"İSKİ'nin indirimli su tarifesini değil, zam teklifini reddettik!"

CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız’ın geçtiğimiz ay yapılan İSKİ Genel Kurulu’nda Kırsal Mahalle İndirimli Su Tarifesi Teklifi’nin Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildiğini söylemesi üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler, “Zam kelimesini söylemek zor olduğu için bunu su tarifesi olarak nitelendiriyor. Biz Büyükşehir’de yapacakları fahiş zam oranına ret verdik” dedi.

"İSKİ'nin indirimli su tarifesini değil, zam teklifini reddettik!"
Editör: Yaz Dostum
07 Mart 2022 - 18:04 - Güncelleme: 07 Mart 2022 - 18:08
Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis toplantısının I. Birleşimi bugün gerçekleştirildi. Toplantıda Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, geçtiğimiz ay yapılan İSKİ Genel Kurulu’nda Kırsal Mahalle İndirimli Su Tarifesi Teklifi’nin Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildiğini söyledi. Buna karşılık söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler; su tarifesi uygulamasına değil, fahiş zam teklifine ret oyu verdiklerini açıkladı.

“ZAM KELİMESİNİ SÖYLEYEMEDİKLERİ İÇİN SU TARİFESİ DİYORLAR”

Filiz Güler, muhalefete şöyle karşılık verdi:

“Melih kardeşimiz İSKİ’nin su tarifelerinden bahsetti. Zam kelimesini söylemek zor olduğu için bunu su tarifesi olarak nitelendiriyor. Biz Büyükşehir’de zam teklifini reddettik. İfadelerinde sürekli su tarifesi diyorlar. %175’i bulan bir zam teklifiydi bu.

“MAKUL ZAM TEKLİFİ RAKAMLARIMIZI KABUL ETMEDİLER”

Biz makul olan zam teklifi rakamlarını önlerine sunduk. Bu bir zam değil, tarife diye ısrar ettiler. Bizim verdiğimiz teklifi de kabul etmediler. Kırsal mahallede yaşayan vatandaşlarımızın hakkını zaten biz koruyoruz. Bunu da çıkardığımız kanunlarla ortaya koyduk, her ne kadar karşı olunsa da… TBMM’de CHP, İYİ Parti, HDP oylarıyla reddedilse de biz yine de kırsal mahallede yaşayan vatandaşlarımızın hakkını koruyarak Kırsal Mahalle kanunu çıkardık.

“BİZ YAPILMAK İSTENEN FAHİŞ ZAM ORANINA RET OYU KULLANDIK”

Yaklaşık 3 senedir, 3 ayda bir İSKİ’ye ‘olağanüstü, olağanüstü’ diye zam talebiyle çağrılıyoruz. Biz yapacakları fahiş zam oranına ret verdik. Makul bir şey yapma noktasında elimizden geleni yapacağız. Biz İSKİ’nin icraatlarını yerine getirmesini istiyoruz ama tabi burada vatandaşımızı da düşünmek zorundayız. Tabi buna karşılık önümüze doğal gaz, benzin zamları sunulabilir ama biz suyu ithal etmiyoruz; bazı şeyleri maalesef ithal ediyoruz. Bir takım arkadaşlar, yapılacak olan tesislere mahkeme kararı ile hayır diyorlar. Biz zammı hiçbir zaman savunmuyoruz ama olması gereken yerde tabi ki gerekli miktarda zam yapılır. %175 açıkçası çok büyük rakamlarda bir zam teklifiydi.”
Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum