Kaynarca: "Plazma ilaçları artık Türkiye'de üretilecek"

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile birlikte Silivri'de yapımı devam eden Türkiye'nin ilk yerli plazma üretim tesisinin inşaat alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kaynarca: "Plazma ilaçları artık Türkiye'de üretilecek"
Editör: Yaz Dostum
20 Eylül 2021 - 09:22 - Güncelleme: 20 Eylül 2021 - 09:29
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile birlikte Silivri Kavaklı Mahallesi 3310 parselde bulunan 172 dönüm arazi üzerine Maxicells İlaç'ın kuracağı plazma fraksinasyon tesisinin inşaat alanını ziyaret etti.



Türkiye'nin ilk yerli plazma üretim tesisi olacak olan fabrikanın inşaat alanında incelemelerde bulunan Kaynarca ve beraberindeki bakan yardımcıları görevli alan sorumlularından tesisin sondurumu hakkında bilgiler aldı.



KAYNARCA : "BU PROJE EN BÜYÜK YERLİLEŞME ADIMLARIMIZDAN BİRİDİR"

Kaynarca, konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden kaydetmiş olduğu bilgilendirmesinde şu detayları aktardı:

Ülkemiz için stratejik önemi olan, “Yerli Plazma Üretim Merkezi” inşaasını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sn.Hasan Büyükdede ve Maliye Bakan Yardımcımız Sn.Nureddin Nebati ile birlikte yerinde inceledik. Bu proje sağlıktaki en büyük yerlileşme adımlarımızdan birisidir. Ülkemizin yıllardan beri ihtiyacı olan, yıllık milyonlarca dolarlık ithalat yaparak tamamını yurtdışından almak zorunda kaldığımız plazma ilaçları artık Türkiye’de üretilecek.

"TÜRKİYE DÜNYADA BU TESİSE SAHİP 12. ÜLKE OLACAK"

Bu yatırımımız tamamlandığında Türkiye dünyada bu tesisi olan 12. ülke olacak ve “Yerli ve milli” kan ürünü üretecek. Ve İthalat son bulacak. Kızılay’ımız, Sağlık Bakanlığımız ve SGK kurumlarımız projenin paydaşları arasında...

KAYNARCA'DAN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

İlçemize istihdam da sağlayacak bu milli yatırımına hız kazandırmak adına yerel imkanlar ölçüsünde katkı sunan Silivri Belediye Başkanımız Sn.Volkan Yılmaz’a da teşekkür ediyorum.

TESİSİN 2023 YILINDA HİZMETE GİRMESI PLANLANIYOR

İnşallah 2023 itibariyle hizmete girmesi planlanan kan plazma merkezi bölgemize de çok önemli katma değer sağlayacak. Şimdiden hayırlı olsun.


YORUMLAR

  • 0 Yorum