Karakuş'tan "Naim Süleymanoğlu'nun İsmi Silivri'de Yaşatılsın" Talebi

AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Av.  Şükriye Akkaya Karakuş, bugün gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısında Bulgaristan'daki Türklerin zorunlu göçü öncesi yapılan asimilasyonları tüm dünyaya duyurmasının yanında, Bulgaristan Türkleri için bir ilham ve övünç kaynağı olan Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun adının Silivri’de yaşatılması talebinde bulundu.

Karakuş'tan "Naim Süleymanoğlu'nun İsmi Silivri'de Yaşatılsın" Talebi
Editör: Yaz Dostum
02 Kasım 2020 - 20:17 - Güncelleme: 02 Kasım 2020 - 20:32
AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Av.  Şükriye Akkaya Karakuş, bu sabah yapılan Kasım ayı meclis toplantısında arkasında sayısız dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bırakan Naim Süleymanoğlu’nun adının Silivri’de yaşatılmasını talep etti.

“BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN UMUDU OLMUŞTU”

Av. Karakuş, konuya ilişkin şunları kaydetti: “18 Kasım 2017’de yitirdiğimiz bir değerin ölüm yıldönümü sebebiyle söz almış bulunmaktayım. Bulgaristan Türklerinin yaşamış olduğu zulümleri tüm dünyaya duyuran, çocuk yaşta Bulgaristan Türkleri için kaldırılamayacak yüklerin altına girip bunun bedelini de hayatıyla ödeyen, birçok dünya rekoruyla ülkemizi en yüksek seviyede temsil eden Naim Süleymanoğlu’nu rahmetle anıyorum. Bulgaristan Türklerinin sesi olan Naim Süleymanoğlu’nun Silivri ilçemizde yaşatılması için bir parka veya spor salonuna isminin verilmesini talep ediyorum.”

Karakuş'un ardından konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; Naim Süleymanoğlu'nun ülkemiz açısından da çok önemli bir değer olduğunu belirterek teklifi önemsediğini ifade etti. 

Haber : Batuhan GÜÇLÜ

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum