İSKİ'den Değirmenköy Arıtma Tesisi açıklaması: Kirletme iddiası tümüyle gerçek dışıdır!

iBB'ye bağlı kuruluşlardan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Tekirdağ İli Marmaraereğlisi İlçesi'ndeki Kınıklı Deresi'ne, idarelerindeki Silivri Değirmenköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden kimyasal atıksu deşarjı yapıldığı ve bu durumun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İSKİ'den Değirmenköy Arıtma Tesisi açıklaması: Kirletme iddiası tümüyle gerçek dışıdır!
Editör: Yaz Dostum
17 Mayıs 2022 - 18:09
İSKİ , Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Kınıklı Deresi'ne Silivri Değirmenköy Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nden kimyasal atık su deşarjı yapıldığı iddiasıyla ilgili "Evsel atık su arıtma tesisimizin denizi kirlettiği iddiasında bulunmak tümüyle gerçek dışıdır" dedi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Tekirdağ İli Marmaraereğlisi İlçesi'ndeki Kınıklı Deresi'ne, İdaremiz Silivri Değirmenköy Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nden kimyasal atıksu deşarjı yapıldığı ve bu durumun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından tespit edildiği iddiasına yer verilmiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bahse konu problem ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İdaremiz personeli tarafından arıtma tesisimizden ve gerekli noktalardan numuneler alınmış, bu numunelere ait analizler henüz sonuçlandırılmamıştır.
Böyle bir durum ortadayken, deredeki kirliliğin de kimyasal kirlilik olduğu net bir şekilde görülmekteyken denize deşarj noktasından 13,2 kilometre uzaklıkta bulunan ve Kurumumuz tarafından işletilmekte olan evsel atıksu arıtma tesisimizin denizi kirlettiği iddiasında bulunmak tümüyle gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur!”


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum