İmamoğlu'ndan Silivri'ye 100 Bin Tonluk Depo Müjdesi

Bugün Değirmenköy’de gerçekleştirilen Çiftçi Buluşmasında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarımı destekleme kapsamında bölgemizde 100 bin tonluk depo yapımına başlayacaklarının müjdesini verdi.

İmamoğlu'ndan Silivri'ye 100 Bin Tonluk Depo Müjdesi
Editör: Yaz Dostum
16 Eylül 2022 - 19:47 - Güncelleme: 16 Eylül 2022 - 19:51
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Silivri’nin Değirmenköy Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek çiftçilerimize 25 Milyon Liralık Buğday Tohumu, 4 Milyon TL'lik Mazot Desteğinde bulundu.

“BU BÖLGEDE 100 BİN TONLUK DEPO KURUMUNA BAŞLAYACAĞIZ”

Programda tarımı destekleme kapsamında 100 bin tonluk depo yapımına başlayacaklarının müjdesini veren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Sevgili hemşerilerimiz size bir başka müjdeyi de vermek istiyorum. Bu bölgede tam 100 Bin Tonluk bir depo kurumuna başlayacağız. Bu büyük depo kapasitesiyle hem İstanbul’un ilçelerinin hem de Trakya’nın ihtiyacını karşılayacağız. Satın aldığımız ürünleri depolayarak ve Halk Ekmek fabrikalarımızın ihtiyacı olan hammaddeyi de  bir yönüyle karşılamış olacağız.

“MALİYETİ İBB’YE YAKLAŞIK 215 MİLYONA MAL OLACAK”

Depo yapımının belediyemize yaklaşık 215 Milyon civarında bir maliyeti olacak. Az değil elbette ama bunu yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Çünkü İstanbul gibi Avrupa’nın en büyük, nüfusça en kalabalık metropolünün gıda güvenliğini sağlamak bizim sorumluluklarımız arasında. Zor koşullarda nasıl tehdit altında olduğumuzu, yakın zamandaki savaş ortamında ne kadar tedirgin olduğumuzu hepimiz hatırlayalım. Biz bugüne kadar buğdayı destekledik, ürettik ve satın aldık. Depolama hamlesini de tamamlayarak aslında sürecin halkalarını tamamlamış olacağız. Çünkü yeterli kaliteli depolama kapasiteniz yoksa krizlere hazırlıklı olmanız da mümkün olamıyor. Diğer taraftan piyasanın da düzenlenmesine biz katkı sunuyor olacağız.”

Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum