İSKİ'den Silivri'ye 4,4 Milyarlık Yatırım

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması’nda konuştu. Silivri Atatürk Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden İmamoğlu yaklaşık 4,5 yılda 4,4 milyarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

İSKİ'den Silivri'ye 4,4 Milyarlık Yatırım
Editör: Yaz Dostum
26 Şubat 2024 - 23:54 - Güncelleme: 27 Şubat 2024 - 00:11
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Silivri Belediye Başkan adayı Bora Balcıoğlu ile birlikte “Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması”na katıldı. Atatürk Meydanı’nı dolduran binlerce kişi, İmamoğlu ve Balcıoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu. CHP milletvekilleri Engin Altay, Zeynel Emre, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, İSKİ üst yönetimi, CHP Parti Meclisi üyeleri Berker Esen, Mahir Yüksel Silivri buluşmasında, İmamoğlu ve Balcıoğlu’na eşlik etti.

Yaklaşık 4,5 yıllık görev süreçlerinde Silivri’ye, alt ve üstyapı yatırımlarından tarım ve hayvancılığa kadar birçok farklı alanda toplam, 4,4 milyar liralık yatırım yaptıkları bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Silivri, tarihinde hiçbir dönem böyle bir yatırım görmedi. Bu yatırımlar sadece bugün değil, gelecekteki su ihtiyacını da karşılayacak. Kuraklığın ne boyutlara geldiğini düşünürseniz, hayati önemde büyük bir proje. Proje kapsamında inşa ettiğimiz Gümüşyaka İçme Suyu Arıtma Tesisiyle 12 adet aktif kuyudan elde edilen suların arıtımlarını sağladık. Yaptığımız Çanta İçme Suyu Deposu ile de Sancaktepe ve Balaban Mahallelerinin içme suyu depolama kapasitesi sorununu da biz çözdük. Terfi merkezini de yaparak, aynı mahallelerin yüksek kotlarına da günümüz ve gelecekte ki içme suyu talebini karşılamayı başardık. 314.000 m içme suyu hattı imalatı yaparak, isale hatlarımızı yenileyerek, yani suları sizlere taşıyan boruları yenileyerek, Silivri’nin dört bir yanına kesintisiz ve sağlıklı içme suyu ulaşmasını sağladık. Bunların güncel yatırım bedeli nedir biliyor musunuz? 1 milyar 787 milyon. Bu kadar bütçeyi ayırdık ve bu sorunu çözdük. Su ihtiyacını karşılamak açısından Silivri’nin bugününü ve geleceğini güvence altına aldık. Az önce söylediğim gibi başta İSKİ olmak üzere bu değerli projede emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”


KAYIP KAÇAK ORANINI DÜŞÜRDÜK, DÜŞÜRMEYEDE DEVAM EDİYORUZ.

“İstanbul kurak günlerde bir damla suyu bile arıyor. Bir damla suyu bile israf etmememiz gerekiyor. Her damlasını çok kaliteli harcamamız gerekiyor. Su kayıp ve kaçaklarını engellememiz gerekiyor. Bu konuda çok ciddi yatırımlar yaptık. Sadece 4.5 yılda %22’lerden, %18’lere indirdik kayıp - kaçak oranını. Daha da bu konuda çalışıyoruz. Bu büyük şehirde önemli israflardan birisi, ne yazık ki bu konuda, özellikle su konusunda yapıldı. İhmal ve israfın bir ayrı penceresi, yıllarca İstanbul'a söylenen en büyük yalanlardan birisi içme suyu konusunda söylendi. Nedir biliyor musunuz? O büyük israfın, o büyük yalanın adı; Melen Barajı. Hatırlayın; 2050 yılına kadar, İstanbul'un su sorunu çözüldü’ dendi. Melen Barajı'nın bittiğini düşünüyorlardı. ‘Melen Barajı'nı bitirdik’ dediler. Hatta, ‘2071 yılına kadar su sorunu yaşanmayacak bu şehirde’. Ben, seçimden sonra bir gittim ki, koca barajın bütün o duvarları çatlaklar içerisinde. 10 yıl önce temelini attıklarında’ ‘2 yılda bitireceğiz’ diyenler, bugün Melen Barajı’nın adını ağızlarına bile almıyorlar.

"BU ŞEHRİN İNSANINI BİRBİRİNDEN AYIRMADIM”

İstanbul’un 39 ilçesine, adaletli ve eşit şekilde hizmet ürettiklerinin altını çizen İmamoğlu, “İstanbul'un hiçbir ilçesine, hiçbir kesimine ayrımcılık yapmadığımız için, Silivri bu kadar çok icraat gördü. Ben, bu şehrin insanını birbirinden ayırmadım. Geçmişi, yaşamı, etnik kökeni, inancı; ayırt etmedik. İstanbul'un her ilçesini, her siyasi düşüncede, her inançta, her kökenden vatandaşımızı eşit gördüğümüz için, Silivri de bu kadar hizmet aldı, almaya da devam edecek. İşin sırrı budur; eşitliktir, adalettir” diye konuştu.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum