Hedef 2023 İstişaresine Katılan Metin Karakaş'a Tepkiler Art Arda Geldi

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, 2004-2009 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı yapan İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan ve ekibi ile geçtiğimiz gün aynı masada buluştu. 10 yıl aradan sonra bir araya gelen kadroda Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi olarak göreve devam etmek üzere AK Parti’den istifa eden Metin Karakaş da yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açıktan muhalefet yürüten partiye geçmesi nedeniyle eleştirilerin odağında olan Karakaş’a toplantıya katılımı nedeniyle AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının bazı yeni yöneticileri ve parti mensupları tarafından peş peşe sert tepkiler geldi.

Hedef 2023 İstişaresine Katılan Metin Karakaş'a Tepkiler Art Arda Geldi
Editör: Yaz Dostum
04 Eylül 2021 - 22:43 - Güncelleme: 04 Eylül 2021 - 23:46
2004 yılında İlçe Başkanı olarak görev yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, milletin desteği ile seçim yarışından galibiyetle çıktıkları ekip ile bir toplantı gerçekleştirdi. İstişare toplantısında AK Parti Silivri Belediye Başkanı (2004-2009)’ın yanı sıra dönemin Başkan Yardımcıları olarak görev yapan Namık Öndeş, Metin Karakaş, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Maşalacı, Şenol Eser, Meclis Üyeleri Yaşar Çankaya, Tevfik Duru, Turhan Göksu, Osman Nuri Karabulut, Sevil Dalgıç, Mustafa Bıyık, Belediye Başkan Danışmanı Sancak Dolar da hazır bulundu.

AK KADRO ARASINDA “KARAKAŞ” DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıya 4 Mart 2010’dan 1 Kasım 2013 tarihine kadar AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevini yürüten, kesintisiz 15 yıl Silivri Belediye Meclis Üyeliği, 2 Dönem İBB Meclis Üyeliği yapan, 2 Şubat 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 5. Olağan İl Kongresinde İl Yönetimine seçilen, İl Teşkilat Başkanlığında 3.Bölge Koordinatörü olarak görev yapan akabinde partiden istifa ederek siyasi rotasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı açıktan muhalefet yürüten Gelecek Partisi’ne çevirerek Kurucular Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İstanbul İl Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Metin Karakaş’ın katılımı dikkat çekti.

Son dönemde AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyici paylaşımlarıyla da dikkatleri üzerine çeken Karakaş’ın kulislerde Gelecek’teki İstanbul İl Teşkilat Başkanlığı görevini noktaladığı konuşulurken bu toplantıya daveti ve katılımı AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının bazı yeni yöneticileri ve parti mensuplarının tepkisine neden oldu.


HÜSEYİN TURAN’DAN “ÖZLEMİŞİZ SOHBETLERİ” PAYLAŞIMI

Toplantı siyasi gündeme bomba gibi düşerken, 10 yıllık aradan sonra gerçekleşen buluşma için Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Özlemişiz sohbetleri… Uzun bir aradan sonra AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Tülay Kaynarca'nın katılım ile 2004-2009 Silivri Belediye Başkanlığım döneminde Meclis Üyelerimiz ( il Genel ve Belediye) ve Başkan Yardımcılarımız ile birlikte bir araya gelip genel değerlendirmeler yaptık” ifadelerini kullandı. Turan bu açıklamasını, #istişaredebereketvar, #hedef2023, #RTE, #davabiryolbir, #cumhurittifakı etiketleri ile paylaştı.

TEPKİ TOPLADI

Tepkilerin odağındaki toplantı için AK Parti Silivri İlçe Teşkilat Başkanı Sedat Alkış, AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevnur Kankaya başta olmak üzere pek çok isim tepkisini dile getirdi.  

METİN KARAKAŞ: “BU DAVETE HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİ MENSUBU OLARAK KATILMADIM”

Davayı satmakla eleştirilen Metin Karakaş ise, “Silivri’ye tarihi anlamda hizmet etmiş bu kadro İle uzun süre sonra bir arada olmaktan gerçekten çok mutlu oldum. Her zamanda bu ekibin bir parçası olmaktan gurur duyacağım. Hiçbir parti üyeliğim olmamasına rağmen bu davete herhangi bir siyasi parti mensubu olarak da katılmadım. Sadece küçük bir tavsiyem olacak. Dostluklar siyasi zeminler ve hesaplar üzerine kurulmaz. Siyasi Mezarlıklar küçük olsun benim olsun bizden olmayan yok olsun diyenlerle doludur. Rabbim aldığımız sorumlulukları hakkı ile getirmeyi her daim nasip etsin İnşallah” açıklamasında bulundu.


Buluşma fotoğraflarının altına gelen eleştiri ve destekleyici bazı yorumlar şöyle:
















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum