Hüseyin Dertop; "Bir Şey Değişti Ama Her Şey Değişmedi"

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın yola çıkış iddiası olan “Bir şey değişecek, her şey değişecek” iddiasının altını doldurup dolduramadığını sorduk. “Volkan Yılmaz, kötü bir insan değil ama belediye başkanlığı 2 sene olmasına rağmen Silivri’de eskiye göre bir kıpırdama olup olmadığı daha belli değil. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama onu muhalefet engellemiyor; beraber hareket ettiği, ittifak yaptığı kişiler engelliyor” diyen Hüseyin Dertop, “Yıllar sonra Cumhurbaşkanı ilk defa Silivri Belediyesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı sadece resim çekilmek için gelmiş olamaz buraya. Recep Tayyip Erdoğan öyle sıradan bir cumhurbaşkanı değil. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı ve yetkisi sınırsız olan bir cumhurbaşkanı. Bütün ilçelerde kültür merkezi var, spor kompleksleri var, Silivri’de eksik. Ben bekliyorum. Bunları Volkan Başkanla da konuştum. Cumhurbaşkanı geldiğinde ne konuşuldu? Bunların meclise gelmesi ve tartışılması lazımdı” şeklinde konuştu.

Hüseyin Dertop; "Bir Şey Değişti Ama Her Şey Değişmedi"
Editör: Yaz Dostum
21 Mart 2021 - 20:59 - Güncelleme: 21 Mart 2021 - 21:03

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop ile grçekleştirdiğimiz röportajda kendisine Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın “Bir şey değişecek, her şey değişecek” iddiasının bugüne kadarki icraatları ile örtüşüp örtüşmediğini sorduk. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Silivri ziyaretini hatırlatan Hüseyin Dertop, “İstanbul’da 39 ilçede tek bir ilçeyi kazanmış bir MHP var, yağdırması lazım buraya” diyerek Silivri’nin şanssızlığından dem vurdu.

“2 SENEDİR SİLİVRİ’DE BİR KIPIRDAMA OLUP OLMADIĞI BELLİ DEĞİL”

Hazal BAŞARAN: Volkan Yılmaz, “Bir şey değişecek, her şey değişecek” iddiasıyla yola çıkmıştı. Geçen süreç içinde Silivri’mizde değişim gözlemliyor musunuz?

Hüseyin DERTOP: İddialar önemli. İddiaların konulması, altınında sonradan doldurulması lazım. Volkan Yılmaz, kötü bir insan değil ama belediye başkanlığı 2 sene olmasına rağmen Silivri’de eskiye göre bir kıpırdama olup olmadığı daha belli değil. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ama onu muhalefet engellemiyor; beraber hareket ettiği, ittifak yaptığı kişiler engelliyor.

“CUMHURBAŞKANI İLE KONUŞULANLAR AÇIKLANMADI"

Hazal BAŞARAN: Bunu biraz açar mısınız Başkanım? Volkan Yılmaz ne konuda, nasıl engelleniyor?

Hüseyin DERTOP: Yıllar sonra Cumhurbaşkanı ilk defa Silivri Belediyesini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı sadece resim çekilmek için gelmiş olamaz buraya. Recep Tayyip Erdoğan öyle sıradan bir cumhurbaşkanı değil. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı ve yetkisi sınırsız olan bir cumhurbaşkanı. Bütün ilçelerde kültür merkezi var, spor kompleksleri var, Silivri’de eksik. Ben bekliyorum. Bunları Volkan Başkanla da konuştum. Cumhurbaşkanı geldiğinde ne konuşuldu? Bunların meclise gelmesi ve tartışılması lazımdı.

“YAPILANLAR YETERLİ DEĞİL”

Hazal BAŞARAN: Bu noktada size şunu sormak istiyorum; yıllardır atıl durumda bekleyen 32 Gözlü Köprü ile Vakkas Köprüsünün restorasyonu, Kapalı Yüzme Havuzu gibi projeler hükümet desteği ile hayata geçti, geçiyor. Millet Bahçesi yine ilçemiz için hükümet tarafından planlandı. Bu örnekler düşünüldüğünde kısa zamanda pürüzsüz işleyen bir süreç yadsınamaz bir gerçek olarak ortada değil mi? Hükümetin dokunuşları hissedilmiyor mu?

Hüseyin DERTOP: Bütün İstanbul’da tarihi köprüler restore edildi zaten. Onu belediyeye mal etmek ne kadar doğru? İstanbul’da 39 ilçede tek bir ilçeyi kazanmış bir MHP var ve yağdırması lazım buraya! Yeterli değil. Göremiyoruz.

“MİLLETVEKİLİ TÜLAY KAYNARCA’NIN SİLİVRİ’Yİ DAHA ÇOK SAHİPLENMESİ GEREKİYOR”

Bizim 3 dönem milletvekilliği yapan bir kardeşimiz var. Diyelim ki Volkan Yılmaz açıklayamadı, açılamadı. Volkan Yılmaz’ın sık sık milletvekili ile görüşmesi lazım. Tülay hanımın da “benim ilçem” deyip hizmet getirmek için elinden geleni yapması lazım. Bir diyalog eksikliği de söz konusu. Buraya hizmet getirilmesi kazımdı bugüne kadar. Bu köprülerin zaten yıllardan beri olması lazımdı. “Benim adayım olduğu zaman hizmet getiririm, benim adayım değilse hizmet vermem” anlayışı çok yanlış bir şey. Kamunun bu tür hizmetleri görevdir, lütuf değildir.

“SİLİVRİ ÇOK ŞANSSIZ”

Tüm vatandaşlar adil hizmeti hak ediyor. Oldu ya tiyatro seyretmek istedim, Cemal Reşit Rey’de konser seyretmek istedim, akşam köyüme nasıl döneceğim? Dönemiyorsun! Niye mahalle yaptınız kardeşim o zaman? Köylüm üretimden kesildi, sen mahallesin artık denildi, muhtarın mülki idare yetkileri elinden alındı, Büyükşehir’e bağlandı. Büyükşehir’in hangi imkanlarından yararlanıyoruz? Ben aynı zamanda maratoncuyum biliyorsunuz. İstanbul’un bütün ilçelerinde dünya kadar maraton koşan insan var, Silivri’de tek maraton koşan insan benim. Müjdat Gürsu Spor Tesisleri hala bitirilemedi. Silivrispor var. 3. ligde bir takımımız var. Bununla ilgili ne yapıldı? Ya stat bu kadar zamanda mı olur? Büyükşehir yapacak diye bir şey yok ki. Devlet yardımı bul sende yap, bir an evvel bitir. Onun için Silivri çok şanssız. Silivri’yi temsil eden iktidar ve ana muhalefet partililerinin temsilcilerinin zayıflığından şanssız.

“BELEDİYE MECLİSİNDE PROJE KONUŞULMUYOR”

İl genel meclis üyeliği dönemimde Alipaşa bölgesinde kum ocaklarına giden yol bozuktu. Sorumluluk karayollarına ait olmasına, Özel İdare’ye ait olmamasına rağmen bizzat işin başında durarak o yolun altyapısını yaptıran adamım. O zaman partimiz iktidarda değildi, hiçbir şeyimiz yoktu. Hizmet etmek için mücadele eden insan olduğu zaman yaptırılabilir. Silivri belediye meclisi toplantıları münakaşalarla geçiyor, öyle olmaması gerekir. Projeler konuşulmalı. Projelere hiç vakit ayrılmıyor. Silivri çok büyük göç alan bir ilçe. Burada insanları sosyalleştirmek için, harekete geçirici etkinlikler için, farklı kültürleri kaynaştırmak için kültür merkezleri, spor kompleksleri vb. tesislerin olması lazım. Silivri’de insanlar sosyalleşemiyor…

Not: Söyleşi farklı konu başlıkları altında devam edecek...


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum