Kaynarca: "Silivri Anadolu Masal Evi, Çocuklarımız İçin Güzel Geleceklere Mekan Olacak"

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri'nin Yolçatı Mahallesi'ndeki Anadolu Masal Evi'ni dolaştı.

Kaynarca: "Silivri Anadolu Masal Evi, Çocuklarımız İçin Güzel Geleceklere Mekan Olacak"
Editör: Yaz Dostum
01 Eylül 2021 - 20:30 - Güncelleme: 01 Eylül 2021 - 22:42
AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Milli Eğitim Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından hayata geçirilen “Anadolu Masalları Projesi” kapsamında; İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki ilk masal evi olan Silivri Anadolu Masal Evi'ni dolaştı.

Önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açılışı yapılan Masal Evi'ni incilemelerde bulunan Kaynarca'ya buraki ziyareti sırasında Yolçatı Mahalle Muhtarı Samet Aktaş eşlik etti.

Kaynarca, Masal Evi ziyaretiyle alakalı sosyal medya hesabı üzerinden kaydetmiş olduğu bilgilendirmelerinde şunları söyledi:

"Masal Evi’ni gezdik. Silivri Yolçatı’daki bu şirin eğitim yuvası, çocukları hayata davet etmeden önce hayallere davet eden bir proje... Masallar… UNESCO Milli Komisyonuyla hayata geçirilen “Masal Okulları Projesi” Türkiye'de olağanüstü bir yankı buldu. Masal okulları ve atölyeleri hayata geçti. İstanbul’dakilerden biri de Milli Eğitim Bakanımız tarafından önceki ay Silivri’de açılmıştı. 

Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 300 bin öğretmen masal anlatıcılığı sertifikası aldı.
Çocuklarımızın kültürümüzden kopmaması, Anadolu'yu tanıması, Dede Korkut'u bilmesi, dünya masallarını bilmesi elbette önemli. En çokta öğrenirken hayal kurabilmesi… 

Masal evinin yapımında emeği geçen başta Muhtarımız Samet Aktaş olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için güzel geleceklere mekan olacak inşallah ..."



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum