Kalaycıoğlu, Silivri'deki Düğün Salonu İşletmecilerine Seslendi: "Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayın!"

Silivri'de müzisyenlik yapan Tarkan Kalaycıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden ilçedeki bazı düğün salonu işletmecilerine seslendi. Salon içerisine alınmamaları adına düğün yapacak olan kişilerin uyarıldığını belirten Kalaycıoğlu, pandemi sürecinde büyük yara aldıklarını ifade ederek, "Kimsenin ekmeğiyle oynamayın, buna hakkınız yok!" sözlerini kaydetti.

Kalaycıoğlu, Silivri'deki Düğün Salonu İşletmecilerine Seslendi: "Kimsenin Ekmeğiyle Oynamayın!"
Editör: Yaz Dostum
09 Haziran 2021 - 10:48 - Güncelleme: 09 Haziran 2021 - 11:47

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgın hastalığı dolayısıyla müzisyenlik yapan kişilerde zor zamanlar geçiriyor. Kapanmalar nedeniyle işsiz kalan binlerce müzisyen, dayanma sınırının sonuna geldi. Kısa süre önce geçtiğimiz yıldan bu yana etkisini sürdüren koronavirüs salgınının yaşatmış olduğu olumsuz etkileri önlemek amacıyla müzik emekçilerine tek seferde 3000 TL destek ödeme yapılacağını Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulmuştu. Hibenin sadece vergi mükellefi olan müzisyenleri kapsaması hayal kırıklığı yaratırken bu süreçte maddi ve manevi mağduriyet yaşayan müzik ve sahne emekçileri, belediyelerin erzak desteğiyle açlığa ve yoksulluğa karşı mücadele veriyor.

Müzisyenler sendikası Müzik-Sen verilerine göre koronavirüs pandemisinden bu yana canına kıyan müzisyen sayısı 100'ün üzerine çıktı. Hal böyle olunca müzisyenlerinde artık sabır taşı çatladı. Pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıların akabinde Silivri'deki müzisyenler bazı düğün salonu sahiplerinin de kendilerine yaptırım uyguladıklarını söyledi. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini ifade eden Silivri'lilerin yakından tanıdığı müzisyenlerden Tarkan Kalaycıoğlu, pandemi döneminde büyük bir yara aldıklarını, ilçedeki bazı düğün salonu işletmecilerinin kendilerini salonlara almamak adına yaptırım uyguladıklarını, düğün yapacak olan kişilere kendi müzik ekiplerinin olduğunu ve dışarıdan herhangi bir müzisyeni çağırmamaları için uyarıldığını ifade etti.

“1,5 SENEDİR ZATEN EKMEĞİMİZ YOK, BARİ SİZ YAPMAYIN BUNU!”

Kalaycıoğlu, şunları söyledi:


“Pandemide zaten büyük sıkıntılar yaşadık. Aykut Yamalı abimin dediği gibi de tam düğün sezonu açılacakken isim vermiyorum ama en yakın zamanda vereceğim, Silivri'deki bazı düğün salonları ‘Dışardan davulcu, klarnetçi çağırmıyoruz’, ‘Davulcu, klarnetçi içeriye giremez’ demekte. Lütfen! Silivri'deki bazı düğün salonları işletmecileri, 1,5 senedir zaten ekmeğimiz yok! Bari siz yapmayın bunu. Salonlardaki müzisyen ağabeylerimden de patronları ile bazı şeyleri konuşmalarını rica ediyorum. Yapmayın, kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkınız yok.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ


Kalaycıoğlu'nun tepki videosu için TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum