İŞTE ÇATALCA İŞTE CUMHURİYET

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük mirası ve değeri olan ‘’Cumhuriyet’’ coşkusu tüm yurtta olduğu gibi Çatalca’da da çok özel etkinliklerle yaşandı.

İŞTE ÇATALCA İŞTE CUMHURİYET
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2022 - 17:21
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için ilçede günlerce süren etkinlikler hazırladı. Hazırlanan programlarla ilçede Cumhuriyet Bayramı coşkusu genç yaşlı her yaştan vatandaşımız tarafından coşkuyla yaşandı.


 
ÇATALCA GENÇLİĞİ ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA

Başkan Mesut Üner ilçe gençlerini Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’e götürerek ebedi istirahatgahında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile buluşturdu. İlki geçen yıl organize edilen ve ikincisi bu yıl gerçekleşen Anıtkabir ziyaretiyle ilçedeki yarınların teminatı olan gençlerin Anıtkabir’e gitmesini bu yılda sağlayan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bu kıymetli etkinliği Çatalca’mızda artık geleneksel bir hale getirdik “ ifadelerine yer verdi. Anıtkabir ziyaretine ilçedeki yaklaşık altı yüzü aşkın on ikinci sınıf öğrencisi katıldı. Başkan Mesut Üner gençler ile aslanlı yolda ilerlerken “Yarınlarımızın teminatı gençlerimizin Atamıza ve Cumhuriyetimize olan muhteşem bağlılığına şahit olmak bizlerin en büyük mutluluğudur” sözlerini kaydetti.


 
RESMİ TÖREN CUMHURİYET MEYDANI’NDA YAPILDI

Cumhuriyetimizin 99. yılı coşkusu, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi kutlama programı ile devam etti.  Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe protokolü ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşen programda Atatürk anıtına çelenk sunumu ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.
 
MURATBEY MAHALLE’SİNDE CUMHURİYET COŞKUSU

Çatalca merkez ve mahallelerinde okullarda da 29 Ekim coşkusu okulların düzenledikleri bayram etkinlikleri ile yaşandı. Muratbey Esin Ovacık İlkokulu’nda minik öğrencilerin düzenlediği muhteşem gösterileri izleyen ve çocukları tebrik eden Başkan Mesut Üner program sonrası çocuklarla, aileleriyle ve öğretmenlerle uzun süre sohbet ederek bayramlarını kutladı.


 
CUMHURİYET RESEPSİYONU’NUNDA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyet Resepsiyonunda muhteşem bir coşku yaşandı. Gecede Atatürk’ü canlandıran tiyatro oyuncusunun sahnelediği performans ve zeybek oyunu, davetlilere oldukça duygusal anlar yaşattı. Unutulmaz gecede, Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan davetliler, organizasyona tam not verdi.
 
29 EKİM GÜNÜ TEBRİKAT KABULÜYLE BAŞLADI

Çatalca’da günler öncesinden başlayan Cumhuriyet etkinlikleri 29 Ekim günü, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’in makamında tebrikat kabulüyle devam etti. Başkan Mesut Üner’inde katıldığı ve ilçe protokolünün tam kadro katılım sağladığı kabulde Cumhuriyet Bayramı tebrik edildi.

GENÇLER ATAMIZI VE CUMHURİYETİMİZİ ÇOK SEVİYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri ilçedeki Arif Nihat Asya Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen tören ile devam etti. Öğrencilerin programını izleyerek mutluluğunu ifade eden Başkanımız Mesut Üner, “Öğrencilerimizin Çatalca’mıza ve Cumhuriyetimize yakışır bir etkinlik programı hazırladığına şahit olmak, bizleri oldukça gururlandırdı ve sevindirdi. Atatürk Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etti. Bizlerde gençliğimiz ile gurur duyuyor, bu emaneti sonsuza kadar nesilden nesile omuzlarında taşıyacaklarına güveniyoruz” dedi.


 
ÇATALCA’DA TARİHİ GÜN

 “En büyük hayalimdi” diyerek hem Çatalca’nın hem de kendisinin en büyük hayalini gerçekleştiren Başkan Mesut Üner,  İlçeye bayram hediyesini Atatürk Evi’nin temelini 29 Ekim’de atarak verdi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, ilçeye kısa sürede yaptığı birbirinden büyük projelerden sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için de çok anlamlı bir proje hazırladı. “Yıllardır en büyük hayalim ilçemizde Ata’mızın evinin olmasıydı” diyen Başkan Mesut Üner, bu hayalini 29 Ekim’de Atatürk Evi’nin temelini atarak gerçekleştirirken, aynı zamanda binlerce Çatalcalının özlemini de yerine getirdi.

Cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümünün yaşandığı anlamlı günde düzenlenen Atatürk Evi temel atma töreni ilçe içinden ve ilçe dışından çok sayıda konuğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner temel atma töreninde yaptığı konuşma ile Atatürk Evi’nin ilçeye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Başkan Mesut Üner konuşmasında, “Bu gün mutlulukların en güzelini hep birlikte yaşıyoruz. Çok heyecanlıyım çünkü bir hayalim gerçek oluyor. Belediye Başkanı olmadan önce yıllardır benim hayalim ilçemizde Ulusumuzun Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin olmasıydı. Yüreğimiz Atatürk sevdasıyla doluyken neden Çatalca’mızda yok diyordum. Bugün benim ve siz değerli Çatalca’mızın en büyük hayalini gerçekleştirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet kolay kazanılmadı. Bizlere düşen görev Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmaktır. Çatalca’mızda 3.5 yıla sığmayacak hizmetleri yaptık. Az zamanda büyük işler yaptık, Çatalca sevdamızla. Bizler ülkemizde bağımsız ve özgür yaşıyorsak bu eserleri yapabiliyorsak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanımızı savunan atalarımız sayesindedir, kurulan Cumhuriyet sayesindedir. Ben bir mübadil çocuğuyum. Atalarımız çektikleri zorlukları, yaşadıkları acıları bize çok anlatmazlardı, ama ne kadar çok çalıştıklarını, bu topraklar için ne kadar alın teri döktüklerini bizler gördük, öğrendik. Dedelerimiz toprağın topacını yastık toprağı da yatak olarak kullandılar. Bizler de şimdi durmadan çalışıyoruz. Çünkü Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözü bizlerin yol haritası. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, “Biz Millete efendi olmaya gelmedik biz millete hizmetkar olmaya geldik ”Biz vatanımızı seviyoruz, sonuna kadar da ülkemizi kimseye muhtaç etmeyeceğiz.

Biz Atatürk çocukları, cumhuriyet gençleri olarak Atatürk ilkelerine ve cumhuriyetin ışığında bir nesil yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Yaptığımız eserlerimiz verdiğimiz sözleri geçti. Halende yeni projeler yapmaya devam ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı da Çatalca’mıza yakışan bir şekilde günlerdir düzenlediğimiz etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gençlerimiz ile birlikte geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara’ya gittik, Anıtkabir’i ziyaret ettik. Cumhuriyet Resepsiyonumuzda bayram coşkumuzu yaşadık, bugün Ata’mızın evinin temelini atıyoruz, aynı zamanda bu akşam muhteşem bir Cumhuriyet Kortejimiz ve konserimiz olacak. Bizlerin Atatürk sevgimizi siyaset için sorgulayanlara tek bir sözümüz var, “Siz bizim Atatürkçülüğümüzün zekatını veremezsiniz.”   

Atatürk Evi’mizi Atatürk’ün Selanik’teki evi ile birebir aynı ölçülerde ve aynı mimari çizgide inşa edileceğiz. 3 kat ve toplam 300 metre kare iç kullanım alanından oluşan yapı içerisinde Atatürk köşesi, sergi odası, askerlik dönemi sergi bölümü, cumhuriyet dönemi sergi odası, kişisel eşyaların bulunduğu vitrinler bulunacak ve halkımızın ziyaretine açık olacak. Atatürk Evi’mizin inşallah seneye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında da açılışını gerçekleştireceğiz. Bu ilçe bu ilçe insanı her şeye layık, sonuna kadarda bu yolda hep birlikte yürüyeceğiz” sözlerine yer verdi.

Temel atma töreni, dualar eşliğinde kurban kesimi sonrasında Başkan Mesut Üner ve protokol mensuplarının hep birlikte ilk harç butonuna basması ile son buldu.
 
ÇATALCA’NIN CUMHURİYET COŞKUSU MUHTEŞEMDİ

Çatalca’da saat 19.23’te binlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Korteji gerçekleşti.
Çatalca Belediyesi önünde toplanan Cumhuriyet coşkulu halk, saatler tam 19.23’ü gösterdiğinde ellerinde bayraklar ve meşalelerle Başkan Mesut Üner ile ilçe protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanına doğru belirlenen güzergahda devam etti.

Kortej sırasında bir çok vatandaş da evlerinin balkonlarından bu büyük coşkuya ellerinde bayraklarla destek verdi.


 
CUMHURİYET BAYRAMI’NDA, CUMHURİYET MEYDANI’NDA UNUTULMAZ GECE

Çatalca Belediyesi önünde toplanan ve saat tam 19.23’de başlayan coşkulu kortej Cumhuriyet meydanında sonlandı. Cumhuriyet meydanındaki muhteşem Cumhuriyet gecesi DJ Aram’ın muhteşem performansıyla başladı. Sonrasında geceye damgasını vuran Mehmet Erdem konseri ile alanda bulunan binlerce kişi unutulmaz bir gece yaşadı.
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, yaptığı konuşma ile “Yüreği Atatürk sevgisi, Cumhuriyet sevdasıyla dolu Çatalca’mızda Cumhuriyet Bayramı işte böyle yaşanır. Yaşasın Cumhuriyet, Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadeleriyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum