Hükümet Silivri'ye Yağdırıyor! İlçemiz Önemli Sağlık Yatırımları Alacak!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah gerçekleştirilen Mart Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde sağlık yatırımları hususunda bilgilendirmede bulundu. “Geldiğimiz günden beri ısrarla Silivri Belediyesi’nin görev, yetki, sorumluluğunda olmasa bile hükümetimizle yapmış olduğumuz koordineli çalışmalar neticesinde sağlık yatırımlarının Silivri’de yapılması noktasında çalışmaları sürdürüyoruz” diyen Başkan Yılmaz, bu çerçevede ilçemize kazandırılacak yeni hizmetleri peş peşe sıraladı.

Hükümet Silivri'ye Yağdırıyor! İlçemiz Önemli Sağlık Yatırımları Alacak!
Editör: Yaz Dostum
05 Mart 2021 - 16:16 - Güncelleme: 05 Mart 2021 - 17:15

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bu sabah gerçekleştirilen Mart Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminde ilçemize hükümet desteğiyle planlanan sağlık yatırımlarını ele aldı.

“HÜKÜMETİMİZLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

“Geldiğimiz günden beri ısrarla Silivri Belediyesi’nin görev, yetki, sorumluluğunda olmasa bile hükümetimizle yapmış olduğumuz koordineli çalışmalar neticesinde sağlık yatırımlarının Silivri’de yapılması noktasında çalışmaları sürdürüyoruz. Hükümetimizin yapacağı ve Silivri Belediyesi’nin içerisinde olacağı, ona destek olacağı veya münferitten yapacağı Silivri’deki sağlık yatırımlarıyla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum.

“YENİ MAHALLE’NİN SAĞLIK OCAĞI İHTİYACI GİDERİLECEK”

İl Sağlık Müdürüyle yapmış olduğumuz temaslar içinde Yatırımlardan Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcımızı geçen hafta Silivri Belediyesi’nde misafir ettik. Sayın Kaymakamımız, İl Sağlık Müdürümüz ve benim bulunduğum bir toplantıda 2021 yılında vatandaşların sağlık hizmetlerinden daha rahat faydalanması için neler yapabiliriz onları konuştuk. Silivri açısından çok verimli, olumlu ve umutlu bir toplantı oldu. Yeni Mahalle Silivri’mizin en büyük mahallesi malumunuz. Bir sağlık ocağı ihtiyacı var o bölgede. 9 üniteli bir sağlık ocağını Yeni Mahallemize 2021 yılı içinde kazandırmış olacağız.

“SELİMPAŞA YOĞURTHANE MEVKİİNE SAĞLIK KOMPLEKSİ YAPILACAK”

Selimpaşa Yoğurthane mevkiinde daha önce mecliste tahsisini yapmış olduğumuz 2 bin metrekarelik alana hem sağlık ocağı hem de sağlık yaşam merkezi olarak büyük bir sağlık kompleksi yapacağız.

“DEĞİRMENKÖY’E 3 ÜNİTELİ BİR SAĞLIK OCAĞI PLANLANIYOR”

Değirmenköy’de sağlık ocağı yanılmıyorsam belediyemizin içinde faaliyet gösteriyor. Orayı deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkmayı düşünüyoruz. Değirmenköy’ümüze de 3 üniteli bir sağlık ocağının yapılacağının şimdiden müjdesini verelim.

“BÜYÜKÇAVUŞLU İÇİN PRENSİP KARAR ALINDI”

Büyükçavuşlu için de prensip karar aldık. 2 doktorlu bir sağlık ocağı yapmayı ve bünyesine de 112 acil istasyonu kurmayı planlıyoruz.

“KAVAKLI’YA YENİ BİR SAĞLIK OCAĞI YAPILACAK”

Kavaklı’da mevcut sağlık ocağı depreme dayanıksız çıktı. Onun yıkımı, yapımı ve şu an belediyemizin binasının içinde 112 acil istasyonun onun bünyesinin içine alınması işleri 2021 yılı içinde tamamlanacak.

“GAZİTEPE’YE GEZİCİ SAĞLIK EKİPLERİ GİDECEK”

Gazitepe’ye de diğer köylerimiz gibi gezici sağlık ekiplerimizin gitmesi noktasında prensip karar aldık.

“ÇELTİK’E BAĞIŞÇI MARİFETİYLE SAĞLIK EVİ KAZANDIRILACAK”

Çeltik’te sağlık evimizin durumu çok kötü, yıkımı ve yapımını bağışçı marifetiyle yapacağız.

“FENER’E YAKIŞAN BİR SAĞLIK EVİ VE EBE MİSAFİRHANESİNİ BELEDİYE OLARAK YAPACAĞIZ”

Fener’deki sağlık evi de depreme dayanıksız. Şu an caminin altında belediyenin binasında hizmet veriyor. Onu oradan çıkarıp, Fener’e yakışan bir sağlık evi ve ebe misafirhanesini Silivri Belediyesi olarak yapacağız.

“ÇAYIRDERE’DEKİ SAĞLIK EVİ YENİLENECEK”

Çayırdere’deki sağlık evinin tüm restorasyonu, ekip ve ekipmanların yenilenmesi işlerini de bu yıl içinde halledeceğiz.

“CUMHURİYET MAHALLESİNDEKİ SORUNLAR AŞILIYOR"

Cumhuriyet Mahallesi sağlık evi olmayan bir mahallemiz. Planlar devam ettiği için, belediyeye ait bir arsa olmadığı için bunu yapamıyoruz. Milli Emlak’a ait bir arsa üzerine bunun yapımını ya İl Sağlık Müdürlüğümüz ya biz Silivri Belediyesi olarak 3 hekimli bir sağlık evinin yapılması konusunda anlaştık. Onu da yakın zamanda hayata geçireceğiz.

“FATİH MAHALLESİNDE YER ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR”

Fatih Mahallesinde eski çamlık denilen, İstanbul Üniversitesine ait arazinin içine çok kötü bir binada hizmet veriliyor. Orada Sağlık Bakanlığımıza tahsis edebileceğimiz, belediyeye ait bir yer arıyoruz. Bu da olduğu takdirde 3 hekimli bir sağlık ocağını çok kısa zamanda yapıp bitireceğiz.

“İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN İHALESİ ÇOK YAKINDA”

Silivri’mizde İlçe Sağlık Müdürlüğümüz, Verem Savaş Dispanserimiz yok. Vatandaşa hizmet verecek diyetisyenlerin olduğu, aile sağlığını konularıyla ilgilenecek bir birim yok. O yüzden terminale çıkarken sağ tarafta, şu an 112 acilin hizmet verdiği alanda 5 bin metrekare büyüklüğünde, içerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğünün, Verem Savaş Dispanseri, 112 Acil’in olduğu, sağlık ocağının bulunduğu bir İlçe Sağlık Müdürlüğünün ihalesi çok yakında yapılıyor. İnşallah 2021 yılının sonunda veya 2022’nin başında bunu bitirmiş olacağız.

“SİLİVRİ’YE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ŞART OLDU”

Silivri 300 bin kişiye tekabül eden bir nüfusu beraberinde taşıyan bir ilçe. İstanbul’un batıya açılan kapısı. Silivri’de bir eğitim araştırma hastanesinin artık olması zorunluluk hale geldi. Bu eğitim araştırma hastanesinin Silivri’de yapılabilmesi için hem İlçe Sağlık Müdürlüğümüzle hem Sağlık Bakanlığımızla görüşmelerimiz başladı. Maliye hazinesine ait bir yer de bulundu.

“İNŞALLAH TEMELİ BİZİM BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZ DÖNEMİNDE ATILIR”

Büyük bir proje ama bu projeyle beraber Çatalca, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Silivri, Çerkezköy, Çorlu’nun da yararlanacağı bir eğitim araştırma hastanesinin hükümetimizin temelini atması inşallah bizim Belediye Başkanlığımız dönemimize rastlar. Bununla ilgili uğraşımızı devam ettiriyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum