Hüseyin Dertop: "Kavgada Değil, Hizmette Yarışılmalı"

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine Silivri’deki muhalefet anlayışını etkili bulup bulmadığını sorduk. “Ben MHP İlçe Başkanı (Zafer Yalçın) ve CHP İlçe Başkanının (Berker Esen) Büyükşehir ile ilgili konulardaki atışmalarını çok yadırgadım açıkçası. Arkadaş Büyükşehir senin, öbür arkadaş ilçe belediyesi de senin. Silivri’ye hizmet getirmek için anlaşın yahu!” diyen Hüseyin Dertop, “Yerel yönetimler proje konuşulacak yerler. Genel seçimler yakın olsa o havaya kapılıp böyle davrandıklarını anlayabilirim ama değil. Şu anda hizmet dönemi” hatırlatmasında bulundu. Öte yandan kendisine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Silivri hizmetlerini yeterli görüp görmediği sorusunu da yönelttik. “Müjdat Gürsu Stadı yapılıyor ama gecikti. Şimdiye kadar bitirilmesi lazımdı. Burada bütün sorumluluk iktidar, muhalefet fark etmeksizin Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinde” diyen Hüseyin Dertop, “İmamoğlu hizmet yapmayacağım diye bir şey demiyor. Geldi buraya defalarca. Daha önceki belediye başkanları bu alakayı göstermedi. İktidarıyla muhalefetiyle Silivri’ye hizmet isteyeceksiniz. Bunun başka açıklaması yok.” şeklinde konuştu.

Hüseyin Dertop: "Kavgada Değil, Hizmette Yarışılmalı"
Editör: Yaz Dostum
23 Mart 2021 - 22:22 - Güncelleme: 23 Mart 2021 - 22:29

Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve Parti Meclis Üyesi Hüseyin Dertop ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisine muhalefeti başarılı bulup bulmadığını sorduk, ilave olarak da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçemiz özelindeki hizmetlerini değerlendirmesini istedik. Siyasi çekişmelerin en nihayetinde Silivri’ye bedel ödeteceğini vurgulayan Hüseyin Dertop, “Silivri’ye getirilecek en ufacık hizmetten mutlu olmamız lazım. O onu eleştiriyor, o onu eleştiriyor. Yapmayın bunu, bırakın artık kavgaya zaman ayırmayı” ifadeleriyle hem iktidar hem de muhalefet kanadı temsilcilerine siyasette hizmeti öncelemeleri konusunda çağrıda bulundu.

“ETKİLİ BİR MUHALEFET YOK”

Hazal BAŞARAN: Sizce Silivri’de muhalefet var mı, varsa etkili mi?

Hüseyin DERTOP: Muhalefeti düzgün çalıştıran iktidardır. Volkan Yılmaz, onları tamamen pasifize etmiş durumda. Şu “artı bütçe” konusunda dahi bir şey söyleyemiyorlarsa etkili olduklarını söylemek de mümkün olmuyor.

“MHP İLÇE BAŞKANI İLE CHP İLÇE BAŞKANININ BÜYÜKŞEHİR KONULARINDA ATIŞMALARINI YADIRGIYORUM”

Ben MHP İlçe Başkanı (Zafer Yalçın) ve CHP İlçe Başkanının (Berker Esen) Büyükşehir ile ilgili konulardaki atışmalarını çok yadırgadım açıkçası. Arkadaş Büyükşehir senin, öbür arkadaş ilçe belediyesi de senin. Silivri’ye hizmet getirmek için anlaşın yahu! Bunun başka yolu yok. İmamoğlu iyi mi yapmış, kötü mü yapmış, mesele o değil. Silivri’ye getirilecek en ufacık hizmetten mutlu olmamız lazım. O onu eleştiriyor, o onu eleştiriyor. Yapmayın bunu, bırakın artık kavgaya zaman ayırmayı.

“SİLİVRİ’DEN DAİMİ ENCÜMEN ÇIKSIN DİYE DYP’Lİ İSME OY TOPLADIM”

İl genel meclis üyesi olarak görev yaptığım zaman diğer 4 il genel meclis üyesi ile birlikte ilde hep beraberdik. Ben DSP Grup Başkanı olmama rağmen Silivri’den daimi encümen çıksın diye Nevzat Sezen’e oy topladım. Nevzat Sezen Doğru Yol Partisi’nden ve ittifak dışındaydı ama ilçemizin gelişim sürecine katkı sağlamak adına bunu yaptım.

“SİLİVRİ’MİZE KİM KATKI SUNUYORSA ONA DESTEK OLACAĞIZ”

Burada belediyeden olsun, Büyükşehir’den olsun Silivri’mize kim katkı sunuyorsa ona destek vereceğiz. Bizim önceliğimiz Silivri.

“GENEL POLİTİKAYI ZAMANI GELİNCE ASLANLAR GİBİ YAPARIZ”

Genel politika ayrı, seçimler olduğu zaman yaparız, aslanlar gibi yaparız, adam gibi çıkıp karşı karşıya yapacağız, öyle yandaş medyada değil! Kaç kere söyledim; yerel seçimlerde burayı yöneteceksek ilçe başkanları olarak, belediye başkan adayları olarak birbirimizi rencide etmeden konuşalım, tartışalım diye. Halk da görsün, bilsin. Bundan hep kaçıyorlar. Eskiye bir bakın; Ecevit, Demirel, Türkeş, Erbakan açık oturumlarda nezaketle bir araya gelirdi ama laflarını da esirgemezlerdi, halkı bir takım konularda aydınlatırlardı. Şu anda hakaretler havada uçuşuyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler birbirine hakaret etmede yarış ediyor.

“PROJE KONUŞULMALI”

Yerel yönetimler proje konuşulacak yerler. Genel seçimler yakın olsa o havaya kapılıp böyle davrandıklarını anlayabilirim ama değil. Şu anda hizmet dönemi.

“MÜJDAT GÜRSU STADI ŞİMDİYE BİTMELİYDİ”

Hazal BAŞARAN: Ekrem İmamoğlu’nun Silivri kazanımlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hizmetleri yeterli buluyor musunuz?

Hüseyin DERTOP: Müjdat Gürsu Stadı yapılıyor ama gecikti. Şimdiye kadar bitirilmesi lazımdı. Burada bütün sorumluluk iktidar, muhalefet fark etmeksizin Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinde. Orada didişme yerine İmamoğlu’ndan buraya hizmet getirecekler.

“İKTİDARIYLA MUHALEFETİYLE SİLİVRİ’YE HİZMET GETİRMENİN DERDİNDE OLUNMALI”

İmamoğlu Silivri’ye kaç kere geldi. İmamoğlu geldiğinde çalışmaların bitmesi lazımdı, bitmediğine itiraz etmeniz lazımdı. İmamoğlu “hizmet yapmayacağım” diye bir şey demiyor. Geldi buraya defalarca. Daha önceki belediye başkanları bu alakayı göstermedi. İktidarıyla muhalefetiyle Silivri’ye hizmet isteyeceksiniz! Bunun başka açıklaması yok…

Not: Söyleşi farklı konularla devam edecek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum