Hüseyin Dertop: "Devletin Parasıyla Tarihi Eserimize Yazık Ettiler!"

Halk tarafından Mimar Sinan Köprüsü olarak bilinen, belgelerde Sultan Süleyman, 2. Selim ve Silivri Köprüsü isimleriyle geçen tarihi yapı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılış için gün sayıyor. Uzun yıllardır vatandaşlara ulaşım çilesi çektiren tarihi köprünün belediye yönetimi değişene kadar siyasi nedenlerle sürüncemede bırakıldığını ve yapılmadığını ileri süren Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop, “Mimar Koca Sinan’ın bu güzeller güzeli eserine yıllarca acı çektirdiler, bitirmediler, bitirtmediler, ana fonksiyonunu yerine getiremedi yıllarca. Belediye yönetimi değişince devletin parası ile kendilerine oy verenleri de hiçe sayarak ancak şimdi bitirmek için çaba harcadılar, hem kendilerine hem tarihi eserimize yazık ettiler” dedi.

Hüseyin Dertop: "Devletin Parasıyla Tarihi Eserimize Yazık Ettiler!"
Editör: Yaz Dostum
24 Mayıs 2021 - 22:24

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop’un restorasyon çalışmaları yılan hikayesine dönen “halk tarafından Mimar Sinan Köprüsü olarak bilinen, belgelerde Sultan Süleyman, 2. Selim ve Silivri Köprüsü isimleriyle geçen” Silivri sahilinin simgesi tarihi eserle alakalı yaptığı değerlendirme aynen şöyle:

“MİMAR SİNAN’IN ESERİ, YILLARCA ANA FONKSİYONUNU YERİNE GETİREMEDİ”

“Neredeyse 10 seneye yaklaşıyor, ulaşıma kapatıldı, tamirata başlandı, hani diyorlar ya, AKP zihniyeti, Mimar Koca Sinan’ın bu güzeller güzeli eserlerini yıllarca acı çektirdiler, inlettiler, hani dişlerini sökersin birinin inim inim inler ya, işte aynen öyle yaptılar, bitirmediler, bitirtmediler, ana fonksiyonunu yerine getiremedi yıllarca.

“BELEDİYE YÖNETİMİ DEĞİŞİNCE BİTİRMEK İÇİN ÇABA HARCADILAR”

Şimdi belediye yönetimi değişince devletin parası ile, kendilerine oy verenleri de hiçe sayarak ancak şimdi bitirmek için çaba harcadılar, hem kendilerine hem tarihi eserimize yazık ettiler.

“KOCA SİNAN, ENGELLEYENLERİ, YAPTIRMAYANLARI GÖRÜYOR”

Koca Sinan görüyor sizleri, engelleyenleri, yaptırmayanları, ihaneti, eğer bir parça inancınız varsa bunun böyle olduğunu görürsünüz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, bugüne kadar inim inim inletenleri de Yüce Mevla’ma havale ediyorum.”

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hüseyin DERTOP-DSP Silivri İlçe Başkanı
    2 yıl önce
    Teşekkürler, Hazal ve Batuhan Kardeşlerim. ellerinize sağlık. Hüseyin DERTOP-DSP Silivri İlçe Başkanı, DSP Parti Meclisi Üyesi