Kaynarca, bakan yardımcıları ile Turhan Müzesini dolaştı

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (SİAD) Hakan Kocabaş ile birlikte TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan'ın Osmanlı döneminin çeşitliliğini ve estetiğini yansıtan mutfak eşyaları ile fabrikasında oluşturduğu müzeyi dolaştı.

Kaynarca, bakan yardımcıları ile Turhan Müzesini dolaştı
Editör: Yaz Dostum
20 Eylül 2021 - 10:26
Bölgemizin köklü kuruluşlarından TURAŞ Gaz Armatürleri San. ve Tic. A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına 2006 yılından bu yana topladığı Osmanlı döneminin çeşitliliğini ve estetiğini yansıtan mutfak eşyaları ile fabrikasında oluşturduğu Turhan Müzesine, AK Parti 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (SİAD) Hakan Kocabaş'ı konuk etti. 

1200’den fazla kayıtlı envanterden ve 4 binden fazla çalışma eserinden oluşan Osmanlı döneminin her bölge ve dönemlerini yansıtan dünyanın en kapsamlı koleksiyonuna sahip olan Turhan, müzesini göremeye gelen isimleri tarihi bir yolculuğa çıkarttı.

Turhan Muzesi ziyaretiyle alakalı Kaynarca, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bilgilendirmesinde şunları kaydetti:

"Silivri’de,
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Sn.Hasan Büyükdede ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı (SİAD) Hakan Kocabaş ile
TURAŞ Gaz Armatürleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Sanayi Odası’ndan Gökhan Turan’ın misafiri olduk.

Gaz armatürü üreticisi konumunda dünyadaki 2-3 firma arasında yer alan TURAŞ Gaz’ın kendi AR-GE Merkezi bulunuyor. 45 ülkeye gaz armatürü ihracatı gerçekleştiren Turhan; ARMATÜR Derneği’nin de başkanlığını yürütüyor.

50 yıl önce İstanbul Şişhane’de küçük bir atölyede babası tarafından temelleri atılan, bugünse İstanbul Silivri’de kurulu fabrikanın yüzlerce çalışanı bulunuyor.

Müze gibi
Fabrika

Fabrika ziyaretimizde hiç beklemediğimiz bir mini ‘müze’ ile karşılaştık.
Kültürel mirasımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için 2006 yılından bu yana Osmanlı döneminin çeşitliliğini ve estetiğini yansıtan mutfak malzemeleri toplanmış.
Turhan; Ayasofya Camisi’ne bağlı, 1200’den fazla kayıtlı envanterden ve 5 binden fazla çalışma eserinden oluşan bir koleksiyona sahip.
Osmanlı döneminin her bölge, dönem ve form grubunu içeren neredeyse dünyanın en kapsamlı koleksiyonunu görmek heyecan verici oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum