Hüseyin Turan, 2. Tur İçin Sanayi Esnaflarından Erdoğan'a Destek İstedi

AK Parti geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde sanayi sitesi esnaflarını dolaşarak Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek istedi.

Hüseyin Turan, 2. Tur İçin Sanayi Esnaflarından Erdoğan'a Destek İstedi
Editör: Yaz Dostum
24 Mayıs 2023 - 20:03 - Güncelleme: 24 Mayıs 2023 - 20:07
Türkiye tarihinde ilk kez ulusal düzeyde bir seçimde ikinci tura gitmeye hazırlanıyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların hiçbiri toplam oyların %50’sini aşamadığı için en çok oy alan iki aday ikinci turda cumhurbaşkanı olmak için yarışacak. 

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan 27 milyon 133 bin 849 oy ile seçmenlerin %49,52’sinin, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 24 milyon 595 bin 178 oy ile %44,88 ve ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan 2 milyon 831 bin 239 oy alarak seçmenlerin %5,17’sinin oyunu aldı. Adaylıktan çekildiğini seçime günler kala açıklayan Muharrem İnce ise 235 bin 738 oy ile seçmenlerin %0,43’nün oyunu aldı. 



İKİ ADAY ARASINDA SEÇİM YAPILACAK

Seçimin ikinci turu 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek ve ikinci turda en çok oyu alan aday Cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci oylaması için oy pusulası da YSK tarafından açıklandı. İki aday arasında geçecek yarışta oy pusulanın üzerinde birinci sırada Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alırken ikinci sırada Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yer alacak. Vatandaşlar iki aday arasında seçimini yapacak.



TURAN, ESKİ VE YENİ TEŞKİLAT MENSUPLARI İLE BİRLİKTE SANAYİ ESNAFINI DOLAŞTI

Seçimler öncesinde saha çalışmalarını sürdüren AK Parti geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, eski ve yeni teşkilat mensuplarıyla birlikte yeni sanayi sitesinde bir dizi ziyaret programları gerçekleştirdi.



ODALARA ZİYARET

İlk olarak Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Recep Akıncı ile birlikte Silivri Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ı ziyaret eden AK Partili heyet ardından bölge esnafını dolaştı.



ESNAFIN DERDİNİ DİNLEDİ

Ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a seçimlerde destek verilmesi konusunda destek toplamaya çalışan Turan ve ekibi esnafların sorun ve beklentileriyle de alakalı bilgi aldı.



TURAN, ERDOĞAN'A DESTEK İSTEDİ

Konu hakkında açıklamalarında AK Parti geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, şunları kaydetti:

"AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı SKM Programı içerisinde bugün; Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Sn. ve Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan’ı ziyaret edip, şahıslarına ve üyelerine ve çok kıymetli hemşehrilerimize Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletip, oluşan güçlü Cumhur İttifakı TBMM’de Yasamasına, Güçlü Lider Recep Tayyip Erdoğan ile taçlandırıp yola devam etmemiz gerekliliğini anlatıp, destek istedik. Sayın Başkanlara ev sahiplikleri için çok teşekkür ediyoruz. 

"VATANDAŞLARIMIZ GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR"

Esnafımızın talep ve isteklerini dinleyip, not aldık. Vatandaşlarımız bu oluşan son duruma göre geleceğe daha umutlu baktıklarını gördük arkadaşlarımızdan Allah (CC) razı olsun.

TURAN, YOL ARKADAŞLARINA TEŞEKKER ETTİ

Bugün beraber olduğumuz değerli dava arkadaşlarımız, İlçe Başkan Yardımcımız Sn. Latif Umuç’a, Sn. Erdoğan Arzu'ya, Sn. Yıldıray Kirazpınar, Sn. Şaban Yaşar’a, Sn. Recep Çalık’a, Sn. Orhan Çelik’e,  ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Not: Adil Sirkecioğlu, Yavuz Kaynarca ve Tevfik Duru ile kapanış sohbeti yapmak da çok güzeldi."
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum