"Sizin bütün derdiniz Ekrem İmamoğlu'ndan intikam almak!"

Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, geçtiğimiz ay yapılan İSKİ Genel Kurulu’nda Kırsal Mahalle Su Tarifesi Teklifi’nin, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildiğini ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Filiz Güler; su tarifesi uygulamasına değil, fahiş zam teklifine ret oyu verdiklerini açıkladı. Bunun üzerine yeniden söz alan CHP’li Yıldız, “Buradaki dert Ekrem İmamoğlu’ndan intikam almak. Vatandaş pahalı su kullanmış, ucuz su kullanmış derdinde değilsiniz. İpe un seriyorsunuz. Sayın Başkan (Volkan Yılmaz) siz burada kendi tahsil ettiğiniz rakamlarda ne kadar zam yapıyorsunuz? Yaptığınız zamları burada defalarca konuştuk. Kendiniz tahsil edeceğiniz zaman olağanüstü zamlar yapıyorsunuz ama İSKİ’ye gelince, İBB’nin gelirlerine gelince fahiş zam oluyor! Mazota zam yapmayın, elektriğe zam yapmayın! İSKİ elektriği bedava mı kullanıyor veya İSKİ’nin arabaları suyla mı çalışıyor? Neden bunları düşünmeden hareket ediyorsunuz? Bu adil bir tavır değil” şeklinde konuştu.

"Sizin bütün derdiniz Ekrem İmamoğlu'ndan intikam almak!"
Editör: Yaz Dostum
07 Mart 2022 - 21:02 - Güncelleme: 07 Mart 2022 - 21:12
CHP’li Melih Yıldız, bugün yapılan Silivri Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında Cumhur İttifakı Grubu’nun İSKİ Genel Kurulu’nda Kırsal Mahalle Su Tarifesi Teklifi’ne karşı çıkmasını eleştirdi. İmamoğlu’nun çalışmalarının engellendiğini ifade ederek Cumhur İttifakı’na sert çıkan Yıldız, Başkan Volkan Yılmaz’ın Silivri Belediye Meclisinde farklı, İBB Meclisi’nde daha farklı tavır takındığını söyledi.

MELİH YILDIZ: “VATANDAŞ SUYU PAHALI KULLANMIŞ, UCUZ KULLANMIŞ DERDİNDE DEĞİLSİNİZ”

Melih Yıldız, konuyla ilgili şöyle konuştu: “İSKİ Genel Kurulu gündemini yanımda getirdim. Burada 4 tane madde var. Hiçbiri Büyükşehir Meclisinden geçmedi arkadaşlar. Bu gerçeği bir kere ortaya koyalım. Bu süreçte AK Parti’nin derdi suya zam yapılması, indirim yapılması değil. Buradaki dert Ekrem İmamoğlu’ndan intikam almak! Zaten sizin Büyükşehir’deki Grup Sözcünüz ifade etti. Siz de rahatlıkla ifade edebilirsiniz değerli arkadaşlar. Ekrem bey göreve geldiğinde suya indirim yaptı diye. Bizim zamanımızda vatandaş pahalı su kullanıyordu şimdi indirimli su kullanıyor. Sizin bütün derdiniz bu. Vatandaş pahalı su kullanmış, ucuz su kullanmış derdinde değilsiniz. Vatandaşı bu konuda düşündüğünüze inanmıyorum.

“MAZOT ZAMLARINI ARTIK TAKİP EDEMİYORUZ”

Size gelen zamları tek tek söyleyeyim mi? İSKİ’nin kullandığı elektriğe, mazota, kimyevi ürünlere gelen zamları tek tek saymaya gerek var mı? Siz benden çok daha iyi biliyorsunuz. Mazot zamlarını artık takip edemiyoruz! Elektriğe ne olmuş biliyor musunuz arkadaşlar? %130 zam gelmiş. 1 yıl içerisinde İSKİ’ye 3 Milyar TL külfet oluyor. Kimyevi ürünlere %250 zam gelmiş. Yani öyle Allah’ın suyu demekle çeşmemize su gelmiyor. Az önce Başkan bey (Volkan Yılmaz) arıtmalardan bahsetti, deniz kirli dedi. Bunlar öyle Allah’ın suyu demekle olmuyor arkadaşlar. Bunların hepsi maliyet, hepsi para.

“BAŞKAN BEY BURADA FARKLI, İBB MECLİSİ’NDE FARKLI TAVIR SERGİLİYOR”

Temiz denize girelim, çeşmelerimizden temiz su aksın, derelerimiz ıslah edilsin… Bunlar hepimizin talebi. Gümüşyaka’daki sorunlar bir an önce giderilsin. Başkan bey bunu defalarca dile getiriyor ama burada farklısınız İBB Meclisi’ne gittiğiniz zaman farklı bir tavır sergiliyorsunuz.  Anlamak mümkün değil!”

YILMAZ, KENDİNİ SAVUNDU

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Burada Silivri Belediye Başkanıyım, Büyükşehir’de MHP Grup Başkan Vekiliyim” diye araya girerek tavırlarının tutarlı olduğuna dikkat çekti.

MELİH YILDIZ: CUMHUR İTTİFAKI OLARAK İPE UN SERİYORSUNUZ

CHP’li Melih Yıldız, keskin tavrını şöyle sürdürdü: “Savunulan tezler bir olur. Orada savunduğunuzla, burada savunduğunuz aynı olmalı. Burada İSKİ’ye %20-25 zam yapıp, onu insani kullanım hakkına sayıp arada  %15 yapılan zammı yok sayıp bu zammı 0’a indirmek doğru bir siyasi politika değil.  Bunu daha önce de söylemiştim. Cumhur İttifakı olarak bu konuda ipe un seriyorsunuz. Yapmayın arkadaşlar. Sonra da İSKİ şunu yapmadı, bunu yapmadı diyorsunuz. Nasıl yapacak?

“SİLİVRİ’DE OLAĞANÜSTÜ ZAMLAR YAPIYORSUNUZ”

Sayın Başkan siz burada kendi tahsil ettiğiniz rakamlarda ne kadar zam yapıyorsunuz? Yaptığınız zamları burada defalarca konuştuk. Kendiniz tahsil edeceğiniz zaman olağanüstü zamlar yapıyorsunuz ama İSKİ’ye gelince İBB’nin gelirlerine gelince fahiş zam oluyor!

“ADİL DAVRANMIYORSUNUZ”

Mazota zam yapmayın, elektriğe zam yapmayın! İSKİ elektriği bedava mı kullanıyor veya arabaları suyla mı çalışıyor? Neden bunları düşünmeden hareket ediyorsunuz? Kendinizi haklı görüyorsunuz, kendi gelirlerinizle ilgili istediğiniz kadar, %1500 zam yapıyorsunuz. Bu adil bir tavır değil, doğru bir tavır değil.”

Haber : Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum