CHP'den Başkan Yılmaz'a Yalancı Çıkışı: "İBB'nin Yatırımlarına Çöküyor!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen bu akşam ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında İBB Meclisi Eylül ayı toplantısında İBB’yi eleştiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı hedef aldı. Toplantının gündemini, “Kendisi yalan söylemeyi, halkı yanıltmayı adet haline getirdiği için bizlerin açıklama yapması zorunlu oldu” sözleriyle açıklayan Esen, “Algı konusunda hiçbirimiz Belediye Başkanının eline su dökemeyiz. Devamlı olarak bizi algı yapmakla suçluyor halbuki yapılmayanı yapmış gibi gösteren, olmayanı olmuş gibi gösteren Sayın Belediye Başkanının kendisidir” diyerek Yılmaz’ın tüm ithamlarına İBB tarafından yapılan hizmetler üzerinden karşılık verdi.

CHP'den Başkan Yılmaz'a Yalancı Çıkışı: "İBB'nin Yatırımlarına Çöküyor!"
Editör: Yaz Dostum
20 Eylül 2021 - 21:26 - Güncelleme: 21 Eylül 2021 - 00:47
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız, İlçe Sekreteri İbrahim Kömür ile birlikte bu akşam ilçe binasında tertip edilen toplantı ile basının ve kamuoyunun karşısına çıktı. Toplantının gündeminde İBB Meclisi Eylül ayı toplantısında İBB’yi eleştiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın açıklamaları vardı.

CHP’li Başkan Esen; yalanlarla, algılarla gerçekleri eğip bükmeye, vatandaşları kandırmaya çalıştığını söylediği Başkan Yılmaz’ı gerekçeleri ortaya koyarak “emek hırsızlığı” ile itham etti.


“HALKA YALAN SÖYLEYİP YANILTIYOR”

Esen, toplantıda şu görüşlere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanımızın söylemleri oldu. Kendisi yalan söylemeyi, halkı yanıltmayı adet haline getirdiği için bizlerin açıklama yapması zorunlu oldu. Bundan sonra her konuda lokal olarak toplantılar yaparak kamuoyunu bilgilendireceğiz ancak bugünkü toplantımızın gündemi kendisinin yapmış olduğu açıklamalara istinaden halka gerçekleri anlatmaktır.

“ALGI KONUSUNDA ELİNE SU DÖKEMEYİZ”

Algı konusunda hiçbirimiz Belediye Başkanının eline su dökemeyiz. Devamlı olarak bizi algı yapmakla suçluyor halbuki yapılmayanı yapmış gibi gösteren, olmayanı olmuş gibi gösteren Sayın Belediye Başkanının kendisidir.

“YÖNETİMSEL VE FİKİRSEL EKSİKLİKLERİ NEDENİYLE BAŞKA KURUMLARIN HİZMETİNİ SAHİPLENİYOR"

Başta Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmet ve yatırımlar akabinde bakanlıkça, merkezi hükümetçe yapılmış olan yatırımlar ve projelere çökmeyi kendine adet haline getirdi. Bu anlamda kendisinin yönetimsel ve fikirsel olarak eksikliğini, başka kurumların yapmış olduğu projeleri ya da yatırımları sahiplenerek adeta çökerek kendi yapıyormuş gibi kamuoyuna yansıtmayı adet haline getirdi. Bu durumda artık -dur- demenin vakti gelmiştir. Bizler zaten CHP olarak yapılan hizmetleri, yatırımları anlatmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceğiz.

“BU DURUMDAN AK PARTİ KANADININ DA RAHATSIZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Biliyoruz ki Bakanlıkça, merkezi hükümetçe yapılan hizmetleri kendisinin sahiplenmesinden AK Partili seçmenler de, yöneticiler de bu durumdan rahatsız ama bu onların konusu. Biz Cumhur İttifakı iç işleyişinde olan meselelere karışamayız, biz kendi çerçevemizden duruma bakarız.

“KENDİSİ BİZİM SIKI TAKİPÇİMİZ”

Yaptığı açıklamalardan şunu anladık ki; kendisi bizim sıkı takipçimiz, her adımımızı takip ediyor ve bunu da kürsülerden dile getiriyor. Sürekli bizim üzerimizden konuyu siyasete çekerek kendine farklı bir mecra açmaya çalışıyor.

“İMAMOĞLU YÖNETİMİ SİLİVRİ’DE MUAZZAM ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR”

İstanbul’umuz kadim bir şehirdir yalnızca Silivri’den ibaret değildir. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu öncülüğünde İstanbul’umuzun 39 ilçesinde muazzam çalışmalara imza atılmaktadır. Bunlardan birisinin Silivri olduğunu kimse yadsıyamaz.

“EN ÇOK DESTEK ALAN İLÇELER ARASINDA SİLİVRİ İLK 3’TE”

Çünkü geçmiş dönemle bu dönemin Büyükşehir iktidarını kıyasladığımızda yapılanlar da, yapılmayanlar da gün gibi ortadadır. Baktığımız zaman en çok destek alan ilçeler arasında Büyükşehir Belediyesi’nde Silivri ilk 3’te yer alıyor. Daha önceki dönemde son 3’te yer alıyordu. Biz son 3’te yer alan hizmetleri ilk 3’e taşıyarak zaten üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını yapmaktadır, merkezi hükümet çalışmalarını yapmaktadır, ilçe belediyesi de çalışmalarını yapacaktır! Burada kimse birbirinden rol çalmayı, başkalarının projelerine çökmeyi adet haline getirmemelidir.

“BOŞNAK BAHÇE FALEZLERİ PROJESİNİ SİYASİ ŞOV YAPAMAYINCA SAHİPLENMEDİ”

Şimdi gelin Belediye Başkanının Büyükşehir Meclisi’nde ifade ettiği -emek hırsızlığı- nasıl olur, bunu hep beraber irdeleyelim;

Birinci proje Falezler projesi. Bizim dönemimizde kısmen çelik ağla örülerek oradaki tehlike kontrol altına alınmıştır. Biliyorsunuz taş düşmesi sonucu orada bir takım sıkıntılar yaşandı ve bu proje hasıl oldu. İlçe Belediyesi de projeyi Büyükşehir Belediyesi’ne sunarak talep etti. Talepler doğrultusunda da proje Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Falezlerde tehlike arz eden durum kontrol altına alınmakla birlikte zamanla çevrecilerden ve kuş gözlemcilerinden bir takım eleştiriler almaya başladık. Bu eleştiriler karşısında oradaki hassasiyeti gözeterek orta yolu bulduk ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla çevreci vatandaşlarımızı, kuş gözlemcileri ile bir araya getirdik. Şimdi bu proje de belediyenin projesi. Burada olumsuz bir şey var. Belediye Başkanının buradan kendine siyasi rant devşirebileceği ya da şov yapacağı bir alan yok. Proje kendisine ait olmasına rağmen burada hiç ses etmedi. Hiç topa girmedi. Kendini çevrecilere açıklama yapmak zorunda hissetmedi. Üç maymunu oynadı.

“CHP OLARAK BİZLER SORUNU ÇÖZMEYE UĞRAŞIRKEN, BELEDİYE BAŞKANI İSKİ’NİN ALİBEY MAHALLESİNDE YAPTIĞI ÇALIŞMALARI GEZDİ”

Orada CHP buna sahip çıkarken, çevrecileri dinlerken, sorunun çözümü noktasında orta yolu bulmaya çalışırken Belediye Başkanımız ne yaptı? İSKİ’nin Alibey Mahallesi’nde yapmış olduğu altyapı ve asfaltlama çalışmalarını gezdi. Bu bir algı yönetimi değil de nedir? Emek hırsızlığı değil de nedir?

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ ÇEVRESİNİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ, BELEDİYE BAŞKANI HEYKEL DİKİP POZ VEREREK EMEK HIRSIZLIĞI YAPTI”

Bir diğer konu; biliyorsunuz ki Büyükşehir Belediyesi’nin prestij cadde çalışmaları var. İlk etabı Silivri Devlet Hastanesi çevresinde Dr. Sadık Ahmet Caddesi üzerinde yapıldı. İlçe belediyesinden gelen bu proje onaylanmış ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince çalışmaları gerçekleştirildi. Burada geniş tretuvarlar, kaldırımlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, refüjler yapıldı ve birçok çalışmaya imza atıldı. Peki Silivri Belediyesi ne yaptı? Büyükşehir’in yapmış olduğu onca yatırımın ortasına heykeli dikti. Heykeli dikti ve başında poz verdi! Şimdi bu emek hırsızlığı değil de nedir? Bu algı yönetmek değil de nedir?

Aynı şekilde bugüne Erkin Balaban Caddesi’nde de prestij cadde çalışması yapılmaktadır. Yine ilçe belediyesinin talepleri doğrultusunda bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi’nce yapılmaktadır.

“BORDO TAKSİLER SARI TAKSİYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ, BELEDİYE BAŞKANI ONCA EMEK VEREN KURUMU HİÇE SAYIP BU İŞİ KENDİSİNE MAL ETMEYE KALKTI”

Bir diğer konu biliyorsunuz sarı taksiye geçmeyen 3 ilçe kalmıştı; Çatalca, Silivri ve Şile taksileri. Bu yalnızca CHP grubunun yapmış olduğu bir çalışma değildi. Bizden önceki görevde olan Büyükşehir yönetimi de, Şoförler Odası da, AK Partili yöneticiler de bu konuyu takip etmiştir. Ama kısmet yine Ekrem İmamoğlu döneminde çözümü nasip oldu. Ekrem Başkan bu sorunların çözümü noktasında irade ortaya koydu ve yapıldı. Diğer ilçelerde olduğu gibi Silivri’de de bordo taksiler sarı taksiye döndü. Peki ilçe belediyesi ne yaptı? Pankart hazırlatıp kendi personeline astırdı, yalnızca Silivri Belediye Başkanına teşekkür ettirdi. Bundan ne taksicilerin, ne odanın, ne de başka kurumların haberi var. Şimdi burada oy birliğiyle geçmiş bir karar var, yıllardır emek verilen bir konu var ve siz bunu alıp yalnızca bir kişiye mal etmeye kalkıyorsunuz? Bu emek hırsızlığı değil de nedir?

“İMAMOĞLU YÖNETİMİNDE HALK OTOBÜSLERİ İETT BÜNYESİNE GEÇTİ, HİZMET STANDARDI ARTIRILDI”

Biliyorsunuz İETT’de kamusal devrim yapıldı. Bunun Büyükşehir Belediyesi’ne külfeti 5 kat trilyon. Buradan Silivri Birlik’i ve şoförlerimizi tenzih ediyoruz ama eskiden hoş olmayan görüntüler yaşanıyordu, tıka basa yolcu alınıyordu, 65 yaş üstü yolcular otobüse alınmıyordu, annelere ücretsiz uygulama yoktu ve bir takım ulaşım sorunları vardı. Bu sorun da çözüldü. Bugün bütün özel halk otobüsleri Büyükşehir Belediyesi bünyesine alınarak hizmet standardı eşit hale getirildi. Yolcu kapma yarışları geride kaldı. Hizmet standartları artırıldı. Ve bunu da çözmek Ekrem İmamoğlu ve yönetimine nasip oldu.

“İSKİ 20 YILDIR GİRİLMEYEN SOKAKLARIN ALTYAPILARINI YENİLEDİ, ÇALIŞTIĞI BÖLGELERİ SICAK ASFALTLA BULUŞTURDU”

Bir diğer konu; biliyorsunuz İSKİ merkez mahallelerimizden olan Alibey ve Piri Mehmet Paşa’da altyapı çalışmaları yaptı. 20 yıldır girilmeyen sokaklara girdi ve bu sokaklarda atık su hatları, içme suyu hatları tamamıyla yenilendi. Asbestli borular değiştirildi. Daha önce İSKİ yapmıyor muydu bu çalışmaları? Kısmen yapıyordu ama merkez mahallelerde değil. Peki aynı İSKİ altyapısını yaptığı sokakları ne yaptı? Tamamını sıcak asfaltla buluşturdu, kazıp bırakmadı, topu taca atmadı, ilçe belediyesine sorumluluğu atmadı.

“VOLKAN YILMAZ, İSKİ’NİN VE DİĞER KURUMLARIN YAPTIĞI HİZMETLERİ YOK SAYDI”

Orada en büyük yatırımı İSKİ yaptı. BEDAŞ da çalıştı. Türk Telekom da çalıştı. Peki sokaklarda pankartlara ne yansıdı? Altyapı ve asfaltlama çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür ederiz! Bu emek hırsızlığı değil de nedir? Bu bir algı yönetmek değil de nedir? Bu yapılan hizmetlere çökmek değil de nedir?

Sayın Volkan Yılmaz yalanlarla halkı kandırmaya devam ettikçe bizler CHP olarak karşısında durmaya devam edeceğiz.

“AYIPTIR, YAZIKTIR, GÜNAHTIR!”

Sayın Başkan, Büyükşehir Meclisi’nde, “İSKİ, bir kilometrelik sokakların altyapı işini dahi yapmakta zorlanıyor” dedi. Ayıptır, yazıktır, günahtır! Bunca emek, bunca çalışma yok sayılamaz.

Kendisi Belediye Meclisi’nde şunları ifade etti; “İSKİ’ye bir telefon ettim, sağ olsunlar bir telefonumla 32 Gözlü Tarihi Mimar Sinan Köprüsü çevresinde çalışmaları yaptı, İSKİ’ye bir telefon ettik yağmur suyu kanallarını temizlemesi noktasında bize yardımcı oldu...”

Şimdi sizin yaptığınız bütün sokaklarda İSKİ o altyapı yatırımlarını yapmamış olsaydı, sıcak asfaltla o yolları buluşturmamış olsaydı siz ne yapmayı düşünüyordunuz?

“1 kilometre dere ıslahı yapılmadı” diyor. Kurbağalıdere, Ayamama örneğini geçiyorum artık. Silivri’mizde Kömürlük Deresi, Seymenler Deresi bu dönem ıslah edildi. Derelerimizde ıslah çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah Tuzla Deresi ile Kula Deresi’nin de ıslah çalışmasını yapacağız.

“GÜMÜŞYAKA, ÇANTA, DEĞİRMENKÖY’DE YAŞANAN BULANIK SU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ”

Bugün İSKİ ilçemizde kronik sorunlara çözüm üretmektedir. Biliyorsunuz yıllardır özellikle Gümüşyaka, Çanta ve Değirmenköy beldelerinde bulanık su sorunları yaşanmaktaydı. Ve bu sorun yıllardır çözülemedi. Peki biz bu dönem ne yaptık? Bu sorunun çözümü noktasında öneri getirdik. Ve bugün Çerkezköy’de Paket Arıtma Tesisimiz tamamlandı. Yakın zamanda hizmete alınacak. Böylelikle bölgenin bu kronik sorunu çözülmüş olacak.

“İMAMOĞLU YÖNETİMİ, SİLİVRİ’DE 100 KM UZUNLUĞUNDA ATIK SU HATTINI YENİLEDİ”

Bugün müsilajın en büyük sebebi, atık suların denize karışıyor olması. Peki Büyükşehir Belediyesi İSKİ yönetimi ne yapıyor? Ekrem İmamoğlu yönetiminde ilçemizde 100 kilometre uzunluğunda atık su hatları yenilendi. Tüm bunlar İleri Biyolojik Arıtma Tesislerine bağlandı. Ve bugün Selimpaşa’dan Silivri’ye kadar tek bir damla atık su Marmara Denizi’ne karışmıyor. Sırada Gümüşyaka-Çanta hattı var. Orayla ilgili olarak da büyük bir atık su projemiz var. İhalesi de yapılmıştır kısmetse önümüzdeki günlerde de çalışması başlayacaktır. Bu çalışma ile de birlikte 8 kilometre uzunluğunda yeraltı atık su tüneli yapılarak tüm atık su bağlantıları İleri Biyolojik Arıtma Tesislerine bağlanarak atık suların denizlere karışması engellenecektir.

“KÖYLERİ ARITMA TESİSLERİNE KAVUŞTURUYORUZ”

Yıl olmuş 2021, bizim köylerimizde hala derelere atık sular karışıyor! Bu noktada bizler ne yaptık? Eksiklik olan hangi köyse o köylerde çalışmalar yapıp İSKİ yönetimi ile bunları paylaştık. Ve birlikte çalışma yaptık. Paket arıtma tesislerinin önemini görüyoruz. 3 köyü tamamladık, kalan 4 köyün de izinlerini bekliyoruz. Kısa sürede onların da artırma tesislerini yaparak artık suların derelere karışmasını engelleyeceğiz.

“BİR TELEFONLA HİZMET ETTİRDİĞİ İSKİ’Yİ MECLİSTEN KÖTÜLÜYOR”

Yani İSKİ, Alibey Mahallesi’nde, Piri Mehmet Paşa Mahallesi’nde altyapı çalışması yaparken, İSKİ Mimar Sinan Köprüsü’nün tüm gözlerini dere ile buluştururken iyi, telefon açtığınızda hemen cevap verip size çözüm üretirken iyi ama istediğiniz işler olmayınca çıkıp meclisten kötülüyorsunuz. Ayıptır, yazıktır, günahtır!

“SEN ZAMANINDA ÇÖPÜ TOPLAMAZSAN, SEN ÇEVRE TEMİZLİĞİNİ DOĞRU DÜZGÜN YAPAMAZSAN, SEN OTLARI BİÇEMEZSEN İBB NE YAPSIN?”

Bir diğer çarpıtılan konu uçkunla mücadele konusu. Uçkunla mücadele biliyorsunuz Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda. Bu hizmetler bizden önceki yönetimde 10 personel 5 ekiple yapılıyordu. Bizim dönemimizde bu sayı iki katına çıkarıldı, 20 personel 7 ekiple bunlar yapılıyor.

Bugün daha larva döneminde vektörle mücadele edilerek vektörün üremesinin önüne geçildi. Şimdi buradan soruyorum sen zamanında çöpü toplamazsan, sen çevre temizliğini doğru düzgün yapamazsan, sen otları biçemezsen biz ne yapalım? Merak etmesin. Biz vektörle mücadele konusunda da uzman ekiplerle çalışıyoruz. Bu anlamda önümüzde raporlarda var. Kendisini ikna etmek gibi bir durum söz konusu değil. Biz CHP Grubu olarak düzenli olarak vatandaşlarımızın özellikle Beyaz Masa’ya yapmış olduğu şikayetleri takip ediyor, bu şikayetler doğrultusunda da çözüm önerileri getiriyoruz. Bize gelen sıkıntılarda ilaçlama konusu ilk 5’te bile değil.


Haber : Hazal BAŞARAN




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum