Yılmaz: "Kaynakları Çarçur Eden Belediyeler, Suçu Hükümette Aramasın!"

Silivri Belediyesi’nin 2021 yılında  gelir bütçesini %123 oranında gerçekleştirdiğini ve %25 gelir fazlası verdiğini vurgulayan Başkan Volkan Yılmaz, “300 Trilyon borçla devraldığımız belediyeyi şu anda  100-125 Milyon aralığında güncel olarak değişen borçluluk oranı ile sürdürüyoruz. Hep kaynak yetersizliğinden dem vurulur. “Devlet KDV’lerin %1’ini belediyelere versin”, “Belediyeler yürümüyor”, “Belediyeler batık”, “Kaynak yetersiz” gibi konular konuşulur durur. Ben kaynakların doğru yönetildiği, kaynakların çarçur edilmediği yönetimlerde kaynakların her belediyeye yeteceğini düşünüyorum. Onun için kimse ucuz edebiyatlar yaparak suçu kendi yönetiminin dışına atıp ne hükümeti suçlasın ne merkezi idareyi suçlasın! Ne yapıyorsak suçu kendimizde arayalım” dedi.

Yılmaz: "Kaynakları Çarçur Eden Belediyeler, Suçu Hükümette Aramasın!"
Editör: Yaz Dostum
14 Ocak 2022 - 20:33 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 20:38
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bugün Oğuz Aral Sergi Salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, toplantıda 2019 ve 2020 yıllarında olduğu gibi 2021 yılında da borçlanmadıklarının altını çizdi.

“2021 YILI GELİR BÜTÇEMİZ %123 ORANINDA GERÇEKLEŞTİ VE %25 GELİR FAZLASI VERDİ”

Yılmaz, belediyenin mali durumuyla ilgili şunları söyledi:


“Biz göreve geldiğimiz 2019’da kendi yapmadığımız, ilk 3 ayının benden önceki belediye başkanımız ve yönetimi tarafından kullanılan bir bütçeyle denk bütçeyi gerçekleştirdik. Hatırlarsanız Silivri Belediyesi 2020 yılında %11.28 oranında 33 Trilyon 751 Bin TL gelir fazlası verdi. Tarihinde ilktir. 2021’de de gelir bütçemiz %123 oranında gerçekleşti. Ve %25 gelir fazlası verdi. Bu pandemi gölgesindeki ekonomi şartlarında gelir bütçesinin %80’ini gerçekleştiren belediyeler başarılı sayılırken, Silivri Belediyesi gelir bütçesini %123 oranında gerçekleştirdi ve %25 gelir fazlası verdi. Bu gelir fazlasının tekabülü 85 Trilyon. Tabi ki bu rakamlar ufak tefek değişebilir. Daha kesin hesaplarımız tamamlanmadı ama yüzde yarım, yüzde bir oynamalar belki olur belki olmaz…

“SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN EKONOMİK YAPISI HER GEÇEN GÜN GÜÇLENİYOR”

Silivri Belediyesi gider bütçesi 335 Milyon öngörülmüştü. Gerçekleşme oranı %97.57.Net bütçe ödeneği 350 Milyon Lira. Ek ödenek alındı ama 335 Milyon gideri bulmadık. Gelir hesabında da 338 Milyon olan gelirimizi 432 Milyon olarak gerçekleştirdik. Silivri Belediyesi’nin ekonomik yapısı her geçen gün güçleniyor, güçlenmeye devam edecek.

“BİRÇOK BELEDİYE KAYNAK YETERSİZLİĞİ BAHANESİNE SIĞINIYOR”

300 Trilyon borçla devraldığımız belediyeyi şu anda  100-125 Milyon aralığında seyreden, güncel olarak değişen borçluluk oranı ile sürdürüyoruz. Bana -sizin işiniz borç ödemek mi, sizin işiniz hizmet yapmak- diye sorabilirsiniz ama ben yüksek borçluluk oranı ile belediyelerin artık sürdürülemeyecek noktalara geldiğini ifade ediyorum. Birçok belediye başkanının toplantısına katıldığınızda hep kaynak yetersizliğinden dem vurulur. “Devlet KDV’lerin %1’ini belediyelere versin”, “Belediyeler yürümüyor”, “Belediyeler batık”, “Kaynak yetersiz” gibi konular konuşulur durur.

“SUÇU HÜKÜMETTE DEĞİL, KENDİMİZDE ARAMALIYIZ”

Ben kaynakların doğru yönetildiği, kaynakların çarçur edilmediği yönetimlerde kaynakların her belediyeye yeteceğini düşünüyorum. Onun için kimse ucuz edebiyatlar yaparak suçu kendi yönetiminin dışına atıp ne hükümeti suçlasın ne merkezi idareyi suçlasın! Ne yapıyorsak suçu kendimizde arayalım.

“DEVLETE OLAN BORCUMUZU KURUŞU KURUŞUNA ÖDÜYORUZ”

Bakın ben geldiğimde Silivri Belediyesi’nin 200 Trilyon devlete borcu vardı. Devlete tek kuruş ödeme, yapılandırma çıktığında yapılandırma yap, bir iki taksidini öde, üçüncü de yapılandırmayı boz… Böyle gelmiş böyle gidiyor ama şu gün itibariyle yaklaşık 6-7 aydır  Silivri Belediyesi yapılandırmış olduğu taksitleri günü gününe ödediği gibi her ay devlete olan borcunu kuruşu kuruşuna gününü geçirmeden ödüyor. Onun için 2022’ye atılım ve yatırım yılı dedik. Çok önemli yatırımlarımız devam ederken 2022’de onlara yenilerini ekleyeceğiz; atılım ve yatırım yılını Silivri’de taçlandıracağız.

“SPONSOR VE HİBELERLE BİRÇOK İŞİ BAŞARABİLİYORUZ”

İnşaat maliyetleri çok arttı ama bunun arkasına sığınmayacağız. Gerek sponsorlarımızla gerek hibelerle Silivri Belediyesi’nin bütçesine dokunmadan birçok işi başarabiliyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum