Kafenin ismi neden Vakkas? Yılmaz, açıkladı!

Silivri Belediyesi tarafından Boğluca Deresi Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında hayata geçirilen Vakkas Kafe, bugün hizmete açıldı. Günün anlam ve önemine binaen açılışta bir konuşma yapan Başkan Volkan Yılmaz, kafeye neden Vakkas isminin uygun görüldüğüne açıklık getirdi.

Kafenin ismi neden Vakkas? Yılmaz, açıkladı!
Editör: Yaz Dostum
06 Haziran 2020 - 17:00 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 17:13
 
Boğluca Deresi Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında, sahil bölgesinde yapımı tamamlanan Silivri Köy Pazarı, dere etrafında peyzaj düzenlemesi ve dinlenme alanları, asma yaya köprüsü montajı, cephe iyileştirme ve renklendirme çalışmalarına ilave olarak “Vakkas Kafe” faaliyete geçti. Bu kapsamda bugün hizmet vermeye başlayan Vakkas Kafe’nin saat 15.00’da açılış programı oldu. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ev sahipliğinde kaydedilen açılış merasimine İlçe Kaymakamı Ali Partal, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, belediye meclis üyeleri, Silivri Vergi Dairesi Müdiresi Kadriye Çetin, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Recep Akıncı, Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetli vatandaşlar katılım sağladı.

“BURAYA ATATÜRK’ÜN EMRİNDE DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ İÇİN HİZMET EDEN KAYMAKAM VAKKAS BEYİN İSMİNİ VERMEYİ UYGUN GÖRDÜK”

Başkan Volkan Yılmaz, kafenin isim hikayesiyle ilgili şu konuşmayı yaptı: “Yaptığımız kafenin ismi niye Vakkas? Bizimde bir takım yanlış bildiğimiz konular var esasında. Hemen arkamızdaki dört gözlü Kısa Köprü çoğu zaman Vakkas Köprü diye adlandırılır ama o köprü 1. Ahmet zamanında 1600’lü yıllarda yapılmış ve ismi de Kısa Köprü olarak geçen bir köprü. Vakkas Köprü’yü tam da burada 1936-1939 yıllarında Silivri Kaymakamlığı yapmış. Atatürk’ün emrinde Kurtuluş Savaşı’nda ve sonrasında çok değerli hizmetlerde bulunmuş Kaymakam Vakkas beyin yaptığı bir köprü var burada. 2013 yılında yenilendi ve bu halini aldı. Onun için biz Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve necip Türk milletine hizmet eden herkese saygıyı, sevgiyi sunabilmek için ve devlet büyüklerini de yad etmek için Kaymakam Vakkas beyin ismini buraya vermeyi uygun gördük. Ben Vakkas beyin şahsında bu devlete, bu millete emeği geçen tüm devlet büyüklerine, rahmet, minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu köprünün ve bu kafenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum