Işıklar'ın "Kültür Sokağı" yatırımı üzerinden Yılmaz'a vaat eleştirisi

“İstanbul’un 39 ilçesinde bir tek Silivri’de Kültür Merkezi yok, göreve gelir gelmez yapacağız” sözlerinden hareketle Belediye Başkan Volkan Yılmaz’ı seçim vaadini yerine getirmemekle eleştiren CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, “Silivri’nin bir Kültür Sokağı var. Herhalde o dönemlerde daha kampanyanın başıydı böyle bir Kültür Sokağı olduğunu bilmiyordunuz. Orada bir tiyatro salonu, nikah salonu, fuaye salonu, sergi salonu var; bunların hepsi geçmiş dönemin eserleridir ama ben illa bir Kültür Merkezi yapacağım diyorsanız 2 yıldır neden yapmadınız, ne zaman yapacaksınız?” şeklinde konuştu.

Işıklar'ın "Kültür Sokağı" yatırımı üzerinden Yılmaz'a vaat eleştirisi
Editör: Yaz Dostum
10 Nisan 2021 - 16:07 - Güncelleme: 10 Nisan 2021 - 16:20

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Nisan ayı meclis toplantısının 2. birleşiminde Silivri Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu değerlendirmesi esnasında Başkan Volkan Yılmaz’a seçim vaadi hatırlatmasında bulundu.

“2 YILDIR NEDEN YAPMADINIZ, NE ZAMAN YAPACAKSINIZ?”

Yıldız, şöyle konuştu:

“Başkan bey kampanya döneminde ‘İstanbul’un 39 ilçesinde bir tek Silivri’de Kültür Merkezi yok, göreve gelir gelmez yapacağız’ demişti. Evet Silivri’de Kültür Merkezi yok ama bir Kültür Sokağı var. Herhalde o dönemlerde daha kampanyanın başıydı böyle bir Kültür Sokağı olduğunu bilmiyordu. Orada bir tiyatro salonu, nikah salonu, fuaye salonu, sergi salonu var; bunların hepsi geçmiş dönemin eserleridir ama ben illa bir Kültür Merkezi yapacağım diyorsanız 2 yıldır neden yapmadınız, ne zaman yapacaksınız?”

ÖZCAN IŞIKLAR’IN “KÜLTÜR SOKAĞI” KAZANIMI HAKKINDA

Silivri’de halkın teveccühü ile 2 dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan Özcan Işıklar, çarşıda bulunan tarihi yoğurthane binalarını restore ettirerek, ilkini 2013 yılında Yaşar Kemal Sergi Salonu olarak, ikincisini de 2016 yılında Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi olarak hizmete açmıştı. Yoğurthane binalarını aslını uygun şekilde restore ettirerek kültür yapıları haline getiren ve ilçe sakinlerinin kullanımına kazandıran Özcan Işıklar, Çok Amaçlı Salon olarak kullanılan binanın da inşaatını başlatmıştı. Kültür Sokağı, Özcan Işıklar’ın görev döneminde tiyatrolardan söyleşilere, halk danslarından atölye çalışmalarına, sergilerden sahne sanatlarına kadar birbirinden özel organizasyonlara ev sahipliği yapmıştı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum