Yılmaz; "Belediyeyi Devraldığımızda Boğluca Deresi Şehrin En Değersiz Alanıydı"

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirilen Vakkas Kafe açılışında; “İçerisinden kanal geçen, nehir geçen şehirlerin cazibe merkezleri, şehrin en kıymetli alanları bu alanlar oluyor ama Silivri’de biz belediyeyi devraldığımızda Boğluca Deresi’nin etrafı şehrin en bir başına bırakılmış ve en değersiz alanıydı esasında. İşte bu çalışmaları yaparken amacımız burasını tekrar şehrin cazibe merkezi haline getirmekti” diye konuştu.

Yılmaz; "Belediyeyi Devraldığımızda Boğluca Deresi Şehrin En Değersiz Alanıydı"
Editör: Yaz Dostum
06 Haziran 2020 - 16:29 - Güncelleme: 06 Haziran 2020 - 16:34
 
Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen Vakkas Kafe’ye bugün açılış merasimi düzenlendi. Saat 15.00’da kaydedilen etkinlikte Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kendisini dinleyenlere Vakkas Kafe’nin kuruluş amaçlarından bahsetti. Yılmaz, “Bugün üzerinde bulunduğumuz bu köprü üzerinde üretken ve sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kiraya verilmeden, Silivri Belediyesi bünyesinde işletilecek olan ve komşuların burada kaynaştığı, dışardan gelen misafirlerimizin oturup Silivri’yi tanıma fırsatı bulacağı bir sosyal mekan yaratmayı amaçladık” dedi.

“BOĞLUCA DERESİ ÇEVRESİ REKREASYON PROJESİNİN BİR PARÇASINI HAYATA GEÇİRDİK”

Yılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Sayın Kaymakamım, Silivri’mizin güzel insanları, ilçe protokolümüzün çok kıymetli temsilcileri hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Silivri Belediyesi olarak Boğluca Deresi Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında, sahil bölgesinde yapımı tamamlanan Silivri Köy Pazarı, dere etrafında peyzaj düzenlemesi ve dinlenme alanları, asma yaya köprüsü montajı, cephe iyileştirme ve renklendirme çalışmalarına ilave olarak bugün Vakkas Kafe’yi hayata geçiriyoruz.

“BURASINI TEKRAR ŞEHRİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLEDİK”
 
Çıkış yolumuz şuydu aslında; içerisinden kanal geçen, nehir geçen şehirlerin cazibe merkezleri, şehrin en kıymetli alanları bu alanlar oluyor ama Silivri’de biz belediyeyi devraldığımızda Boğluca Deresi’nin etrafı şehrin en bir başına bırakılmış ve en değersiz alanıydı esasında. İşte bu çalışmaları yaparken amacımız burasını tekrar şehrin cazibe merkezi haline getirmekti. Şehir dinamizm kazansın diye bu renklendirme çalışmalarını da beraber yaptık.

“BELEDİYE ELİYLE İŞLETİLECEK”

Bugün üzerinde bulunduğumuz bu köprü üzerinde üretken ve sosyal belediyecilik anlayışımız gereği kiraya verilmeden, Silivri Belediyesi bünyesinde işletilecek olan ve komşuların burada kaynaştığı, dışardan gelen misafirlerimizin oturup Silivri’yi tanıma fırsatı bulacağı bir sosyal mekan yaratmayı amaçladık. Onun için bugün burada Vakkas Kafe’nin açılışında bizleri onurlandırdığınız ve yalnız bırakmadığınız için Silivri Belediyesi ve Silivri halkı adına hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum