Kale Mahallesinde imara aykırı inşaat iddiası ile MHP'li Silivri Belediyesi göreve çağrıldı

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Kale Mahallesinde Fatih Camisi karşısındaki inşaatı işaret ederek MHP’li Silivri Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Kale Mahallesinde imara aykırı inşaat iddiası ile MHP'li Silivri Belediyesi göreve çağrıldı
Editör: Yaz Dostum
03 Nisan 2023 - 22:57 - Güncelleme: 03 Nisan 2023 - 23:02
Bugün gerçekleştirilen Nisan ayı meclis toplantısında konuşan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Kale Mahallesinde imara aykırı yapılaşma olduğu iddiasında bulunarak MHP’li Silivri Belediyesi’ne uyarıda bulundu.

Bölgenin özgün ve tarihi dokusuna zarar verilmeden korunması gerektiğini vurgulayan Kırkıcı, Başkan Volkan Yılmaz nezdinde belediyenin teknik kadrosunun hukuka aykırı uygulamaların önüne geçmek noktasında daha hassas olmaları gerektiğini ifade etti.


“BÖLGEDE 3 KATLI İMAR OLMASINA RAĞMEN 4 KATLI İNŞAAT YAPILIYOR”

Süheyl Kırkıcı, konuyla ilgili şunları söyledi:


"Fatih Camisinin karşısında yeni yapılmakta olan bir inşaata gittik. Ben bunu bir uyarı olarak görüyorum ama lütfen Kale Mahallesinin özgün yapısını korumak açısından yaklaşılmasını öneriyorum. Orada imar 3 katlı olmasına rağmen 4 katlı gibi bir yapı var. Gibi diyorum çünkü inceleme şansım olmadı.

“DENETİM KONUSUNDA DAHA DİKKATLİ OLMALISINIZ”

Ben özellikle Kale Mahallesindeki yapıların bu konuda daha dikkatli bir denetime tabi tutulmasını isterim. Yani orada belli ki ya inşaat temelleri yüzeyden alınmış çok fazla özüne uygun yapılmadığını görüyorum ya da katlar arasındaki imar yasasından gelen o mesafe limiti dikkate alınmamış olabilir. ‘Kotu şuradan aldık buradan aldık’ denilebiliyor. Ne olursa olsun bu mahallenin korunması eğer birilerinin önem verdiği bir alansa buna dikkat edilmesi bence çok önemlidir. Ayrıca mahalle tarihi ve özgün yapısı ile dikkate alınması gerekiyor. Bu konuda teknik heyetin dikkatini çekmek istedim.”

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum