Vakkas Kafe Belediye Eliyle İşletilecek

Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vakkas Kafe bugün hizmete açıldı.

Vakkas Kafe Belediye Eliyle İşletilecek
Editör: Yaz Dostum
06 Haziran 2020 - 16:36 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 17:12
 
Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vakkas Kafe bugün Başkan Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle açıldı. Açılış etkinliğine; İlçe Kaymakamı Ali Partal, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, belediye meclis üyeleri, Silivri Vergi Dairesi Müdiresi Kadriye Çetin, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Recep Akıncı, Silivri Kulüpler Birliği Başkanı Ali Tonta, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetli vatandaşlar katıldı.

“ŞEHRİN EN BİR BAŞINA BIRAKILMIŞ ALANI OLAN BOĞLUCA DERESİ'Nİ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLEDİK"

Yılmaz, açılış konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Kaymakamım, Silivri’mizin güzel insanları, ilçe protokolümüzün çok kıymetli temsilcileri hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Silivri Belediyesi olarak Boğluca Deresi Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında, sahil bölgesinde yapımı tamamlanan Silivri Köy Pazarı, dere etrafında peyzaj düzenlemesi ve dinlenme alanları, asma yaya köprüsü montajı, cephe iyileştirme ve renklendirme çalışmalarına ilave olarak bugün Vakkas Kafe’yi hayata geçiriyoruz. Çıkış yolumuz şuydu aslında; içerisinden kanal geçen, nehir geçen şehirlerin cazibe merkezleri, şehrin en kıymetli alanları bu alanlar oluyor ama Silivri’de biz belediyeyi devraldığımızda Boğluca Deresi’nin etrafı şehrin en bir başına bırakılmış ve en değersiz alanıydı esasında. İşte bu çalışmaları yaparken amacımız burasını tekrar şehrin cazibe merkezi haline getirmekti. Şehir dinamizm kazansın diye bu renklendirme çalışmalarını da beraber yaptık.

“KİRAYA VERİLMEDEN, BELEDİYE BÜNYESİNDE İŞLETİLECEK”

Bugün üzerinde bulunduğumuz bu köprü üzerinde üretken ve sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kiraya verilmeden, Silivri Belediyesi bünyesinde işletilecek olan ve komşuların burada kaynaştığı, dışardan gelen misafirlerimizin oturup Silivri’yi tanıma fırsatı bulacağı bir sosyal mekan yaratmayı amaçladık. Onun için bugün burada Vakkas Kafe’nin açılışında bizleri onurlandırdığınız ve yalnız bırakmadığınız için Silivri Belediyesi ve Silivri halkı adına hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum