Silivri'ye vaat edilen "Yat Limanı Projesi" yapılmayacak

Başkan Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında Silivri Yat Limanı projesinin bir başka bahara kaldığını açıkladı. Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı konuşmada, “Ulaştırma Bakanlığımızın büyük bir Yat Limanı Projesi mevcut. Lakin Yat Limanı Projesi ihale edildiğinde fizibıl, rantıbıl veya karlılık oranı düşük olduğu için alıcı bulamadığından ikinci Yat Limanı Projesi de Silivri’ye mümkün olmadığından şu anda Balıkçı Barınağı olarak kullanılan alanın bir Amatör Denizcilik Bölgesi ilan edilmesini planlıyoruz” dedi.

Silivri'ye vaat edilen "Yat Limanı Projesi" yapılmayacak
Editör: Yaz Dostum
14 Ocak 2022 - 19:18 - Güncelleme: 14 Ocak 2022 - 19:32
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bugün Oğuz Aral Sergi Salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, toplantıda, Silivri Belediyesi tarafından yürütülen önemli projeler arasında yer alan Silivri Yat Limanı Projesi ile alakalı üzücü gelişmeyi ve alınan kararı aktardı.  

“İHALE EDİLDİ AMA KARLILIK ORANI DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN ALICI BULAMADI”

Yılmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Şehrin merkezinde en kıymetli yerimiz olan, neredeyse bütün sosyal olayların cereyan ettiği, insanların şehrin atmosferinden kurtulup kendilerini denizle buluşturdukları alan… Ulaştırma Bakanlığımızın Silivri sahilinde Boşnak Bahçeyi geçtikten sonra kırmızı işaretli alanın daha ilerisinde büyük bir Yat Limanı Projesi mevcut. Lakin Yat Limanı Projesi ihale edildiğinde fizibıl, rantıbıl veya karlılık oranı düşük olduğu için alıcı bulamadı.

“BALIKÇI BARINAĞINI MODERNİZE EDECEĞİZ”

ikinci Yat Limanı Projesi de Silivri’ye mümkün olmadığından şu anda Balıkçı Barınağı olarak kullanılan alanın bir Amatör Denizcilik Bölgesi ilan edilmesini planlıyoruz.

“AMATÖR DENİZCİLİK BÖLGESİ İÇİN 2022 İÇİNDE GEREKLİ İZİNLERİ ALMAYI HEDEFLİYORUZ”

Şöyle söyleyeyim; bir rantın veya vatandaşa kapatmanın mümkün olmadığı, vatandaşın rahatça hijyen şartlarda balıklarını yiyebileceği, kafelerde oturabileceği bir çalışma yapıyoruz. Vaziyet planını, peyzaj alanını, jeolojik ve deniz altı haritalama çalışmalarını büyük ölçüde tamamlamış durumdayız. Bakanlıklarla ilgili izin çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2022 yılı içinde ÇED raporlarını ve bakanlık izinlerini bitirmiş oluruz.”
Hazal BAŞARAN


 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Salih PEYNİRCİ
    1 yıl önce
    Yeni plan çok isabetli olmuş Silivri limanı hem küçükte olsa yat limanına kavuşacak hem balıkçı barınaklarının ve limanın berbat görüntüsü ortadan kalkarak modern ve veşilin bolca olduğu dolgu ve liman alanına kavuşarak çehresi değişecek bu güzel fikri uygularken inşallah spor klübü ve arkasındaki otaparklar da yeşil alana katılı ve inşallah otopark ve sahil yolu YER ALTINA alınır da enfes bir peyzaj ile yürüyüş limanı haline gelir