İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama ve ARGE Merkezi Projesi'nde İlk Tohumlar Ekildi

İstanbul İl Müdürlüğünce Kağıthane’de bir otoparkın -8. katında, yerin 32 metre altında kurulmakta olan bitkisel üretim ve AR-GE faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenen dikey serada ilk tohumlar ekildi.

İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama ve ARGE Merkezi Projesi'nde İlk Tohumlar Ekildi
Editör: Yaz Dostum
05 Ekim 2022 - 19:31
Kıvırcık Marul, Lolorosso Marul, İtalyan Fesleğeni tohumlarının ekildiği törene Tarım ve Orman Bakan Danışmanı Zeliha Sönmez, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürümüz Ahmet Yavuz Karaca, Proje ortağı olan İGSAŞ adına Faruk Kocaman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Yağmur, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Ülker ve Kağıthane İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Dik katıldı.

Faaliyete geçtiğinde özel LED bitki büyütme ışıkları ile topraksız ve hidroponik yetiştirme yöntemi kullanılarak, iklimden bağımsız, %95 su tasarrufu sağlanarak 12 ay boyunca bitki yetiştirilmesi planlanmaktadır. Bitki büyütme ortamında otomasyon sistemi ve sensörler aracılığı ile pH, elektrik iletkenliği, sıcaklık, nem, karbondioksit gibi üretim parametreleri kontrol edilerek bitkinin ihtiyaç duyduğu optimum şartlar sağlanarak üretim gerçekleştirilecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum