İBB, Küçüksinekli Mesiresindeki haklarından Silivri Belediyesi için vazgeçti

Doğa tutkunlarına kendini hayran bırakan eşsiz bir güzellik sunan Küçüksinekli Mesire Alanı'nın 29 yıllığına İBB’ye tahsisli olduğunu, talepleri sonucunda İBB’nin haklarından vazgeçerek bu yerin işletilmesi için Silivri Belediyesi’ne yol açtığını ifade eden Başkan Yılmaz, “İçerisine kır kahvesi, lavabolar, barbeküleri, oturma alanları ve çocuk oyun parklarını yapıp Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızın ve Silivri’ye gelen misafirlerimizin piknik yapabilmeleri için çok güzel bir mesire alanı hazırlamaya başladık. İnşallah Haziran ayı içinde açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

İBB, Küçüksinekli Mesiresindeki haklarından Silivri Belediyesi için vazgeçti
Editör: Yaz Dostum
14 Ocak 2022 - 21:36 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 22:08
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bugün Oğuz Aral Sergi Salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, toplantıda Küçüksinekli Mesire Alanı’nın son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“İBB, BİZE ANLAYIŞ GÖSTEREREK HAKLARINDAN VAZGEÇTİ”

Yılmaz, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Küçüksinekli Mesire Alanı, yaklaşık 600 hektar içerisinde göleti olan bir alan. Daha önce burası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesindeydi lakin son dönemde bakımsız bir halde olduğundan kullanılmaz bir hale gelmişti. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yaptık çünkü 29 yıllığına kendilerine tahsisliydi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize anlayış gösterdi, mesire alanındaki haklarından vazgeçti.

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NE TAHSİSİ YAPILDI”

Sonrasında Orman Bölge Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz mekik diplomasisi sonucunda Silivri Belediyesi’ne tahsis edildi. 1 – 1,5 yıl uğraştıktan sonra aldık.

“YAZA HAZIRLIYORUZ”

İçerisine kır kahvesi, lavabolar, barbeküleri, oturma alanları ve çocuk oyun parklarını yapıp Silivri’de yaşayan vatandaşlarımızın ve Silivri’ye gelen misafirlerimizin piknik yapabilmeleri için çok güzel bir mesire alanı hazırlamaya başladık. İnşallah Haziran ayı içinde açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”
Haber : Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum