İsmail Güçlü, sünnet şölenleri ile bir kez daha hatırlandı

Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği’nin 20 yıl boyunca başkanlığını yapan merhum İsmail Güçlü, görev süresinde düzenlemiş olduğu sünnet şölenleri ile bir kez daha hatırlandı.

İsmail Güçlü, sünnet şölenleri ile bir kez daha hatırlandı
Editör: Yaz Dostum
28 Haziran 2020 - 21:39 - Güncelleme: 28 Haziran 2020 - 22:01
Silivri’de kameramanlık ve gazetecilik yapan Adnan Yıldırım, sosyal medya platformu YouTube kanalı üzerinden “Geçmişten Günümüze Silivri” adlı belgesel çekimlerine start verdi. “Ayak Üstü Sohbetler” video dizisiyle de ilçenin tanınmış simalarını konuk eden program kapsamında tüm güzellikleriyle birlikte Silivri konuşuluyor.

Spor camiasının ilçedeki sevilen ismi Ufuk Bek’in, program sunumunu üstlendiği yayının ilk konuğu Silivri Denizaltı Orkestrası’nın 36 yıllık gitaristi Erdoğan Eren oldu. Gazeteci Lütfü Ertürk’ün de yer aldığı programda, ilçede uzun yıllar müzik adına bir çok çalışmalar yürüten Denizaltı Orkestrası’nın hikayesi konuşuldu.

Geçmişe dönük yapılan sohbetlerde en dikkat çeken kısım ise sünnet şölenleri ile ilgili yapılan sohbet oldu. Dönemin ünlü orkestralarının şölenler kapsamında ilçeye geldiğinden bahsedilirken, Silivri Turizm Tanıtma ve Kültür Derneği’nin 20 yıl boyunca başkanlığını yapan merhum İsmail Güçlü de hatırlandı.

Görev süresinde düzenlediği sünnet organizasyonlarıyla ihtiyaç sahibi bir çok çocuğun sünnet olmasına vesile olan Güçlü, aynı zamanda dönemin hit müzisyenlerinin de ilçeye gelmesini sağlamıştı.

Yapılan sohbette şunlar konuşuldu:

Ufuk Bek : Toplu sünnet şölenleri için Silivri’ye farklı farklı sanatçılar gelirdi. Genellikle Lale Bahçe Sinasında düzenlenirdi. Hatta bizim yerel orkestralarımızda sahne alırdı. Beyaz Kelebekleri dahi burada görmüştük.

Erdoğan Eren : Sabah saat 09:00 da başlayan, gece 3’e kadar devam eden muhteşem konserler yapılırdı.

Lütfü Ertürk : Evet, doğru! Gece 3’ü bırakın, sabah 7’de biten konserler bilirim.

Erdoğan Eren : Hepimiz çocuktuk o zaman gece dönmemiz gerekiyordu.

Ufuk Bek : Sanatçılar bırakmazdı öle değil mi ? Çok keyifli ve zevkli olurdu.

Lütfü Ertürk : O yıllarda İstanbul Gelişim Orkestrası, Denizci Orkestrası, Yıldırım Gürses, Ajda Pekkan, Berkant ve Beyaz Kelebekler gibi ünlü isimlerin hepsi Silivri’ye gelmişti.

Erdoğan Eren : Bu tür organizasyonları hatırlarsanız o dönemde Silivri Avcılar Derneği, Esnaflar Derneği ve Silivri Belediyesi yapardı. Üç bölüm halinde hepsi birer ay arayla çocukların düğünlerini gerçekleştiriyorlardı.

Lütfü Ertürk : Birkaç defa da Turizm Derneği düzenlemişti.

Erdoğan Eren : Evet, rahmetli İsmail Güçlü severdi bu tür organizasyonları düzenlemeyi, Allah taksiratını affetsin.

Ufuk Bek : Allah rahmet eylesin.

Haber : Batuhan Güçlü
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum