Kandemir, merhum Gazi Osman Sağır'ın İstiklal Madalyasını kendi torunuyla birlikte görmeye gitti

AK Parti eski İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Maşalacı’nın annesinin babası olan Kurtuluş Savaşında görev yapmış milli kahramanlarımızdan İstiklal Madalyası sahibi merhum Gazi Osman Sağır’ın madalyası 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Türkiye İş Bankası Müzesi’nde “Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer” adlı sergide görücüye çıktı. CHP Silivri Belediye Başkan Adaylarından ve Belediye Başkan Yardımcılarından Yılmaz Kandemir, Sağır’ın torunu Ahmet Maşalacı ile birlikte sergiyi ziyaret ederek aziz kahramanlarımızı yad ettiler.

Kandemir, merhum Gazi Osman Sağır'ın İstiklal Madalyasını kendi torunuyla birlikte görmeye gitti
Editör: Yaz Dostum
01 Eylül 2022 - 22:32 - Güncelleme: 02 Eylül 2022 - 00:12
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi’nde Millî Mücadele destanını hafızalarda canlandıran “Bir Asrın Ardından / Cepheler, İnsanlar ve Büyük Zafer” adlı sergi kapılarını görücüler için açtı. Cephelerde Kurtuluş Savaşı’nın kaderini belirleyen aşamaların yanı sıra Anadolu’nun isimsiz kahramanlarına da özel yer ayıran sergi de farklı koleksiyonlardan derlenen eserlerde bir asrın ardından bu özel dönemi yakından hissetme imkânı sağladı. Harp sahalarında bulunan mühimmat parçaları, silahlar, kılıçlar, sıhhi malzeme, pusula, dürbün, telgraf, harita ve benzeri objeleri ile çok sayıda fotoğraf ve filmin yer aldığı sergiyi binlerce kişi ziyaret etti.

KANDEMİR, MERHUM GAZİ OSMAN SAĞIR’IN TORUNU AHMET MAŞALACI İLE BİRLİKTE MÜZEYİ GEZDİ

Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos 1922 tarihinde başlattığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan 100’üncü yıldönümü anısını yad etmek adına CHP Silivri Belediye Başkan Adaylarından ve Belediye Başkan Yardımcılarından Yılmaz Kandemir, Kurtuluş Savaşında görev yapmış milli kahramanlarımızdan merhum Gazi Osman Sağır’ın da İstiklal Madalyası’nın sergilendiği müzeyi Sağır’ın torunu AK Parti eski İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Maşalacı ile birlikte görmeye gitti.

KANDEMİR: “MİLLİ KAHRAMANLARIMIZIN FEDAKARLIKLARI ASLA UNUTULMAYACAK”

Maşalacı’nın annesinin babası olan merhum Gazi Osman Sağır’ın İstiklal Madalyasını yakından inceleyen Kandemir konuyla ilgili açıklamalarında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesi için canlarını hiçe sayan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Yapmış oldukları fedakarlıklar asla unutulmayacaktır” mesajını verdi.

AV. EMRAH MAŞALACI’DAN TEŞEKKÜR

Kandemir'in, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu söz konusu ziyaret ile ilgili paylaşımın ardından merhum Gazi Osman Sağır’ın torunlarından Av. Emrah Maşalacı bir teşekkür yazısı yayımladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Silivrim’in tarihi kültürü gelmişi ve geçmişi deyince akla ilk gelen isim Yılmaz Kandemir abime başkanıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu birikimini gelecek nesillere aktarmak ve kent kasaba hafızasını canlı tutmak için inşallah Silivri halkının takdirleriyle makam nasip etsin. Bu vesile ile tekrar Tüm Şehitlerimize Gazilerimize Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e rahmet olsun mekanları cennet ruhları şad olsun. Zaferlerimiz daim olsun.

Haber: Batuhan Güçlü




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum