Karakuş: "Bulgaristanlı Soydaşlarımız Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda Oy Kullanabilecek"

AK Partili Silivri Belediye Meclis Üyesi Şükriye Akkaya Karakuş, 2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısında söz alarak hafta sonu yapılacak Bulgaristan’daki parlamento seçimleri hakkında konuştu.

Karakuş: "Bulgaristanlı Soydaşlarımız Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda Oy Kullanabilecek"
Editör: Yaz Dostum
09 Temmuz 2021 - 22:58

Silivri Belediye Meclisi 2021 yılı Temmuz ayı meclis toplantısının 2. Birleşimi, bugün meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
 

Toplantının sonunda gündem dışı söz alarak hafta sonu yapılacak Bulgaristan’daki parlamento seçimleri hakkında konuşan Ak Parti’li Belediye Meclis Üyesi Şükriye Akkaya Karakuş, şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz üzere Bulgaristan parlamento seçimleri 11 Temmuz Pazar günü yapılacak olup, seçimle eş zamanlı ilçemizde ikamet eden çifte vatandaş Bulgaristan Türkleri, Silivri Yeni Mahalle’de bulunan Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda oylarını kullanabileceklerdir. Daha önce yapılan seçimlerde ne yazık ki ilçemizde sandık açılamadığından il dışında oy kullanmak zorunda kalıyorduk. 11 Temmuz’da yapılacak olan seçimlerde derneğimizin girişimleriyle birlikte Silivri’de de sandık açılmış olduğundan, tüm çifte vatandaş soydaşlarımı demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum. Bu husus, biz Bulgaristan Türklerinin temsiliyeti ve demokratik haklarının korunması noktasında ehemmiyet arz etmektedir. Bir kez daha tüm çifte vatandaş soydaşlarıma oy kullanma çağrısında bulunuyorum. Başkanım sizlere de tüm bu süreçte vermiş olduğunuz destekten, ilgi ve alakanızdan dolayı hem şahsım hem soydaşlarım hem derneğim adına çok teşekkür ediyorum.”

Karakuş’un Bulgaristan’daki seçimler hakkındaki açıklamaları üzerine Başkan Yılmaz, “Ben çok geriye giderek o acıları tekrar hatırlatmak istemiyorum ama belki de bu seçimlerde o asimilasyonu, o soykırımı yaşayan, Bulgaristan Türlüğü için mücadele eden neslin çocukları oy kullanacak. Bu nedenle pikniği, denizi veya kahvaltıyı bir kenara bırakarak, aileyle geçirilecek vakti biraz öteleyip bütün çifte vatandaşlarımızı, abilerimizi, ablalarımızı sandığa gitmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum