İBB, Silivri'de 1500'ün Üzerinde Araç Dezenfekte Etti

“Birlikte Başaracağız” mottosuyla İstanbul’da koronavirüs ile mücadelesini aralıksız sürdüren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da dezenfekte edilmemiş tek bir toplu taşıma aracı bile bırakmayacağız. Tüm şoför arkadaşlarımızı istasyonlarımıza davet ediyoruz” diyerek toplu ulaşım araçları için mobil dezenfekte istasyonlarının kurulmasını sağlamıştı. Bu kapsamda İBB ekipleri, Silivri’mizde toplu taşıma araçlarını dezenfekte etmeye devam ediyor.

İBB, Silivri'de 1500'ün Üzerinde Araç Dezenfekte Etti
Editör: Yaz Dostum
29 Mayıs 2020 - 17:13 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 17:17

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB olarak kentte dezenfekte edilmemiş tek bir toplu taşıma aracı bile bırakmayacağız. Aralarında taksi, taksi dolmuş ve minibüslerin de olduğu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için İstanbul’un çeşitli noktalarına bugünden itibaren, 100 adet dezenfekte istasyonu kuruyoruz. Bildiğiniz gibi metrosundan otobüsüne, vapuruna kadar kendi araçlarımızı her gün zaten dezenfekte ediyoruz. Şimdi, diğer araçlar da temizlenecek. Tüm şoför arkadaşlarımızı istasyonlarımıza davet ediyoruz” demişti.

İlçemizde Piri Mehmet Paşa Mahallesi Osman Onbaşı Sok. No: 21/A adresinde hizmet veren Aslı Oto Yıkama ve Kuaför'e kurulan mobil dezenfekte istasyonunda şu ana kadar 1500’ün üzerinde araç dezenfekte edildi.

Dezenfekte çalışmalarında İBB Sağlık Daire Başkanlığı’ndan onaylı ve hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde de kullanılan dezenfektasyon ürünleri kullanılmakta. Bu ürünler, uygulama sonrası araçların uzun süre havalandırılmasına gerek bırakmıyor ve 1 aya kadar dezenfektasyon sağlıyor.



YORUMLAR

  • 0 Yorum