Yılmaz, sözünden döndü: Gümüşyaka çay bahçesinde düğün yapılacak

Bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis toplantısında AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Gümüşyaka Mahallesinin düğün salonu mağduriyeti ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ölçer, “Düğün yapılacak çay bahçesiyle ilgili sanıyorum bugün Başkanımız (Volkan Yılmaz) müjdesini verebilir. Vermesi gerekiyor zaten” dedi. Bu konu akıllara Haziran ayı meclis toplantısında CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar ile Volkan Yılmaz arasında yaşanan tartışmayı getirdi. Vardar, “Gümüşyaka’da düğünler daha önceleri belediyemize ait çay bahçesinde yapılmaktaydı. 02.06.2021 tarihinde bu alan ihale yoluyla bir şahsa verilmiştir. Bizlerin ve Gümüşyaka halkının talebi yapılan bu ihalenin ivedilikle iptal edilmesidir. Bu alanın belediyemiz bünyesindeki şirkete verilerek, sosyal tesis ve yaz aylarında düğünlerin yapılacağı bir tesis olarak acilen düzenlenmesi halkımızın mağduriyetinin giderilmesini sağlayacaktır” ifadeleriyle konuyu gündeme taşımıştı. Vardar’ın bu çıkışına karşılık veren Başkan Volkan Yılmaz, “Çay bahçesinin düğün salonu olarak kullanılması doğru değil” demiş ve bölgenin bu ihtiyacına çözüm olarak Kapalı Pazar Yeri’ni göstermişti. Gelinen noktada ise sözler yutuldu, yine yeniden çay bahçesi düğünlere açılıyor…

Yılmaz, sözünden döndü: Gümüşyaka çay bahçesinde düğün yapılacak
Editör: Yaz Dostum
07 Mart 2022 - 19:01 - Güncelleme: 07 Mart 2022 - 19:36
Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis toplantısının I. Birleşimi bugün gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Gümüşyaka Mahallesinde halk tarafından düğün yeri olarak da kullanılan çay bahçesinin ihale edilmesi nedeniyle yaşanan mağduriyetin son bulacağını müjdeledi. Ölçer, konuyla ilgili, “Düğün yapılacak çay bahçesiyle ilgili sanıyorum bugün Başkanımız (Volkan Yılmaz) müjdesini verebilir. Vermesi gerekiyor zaten” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bu konu akıllara Haziran ayı meclis toplantısında CHP’li Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar ile Volkan Yılmaz arasında yaşanan tartışmayı getirdi. Vardar, ihalenin iptal edilerek çay bahçesinin sosyal tesis olarak düzenlenmesi talebinde bulunurken, Yılmaz, “Çay bahçesi olarak yapılmış bir yerin düğün salonu olarak kullanılması ne kadar doğru?” sözleriyle konuyu kestirip atmıştı. Bugün yapılan toplantıda ise çay bahçesinin yine yeniden düğünlere açılacağı müjdelendi...


Gümüşyaka Mahallesinin düğün salonu mağduriyeti ile ilgili Haziran Ayı Meclis toplantısında yaşanan tartışma şöyle gelişmişti:

LÜTFÜ VARDAR: “ŞU ANDA GÜMÜŞYAKA MAHALLEMİZDE HALKIMIZIN DÜĞÜNLERİNİ YAPACAĞI BİR YER YOK”

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Lütfü Vardar, şöyle konuşmuştu: “Gümüşyaka Mahallemizde yaşamış olduğumuz büyük bir sıkıntıdan dolayı söz aldım. Gümüşyaka Mahallemizde düğünlerimizin %90’ı genellikle yaz aylarında yapılır. Pandemi dolayısıyla kısıtlamalar geldiğini hepimiz biliyoruz ancak şu anda gümüşyaka mahallemizde halkımızın düğünlerini yapacağı bir yer bulunmamaktadır. Pandemi ve ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurursak düğün yapacak vatandaşlarımızın Silivri ve çevresindeki düğün salonlarında düğün yapmalarının imkanı yoktur. Bu konuyu yüce meclisimizde bir an evvel çözüme kavuşturmamız gerekmektedir.

“HALKIN DÜĞÜN SALONU MAĞDURİYETİ, 02.06.2021 TARİHİNDE ÇAY BAHÇESİNİN İHALE YOLUYLA BİR ŞAHSA VERİLMESİYLE BAŞLADI”

Gümüşyaka’da yapılan düğünlerimiz daha önceleri belediyemize ait çay bahçesinde yapılmaktaydı. 02.06.2021 tarihinde bu alan ihale yoluyla bir şahsa verilmiştir. Bizlerin ve Gümüşyaka halkının talebi yapılan bu ihalenin ivedilikle iptal edilmesidir. Bu alanın belediyemiz bünyesindeki şirkete verilerek, sosyal tesis ve yaz aylarında düğünlerin yapılacağı bir tesis olarak acilen düzenlenmesi halkımızın mağduriyetinin giderilmesini sağlayacaktır. Bu konunun meclis gündemine alınarak görüşülmesini talep ediyoruz.

“GÜMÜŞYAKA HALKIMIZ KAPALI PAZAR YERİ İÇİNE YAPILACAK VE GEÇİCİ ÇÖZÜM OLACAK BİR DÜĞÜN SALONU İSTEMİYOR”

Bir başka konumuz da Gümüşyaka Kapalı Pazar Yeri içerisinde yapılacak olan düğün salonu hakkında. Sayın Başkanım, Gümüşyaka halkımız kapalı Pazar içine yapılacak ve geçici çözüm olacak bir düğün salonu istemiyor. Bizim talebimiz ve tavsiyemiz  Gümüşyaka kapalı Pazar alanının üst tarafında veya başka bir yer de olabilir belediyemize ait bir arsa üzerinde kalıcı, Gümüşyakalı hemşerilerimize yakışır bir düğün salonu yapmamız gerektiğini düşünüyorum.”

VOLKAN YILMAZ: “GÜMÜŞYAKA’DA YAŞANAN ÇEVRE FELAKETİNE 2 YILDIR SESİNİZ ÇIKMADI”

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhalefete şöyle cevap vermişti: “Gümüşyaka’da yaşayan vatandaşların sesi soluğu oluyorsunuz, çok güzel bir şey. Keşke 2 yıldır Gümüşyaka’dan denize akan lağım suları için de bir gün soru önergesi verseydiniz burada Lütfü bey. Bir Gümüşyakalı olarak 700 metre çalışmanın 2 yıl sürüyor olması içinize siniyor mu? Bakın böyle küçük konularla, sığ siyasetlerle hiçbir yere varamazsınız. Gümüşyaka’da 2 yıldır çevre felaketi yaşanıyor, Gümüşyaka ulusal kanallarda bununla anılıyor. İSKİ yönetimi partinizde olduğu için sesiniz çıkmıyor. Niye çabanız yok? Niye 2 yılda bitiremediniz bunu? 2 yılda 2 defa genel müdüre sırf bu konuyla ilgili gittim görüşmeye. El insaf ya. İSKİ bu kadar mı aciz düştü, bu kadar mı dizlerinin üstüne çöktü ya? Küçük bir kanalın sahilden deşarj istasyonuna bağlanması 2 yıl mı sürer? Silivri’de alınan deniz sularında Gümüşyaka haricinde bütün numuneler temiz. Gümüşyaka denize girilemeyecek noktada. Peki bunun için niye soru önergesi vermiyorsunuz?

“BEN PADİŞAH DEĞİLİM, BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Şimdi “Gümüşyaka’da düğün salonu yok” diyorsunuz. Niye yapmadınız 10 yılda? Yapsaydınız. Şimdi “İhaleyi iptal edin, belediyenin şirketine verin” diyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır ya? Belediyeyi bu kadar keyfi yönetmeye alışmışsınız; onu alın ona verin… Ben padişah değilim, belediye başkanıyım. Bu belediye de yasa ve yönetmelerle yönetiliyor, keyfi uygulamalarla değil.

“ÇAY BAHÇESİNİN DÜĞÜN SALONU OLARAK KULLANILMASI DOĞRU DEĞİL”

Bir çay bahçesi olarak yapılmış bir yerin ve açık alanda düğün salonu olarak kullanılması ne kadar doğru? Sizlerin Evi o çay bahçesinin bitişindeki evlerden biri olsa haftanın 5 günü gece 12.00-01.00’lere kadar düğün yapılsa hoşunuza gider mi? Çocuğunuz size, “Baba bu ne hal?” demez mi? Bir şeyi söylerken altını doldurmanız lazım. Orada yaşayan insanlara yazık günah değil mi? Bakarken kamu açısından da bakmamız lazım. Düğüncü işi bitince eve gidecek ama orada yaşayan vatandaşlar haftanın 5 günü rahatsız olacak. Düğün salonu da değil, orası bir çay bahçesi. Onun için bununla ilgili bir çözüm arıyoruz.

“KAPALI PAZARDA DÜĞÜN NİYE YAPILAMASIN?”

“Kapalı pazarda düğün yapılamaz” diyorsunuz. Niye yapılamasın kapalı pazarda düğün? Kapalı pazar yerleşim alanı değil ve üstü kapalı olduğu için ses nedeniyle kimseyi rahatsız etmesi de söz konusu değil. Şimdi 10 yılda yapılmayan düğün salonunu yapın diyorsunuz, yapalım, her yere yapalım, bütün beldelere yapalım, ücretsiz yapalım. Şimdi Kavaklı’da, Ortaköy’de yaptığımız ve Değirmenköy’de başlayacağımız kapalı pazarlar çok amaçlı yerler olacak. Asker uğurlaması, kına gecesi, düğün dernek, nişan, iftar programları… Bunları bir bir Silivri’ye kazandırmaya devam edeceğiz.

“İHALEYE AÇIK İLANLA GİRİLİYOR”

Sonra ihaleyi de biz -birine- vermedik. İhaleye açık ilanla giriliyor. Daha önce de alan arkadaş orada, “düğün yapılamaz” şartıyla aldı. 1 yıl sonra geldi bize iade ettik, sözleşmesini iptal ettik. Tekrar şeffaf bir şekilde ihaleye çıktık. Bir arkadaşımız veya bir şirket girdi ihaleyi aldı dolayısıyla -iptal edin- tarzındaki söylemleriniz doğru değil. Gümüşyaka’da yaşayan vatandaşlara da, -işte bakın belediye size orada düğün yaptırmıyor” provokasyonuyla orada bir siyasi algı oluşturamazsınız, müsaade etmem.  En yakın zamanda Gümüşyaka’da yaşayan vatandaşlarımızla da bir araya geliriz. Buradan böyle ucuz, sığ tespitlerle, altı boş suçlamalarla bana doğru gelmeniz hiç doğru bir şey değil.”

İhaleyle ilgili bir değişiklik yapılamayacağını ifade ederek konuyu noktalayan Başkan Yılmaz, o zaman CHP’nin bu önerisini gündeme almamıştı.


Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum