Yılmaz'dan CHP'ye: "Ben Bunları Konuşmaktan Ar Ediyorum, Siz Utanmıyorsunuz!"

Silivri Belediye Meclisi'nin bugün yapılan Temmuz Ayı Toplantısının 2. Birleşiminde hibe araçlar gündemi tartışmaya neden oldu. CHP Grubu’nun hibe yapan firmaların belediye ile bir ilişkilerinin olup olmadığını sorgulaması Başkan Volkan Yılmaz’ı çileden çıkardı. “Sizin ifade ettiğiniz gibi bu firmalara verilen bir ayrıcalık yok” diyen Başkan Yılmaz, “Sizin belediyeniz ayda 1,5 milyon TL sırf çöp toplama işini yapan firmaya araç kirası ödüyordu. Bizim yaptığımız bu uygulamayla Silivri Belediyesi yaklaşık 2,5-3 milyon TL araç kirasından kurtuluyor. Bu araçlar sizin yönetiminiz tarafından niye hibe alınmadı? Siz hangi usul ve yönteme başvurdunuz da bu paralar Silivri Belediyesi’nin kasasına girmedi? Bazen size şaşırıyorum. Ben bunları konuşmaktan ar ediyorum, siz utanmıyorsunuz. Bu soruyu bana sorarken ar etmeniz lazım.” şeklinde konuştu.

Yılmaz'dan CHP'ye: "Ben Bunları Konuşmaktan Ar Ediyorum, Siz Utanmıyorsunuz!"
Editör: Yaz Dostum
09 Temmuz 2021 - 22:06 - Güncelleme: 09 Temmuz 2021 - 22:14

Silivri Belediye Meclisi'nin bugün yapılan Temmuz Ayı Toplantısının 2. Birleşiminde gündemin 13, 14, 15 ve 16’ncı maddelerinde belediyeye yapılmak istenen hibe araçlar vardı. CHP'li İBB Meclis Üyesi aynı zamanda Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız’ın bu konuyla alakalı söz alarak hibe yapmak isteyen firmalar hakkında bilgi istemesi ve belediye ile herhangi bir hukuklarının olup olmadığını sorması Başkan Volkan Yılmaz’ı öfkeye boğdu. Yılmaz, “Sizin ifade ettiğiniz gibi bu firmalara verilen bir ayrıcalık yok” dedi ve geçmiş dönem üzerinden CHP Grubu’na çok ağır eleştirilerde bulundu.

CHP’Lİ MELİH YILDIZ “HİBE YAPAN FİRMALARIN BELEDİYE İLE İLİŞKİLERİ NE?” DİYE SORDU

CHP'li İBB Meclis Üyesi aynı zamanda Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, hibe araç gündemiyle alakalı görüşlerini şöyle dile getirdi:“Mevcut gündemimizde 3 firma 4 adet araç hibesi yapıyor. Bu hibe yapan firmalara CHP Grubu olarak teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum. Bu 4 gündem maddesini de oy birliği ile geçireceğimizi ifade etmek isterim fakat bu firmalarla ilgili bizi kısaca bilgilendirirseniz seviniriz Başkanım. Faaliyet alanları nedir? Silivri’de mi faaliyet gösteriyorlar? Belediye ile ilişkileri nedir? Komisyonda biz bunlarla ilgili bilgi edinemedik. Bizi ve kamuoyunu bilgilendirirseniz seviniriz.”

VOLKAN YILMAZ: “FİRMALARIN BELEDİYE İLE HERHANGİ BİR İLİŞKİLERİ YOK”

Başkan Volkan Yılmaz’ın CHP Grubu’na cevabı ise şöyle oldu: “2 yıldır bilgilendiriyorum ama enteresan bir şekilde anlamak istemiyorsunuz. Söz konusu firmalardan bir tanesini tanıyorum. O da sizin 10 yıl boyunca çöp ihalesini verdiğiniz Merkez İnşaat. Diğer firmaları tanımıyorum. Belediye ile de herhangi bir ilişkileri yok. Sizin ifade ettiğiniz gibi bu firmalara verilen bir ayrıcalık yok. Dilediğiniz yerde bunların araştırmasın yapın lütfen.

“BURADA SİZEN DÜŞEN TEK GÖREV, TEŞEKKÜR ETMEK”

Silivri Belediyesi bu araçlarla birlikte yanılmıyorsam 56 tane hibe araç almış oluyor. Onun dışında nakit olarak satın aldığımız araçlar var. Çok yakın sürede teslim edilecek ve nakit olarak aldığımız 16 adet kamyon var. Cumhuriyet tarihinden eski bir tarihi olan Silivri Belediyesi’nin tüm araç envanterinin 2 yılda fazlasının Silivri Belediyesi’ne bu yönetim tarafından kazandırıldığını görürsünüz. Bunun için size düşen tek görev teşekkür etmek. Bu araçları hibe eden firmalar Silivri’de iş yapan ve inşaat yapan firmalar ve bunların çoğu da makam ve hizmet aracı değil.

“SİZ ÇÖP TOPLAMA İŞİNİ YAPAN FİRMAYA AYDA 1,5 MİLYON TL ÖDÜYORDUNUZ!”

Yanılmıyorsam siz 12-13 tane araç almışsınız. Biz 2 yıl içinde sizin 10 yılda aldığınız aracın tam 8-9 katını Silivri Belediyesi’nin envanterine kazandırmışız. Benim hibe aldığım araçlara sizin belediyenin kasasından ödediğiniz kiralardan haberiniz var mı Melih bey? Ayda 1,5 milyon TL sırf çöp toplama işini yapan firmaya araç kirası ödüyordunuz. Bizim yaptığımız bu uygulamayla Silivri Belediyesi yaklaşık 2,5-3 milyon TL araç kirasından kurtuluyor.

“HANGİ YÖNTEMLERE BAŞVURDUNUZ DA BU PARALAR SİLİVRİ BELEDİYESİ’NİN KASASINA GİRMEDİ?”

Bu araçlar sizin yönetiminiz tarafından niye hibe alınmadı? Siz hangi usul ve yönteme başvurdunuz da bu paralar Silivri Belediyesi’nin kasasına girmedi? Bazen size şaşırıyorum. Ben bunları konuşmaktan ar ediyorum, siz utanmıyorsunuz. Bu soruyu bana sorarken ar etmeniz lazım.”

MUHALEFETTEN YILMAZ’A ÜSLUP UYARISI

Yılmaz’ın bu sözleri CHP Grubu tarafından tepkiyle karşılandı. Meclis üyeleri Yılmaz’ı üslubu konusunda uyardı, bu konuda açık ve şeffaf olmaya davet etti.

HİBE İLE İLGİLİ GÜNDEM MADDELERİ

13 - Tanışman İnş. Yapı Malz. Mim. Müh. Eml. San. Tic. Ltd. Şti.’nin 34 KZ 7824 plakalı aracın hibesinin kabulü ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

14 - Tanışman İnş. Yapı Malz. Mim. Müh. Eml. San. Tic. Ltd. Şti.’nin 34 YM 6485 plakalı aracın hibesinin kabulü ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

15 - Merkez İnşaat Temizlik San. ve Tic. Ltd. Şti. firmasının 34 EGL 235 plakalı, Citroen marka panelvan kamyonun hibesinin kabulü ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

16 - Makro İnşaat Tic. A.Ş. firması tarafından 34 DBU 183 plakalı aracın hibesinin kabulü ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

Yaşanan gerginlik ve tartışmalara rağmen hibe araçlar CHP’nin onayı ile birlikte meclisten oy birliği ile geçti.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum