Güraslan; "Belediyenin Yükünü Hafifletiyoruz"

Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, “Silivrispor sadece bir futbol kulübü değil. Toplam altyapılarımızda yaklaşık 800 tane çocuğa eğitim veriyoruz. Voleybol, basketbol ve satrancın yanına güreşi ve boksu da ekleyeceğiz. Gençlere verdiğimiz hizmetle belediyenin yükünü hafifletiyoruz” dedi.

Güraslan; "Belediyenin Yükünü Hafifletiyoruz"
Editör: Yaz Dostum
29 Eylül 2020 - 21:39 - Güncelleme: 29 Eylül 2020 - 22:29
Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, bugün Küpe FM’de Kamil Bilici’nin sorularını yanıtladı. Silivrispor’un son 2 yılını ve maddi güçlükler karşısında alınan tasarruf tedbirlerini değerlendiren Güraslan, altyapıya verdikleri önem üzerinde durdu. Güraslan, “3. Lig kulüplerinin altyapı her şeyidir. Biz gidişatımızı buradaki gençlere göre planlıyoruz. Bu bir risktir ama biz bu riski alacağız ve sezonu Allah’ın izniyle iyi bir noktada bitireceğiz” şeklinde konuştu.
 
“KARŞIMIZA ÖNCE DEPREM SONRA DA KORONAVİRÜS ENGELİ ÇIKTI”

Kamil BİLİCİ: Silivrispor’un son 2 yılı nasıl geçti?

Taylan GÜRASLAN: Pandemi nedeniyle ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz ama bunun öncesinden gelen birçok sıkıntılar vardı. Lige başlamamızın hemen ardından bir deprem gerçeği ile karşılaştık. Stadımız depremden zarar gördüğü için mühürlendi. Haftalarca maç yapabileceğimiz bir yer ayarlamaya çalıştık. Akabinde de Çatalcaspor bize kucak açtı. Buradan Hasan Başkana teşekkür ediyorum. İlk yarıdaki maçlarımızı hep deplasman psikolojisiyle orada oynadık. Belli bir süreden sonra stadın etrafına prefabrik bir yapı yaptık. Belediyemizle beraber çalışarak bir haftalık süreçte yeni protokol tribünü oluşturduk ve akabinde maçları tekrardan Silivri Stadı’nda oynamaya başladık derken arkasından da koronavirüs çıktı ve ligler ertelendi. Böyle sıkıntılı bir dönemdi. Sevindiğimiz, üzüldüğümüz anlar oldu ama sonunda sezonu yarım bir şekilde tamamladık.

“AYAĞIMIZI YORGANA GÖRE UZATIYORUZ”

Kamil BİLİCİ: Silivrispor’da yaşanan ekonomik zorluklar karşısında ne gibi tasarruf tedbirleri alındı?

Taylan GÜRASLAN: Bilindiği gibi zaten belli bir borç yüküyle aldık. Her şeyden önce bu tarz 3. Lig kulüplerinin gelir gider dengelerini çok iyi sağlamaları lazım. Yani 3 milyon liralık geliri olan bir kulüp 7 milyonluk bir bütçe ayırıp 5 milyonluk, 7 milyonluk transferler yaparsa sezon sonunda her zaman için hüsrana uğrar. 3. Lig kulüplerinin her şeyden önce ayağını yorganına göre uzatması lazım. Altyapılarına ve gençlerine önem veren bir sistemle devam etmesi lazım. En büyük tedbir maliyet bütçesinde alınabilir. Dediğim gibi geliriniz 2 milyonluksa 6-7 milyonluk takım kurmayacaksınız.
 
“BU SEZONU 1 MİLYONLA KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bizim takımımızın yaklaşık 1 milyon 339 bin lira 2019-2020 sezon maliyeti vardı. Biz bu dengeyi geçen sezon için çok iyi kurduk. Bu sene de yapılanmayı devam ettirdik. Yine gençlere önem vererek maliyetleri biraz daha kısarak devam ettik. Bir nebze daha aşağı çektik. Hedeflediğimiz rakam sezon sonunda 900 bin-1 milyon. Bunu yapmayan kulüpler her zaman borçlanmaya ve kulübün geleceğini de ipotek altına almaya mecburdur.

“YEMEĞİ DIŞARDAN ALMIYORUZ”

Bunun yanında kulübün iç bünyesinde bazı tasarruflara gittik. Yaklaşık 700 bin civarında olan bir kulübün yıllık yemek masrafı vardı. Bunu 250 bin liralara indirdik. Tesis içinde yemek sistemi kurduk, kendi aşçımızı tuttuk, Silivri’den bir şirketle anlaştık oradan gıda malzemelerini aldık. Yemek işini bu şekilde çözüme kavuşturduk. Aylık maliyeti yaklaşık 20 bin liraya kadar düşürdük. Takım, altyapı, yemek derken gelir gider dengesine baktığımız zaman misal kulübün 2 milyon liralık geliri varsa, gideri de 2 milyona tutturduk. Yani kulübü borçlandırmadık.

“SİLİVRİ’NİN YETENEKLİ GENÇLERİNİ TAKIMA KAZANDIRIYORUZ”

Kamil BİLİCİ: Altyapı çalışmalarından bahseder misiniz?

Taylan GÜRASLAN: Az evvel dediğim gibi biz yönetim olarak 300-400 bin lira gibi yüksek rakamlardaki transferlere her zaman engel olduk. Buranın gençleri altyapıdan çıksın, kulübün formasını giyerken aidiyet duygusunu hissetsin ve o formayı terlettiği zaman hakkını versin istedik. Bunu daha kongre sürecinde dile getirmiştik. Sürekli altyapıyı vurguladık. Sahada uyguladık. İlk daha geldiğimizde 3 gencimizi profesyonel yaptık. Sezon boyunca birçok maçlarda kadroda bulundurduk. Şu dönemde de tahminimce 5 tane gencimizi bir imza töreniyle yine Silivrispor bünyesine katacağız. Toplamda 1,5 sene boyunca 8 tane genç arkadaşımızı A takımına kazandırdık, onlara bir gelecek kazandırdık. Transferin, harcanan paraların sonu yok. Parayla da olmuyor. 7-8 milyona takım yapan kulüpler var ama baktığını zaman şampiyon olamıyorlar. İçeride kolej havası, aidiyet duygusunu yakaladığınız zaman başarı geliyor.

“SEZONU İYİ BİR NOKTADA KAPATACAĞIZ”

Altyapıdan çıkardığımız çocukların yanında arkada kalan çocuklar da oldu. Biz aday 10 çocuk istedik ama bunun 5’ini profesyonel yapabildik. Buradan onlara ve ailelerine seslenmiş olayım. Onlarla ilgili de bir planımız var. Aday olan yetenekli arkadaşlarımızı yakın bölgelerdeki BAL takımlarına sunacağız, bir daha sene Silivrispor’a kazandıracağız. 3. Lig kulüplerinin altyapı her şeyidir. Biz gidişatımızı buradaki gençlere göre planlıyoruz. Bu bir risktir ama biz bu riski alacağız ve sezonu Allah’ın izniyle iyi bir noktada bitireceğiz.

“GENÇLERE VERDİĞİMİZ HİZMETLERLE BELEDİYENİN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUZ”

Kamil BİLİCİ:
Öğrendiğim kadarıyla bölgemizde 28 tane futbol takımı var. Bunların tamamının altyapılarının birleşitirilmesi gibi bir projeye de sahipsiniz bildiğim kadarıyla. Aslında bu Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın '8’inci sınıfı bitiren her çocuk bir spor dalında lisanslı sporcu olsun' hedefine de çok uygun bir yaklaşım. Onu biraz açabilir misiniz?

Taylan GÜRASLAN: Silivrispor sadece bir futbol kulübü değil. Toplam altyapılarımızda yaklaşık 800 tane çocuğa eğitim veriyoruz. Çocuklar 5 yaşında eğitim almaya başlıyor. 10 yaşına kadar spor okullarında devam ediyor. 10 yaşından sonra da altyapılarda eğitim almaya başlıyor; voleybol, basketbol, satranç… Güreşi, boksu ekleyeceğiz. Yeni yapılacak kapalı yüzme havuzunda Silivrispor Yüzme Okulu’nu kurmayı hedefliyoruz. Silivrispor tam anlamıyla bir kulüp. Futbol külübü değil. Bu anlamda gençlere verdiğimiz hizmetle belediyenin yükünü hafifletiyoruz. Altyapıya ve gençlere önem vermezseniz onlara gelecek sağlayamazsınız. Bu kapsamlı bir proje. Çok iyi koordine olup, diğer kulüplerle beraber verilecek bir karar. Uzun çağlı bir proje ama olursa da mükemmel bir proje.
 
“SİLİVRİSPOR’UN 20-30 YILINI KURTARACAK BÜYÜK BİR KOMPLEKS PROJEMİZ VAR”

Kamil BİLİCİ: Silivri Stadı’nın Millet Bahçesi olma projesi hayata geçiyor dolayısıyla tesisleşme noktasındaki sıkıntılar önümüzdeki süreçte Silivrispor’un karşısında. Bu süreçten biraz bahseder misiniz?

Taylan GÜRASLAN: Geçen sene 3 kardeşimizi kazandırdık, bu sene de 5 kardeşimizi Silivrispor A takımını kazandırıyoruz. Bunda istikrarı sağlamamız lazım. Bunları yapabilmemiz için önce tesisleşmemiz lazım. Silivrispor’a ait bir spor kompleksi kurmamız lazım. Enerjimizi gençlere hizmet edecek spor tesislerine harcamamız lazım. Yaklaşık 300 bin nüfuslu bir ilçeyiz ama ne acıdır ki tesisimiz yok. Bizim yaklaşık 60 dönüm araziye düşünülmüş bir projemiz var. Spor Bakanımızdan inşallah bir ay içinde onayını alacağız. Silivrispor’un 20-30 yılını kurtaracak mükemmel bir proje. Tenis kortları, kendine kaynak sağlayacak halı sahaları, A takımı tesisi, kapalı yüzme havuzu, fitness salonlarını içeren büyük bir kompleks. Nasip olursa bir ay içinde bunun onaylanma müjdesini vereceğiz. Bir kulübün ve gençlerin geleceğini ancak böyle kurtarabiliriz. Çocukları kötü alışkanlıklardan korumanın tek yolu spordur. Biz ilk geldiğimizde altyapıların haftada antrenman sayısı 2’ydi, biz 5’e çıkardık. Bizim gibi büyük stk’ların amaçları tamamen gençler olmalı.

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum