Silivrili pehlivanlar, Çatalca güreşlerine damga vurdu

Çatalca Belediyesi’nin 21. Erguvan Festivali kapsamında düzenlediği yağlı pehlivan güreşlerinde Silivri’yi temsilen er meydanına çıkan İsmet Karabulut ve Serkan Karabulut ayrı ayrı kategorilerde dereceler kazandı.

Silivrili pehlivanlar, Çatalca güreşlerine damga vurdu
Editör: Yaz Dostum
01 Eylül 2022 - 17:50
Çatalca Belediyesi'nin 21. Erguvan Festivali kapsamında düzenlediği yağlı pehlivan güreşleri nefesleri kesti. Belediye başkanı Mesut Üner'in büyük önem verdiği ve Ulu Cami Çayır Alanı'nda düzenlenen organizasyonda şampiyonluk kemeri Güvenci Tarım adına güreşen Mustafa Baş'ın oldu. Güreşseverlerin de büyük bir ilgi gösterdiği ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda geleneksel hale gelen büyük yağlı pehlivan güreşleri 38 başpehlivan ve Türkiye'nin bir çok noktasından gelen 600 pehlivanın kıran kırana mücadelelerine sahne oldu.



Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner güreşler başlamadan önce tüm konuklara hoş geldiniz diyerek güreşçilere ve müsabakaları yöneten hakemlere de başarı dileklerini paylaştı. Güreşleri, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca Güreş Ağası Şeref Tatlı, il ve ilçe protokol üyeleri ile çok sayıda güreş sever ilgi ve heyecanla izledi. Birçok güreş ağası da Çatalca Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerini izlemek için alanda yerlerini aldı. Erguvan Festivali'nde düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Çatalca'nın yeni güreş ağası da belirlendi. Mega Su Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Tatlı yeniden Çatalca Güreş Ağası ünvanının sahibi oldu. 

Er meydanına çıkan isimler arasında Silivri’yi temsilen İsmet Karabulut ve Samet Karabulut da vardı. Kıran kırana mücadelelerin sahne olduğu güreşlerde İsmet Karabulut Büyük Orta boy da 3’üncü olurken, Serkan Karabulut ise küçük orta küçük boyda 2’inci olmayı başardı. İlçemizi bir kez daha gururlandıran sporcularımız, almış oldukları başarıları izleyiciler ile paylaştı.

Yaz Dostum Haber Sitesi olarak bizlerde ilçemizin başarılı güreşçilerini tebrik ediyoruz.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum