İBB, Müjdat Gürsu Stadını "25 Milyon Liralık" Yatırımla Yeniledi

Ekrem İmamoğlu, Silivri’deki 2009’daki sel felaketinden sonra kullanılmaz hale gelen, merhum futbolcu Müjdat Gürsu’nun adının verildiği Silivri’deki stadı ve spor kompleksi için 1 yıl içerisinde yaptıkları yatırım miktarını 25 milyon TL olarak açıkladı.

İBB, Müjdat Gürsu Stadını "25 Milyon Liralık" Yatırımla Yeniledi
Editör: Yaz Dostum
20 Mayıs 2021 - 21:17 - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 - 21:36

Silivrispor, Bandırmaspor ve Samsunspor gibi takımlarda forma giyen, 22 yaşında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden milli futbolcu merhum Müjdat Gürsu’nun adının verildiği Silivri’deki stat, 2009 yılında yaşanan sel felaketi sonrasında kullanılmaz hale gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilçeye 20 Aralık 2019’da yaptığı ziyarette, atıl durumdaki stat ve etrafındaki spor kompleksinin bakımsızlığı gündem oluşturmuştu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, söz konusu alanın ya Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesini ya da kendilerine tahsis edilmesini istemişti. İmamoğlu ise, İBB bünyesindeki tesislerin, kurum tarafından yenileceğini söylemişti.

SENELERDİR ATIL HALDEYDİ, 1 YILDA YENİLENDİ

İBB, stat ve spor kompleksindeki yenilemeyi, yaklaşık 1 yıl süren çalışmanın ardından tamamladı. Kompleks, daha önce olmayan engelli asansörü ve rampası ile birlikte stat hale getirildi. Yenilenen Müjdat Gürsu Stadı ve Spor Kompleksi için düzenlenen açılış töreninde İBB Başkanı İmamoğlu, CHP İstanbul milletvekili Gökan Zeybek, CHP PM üyesi Sevgi Kılıç, CHP İBB Meclis Başkanvekil Doğan Subaşı, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez hazır bulundu. Merhum Gürsu’nun ağabeyleri, Müfit ve Bülent Gürsu ile ablası Binnur Demirbağ da törende onur konuğu olarak ağırlandı. Törende; sırasıyla Düşmez, Yılmaz ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“25 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI”

“Kutlamanın ve gençliğin kendini hissettiği ve hissettirdiği haftanın da bir gereği olarak, burada çok güzel finale erişmiş olan stadın açılışında bir aradayız” diyen İmamoğlu, “İlk geldiğimizde gördüğümüz o sıkıntılı halini iyi biliyorum. Özellikle Silivri'deki bütün dostlarımızın da bu konuda aynı fikirde olup, buranın bir an önce yapılması ile ilgili çabasını da biliyorum. Hem ilçe belediye başkanımız Volkan Bey'in hem siyasi parti ilçe başkanlarımızın ısrarla, ‘Buranın yapılması gerekir’ dediği süreci biliyorum. Volkan Bey güzel bir şey hatırlattı; doğru. Buranın da bakanlığa devri ile ilgili süreci söylediğinde, ‘Hayır; bizim hem gücümüz buna yeter hem de burası bizim yerimiz. Burayı en güzel şekilde, profesyonel maçların yapılacağı, tüm nizami koşulları, fiziksel koşulları sağlayan bir biçimde yapacağımızı dile getirdim. Hızlı bir biçimde de yaptık” ifadelerini kullandı. Stadın yan tarafında bulunan, yine İBB ait spor kompleksini de tadilata aldıklarını aktaran İmamoğlu, burasının da önümüzdeki ekim ayına kadar tamamlanmış olacağının müjdesini verdi.

İmamoğlu, Silivri’deki tüm tesis için 1 yıl içerisinde yaptıkları yatırım miktarını 25 milyon TL olarak açıkladı.




Video Linki: https://we.tl/t-6R6SS59u2O

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum