Kazı işleri gelirini artık İBB değil, Silivri Belediyesi tahsil edecek

Silivri Belediye Meclisinin Mayıs ayı 2. Birleşiminde, "Silivri Belediyesince tahsil edilecek altyapı kazı izni ve ücret bedelleri ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün 2021 yılı ücret tarifelerine ek ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu" görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Daha önce kazı işleri İBB’nin Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü tarafından takip edilip tahsilatı yapılıyordu bu artık ilçe belediyeleri tarafından yapılacak. İlçe belediyelerine bu yetkinin verilmesi çok önemli benim için” derken, CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, “Ücret bedellerinin ilçe belediyesince tahsil edilmesi noktasında doğru bir karar alındığını düşünüyoruz fakat hükümetin birçok büyük şehri CHP’nin kazanmasından sonra böyle bir karar alması manidar” yorumunda bulundu.

Kazı işleri gelirini artık İBB değil, Silivri Belediyesi tahsil edecek
Editör: Yaz Dostum
21 Mayıs 2021 - 19:38 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 19:50

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Mayıs ayı 2. Birleşiminde, "Silivri Belediyesince tahsil edilecek altyapı kazı izni ve ücret bedelleri ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğünün 2021 yılı ücret tarifelerine ek ücret tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu" değerlendirildi. Başkan Volkan Yılmaz, kazı işlerinin tahsil yetkisinin ilçe belediyelerine bırakılması kararını isabetli bulduğunu belirtirken; CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız, hükümetin bu uygulamaya CHP'nin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki başarısından sonra geçmesinin manidar olduğuna dikkat çekti.

YILMAZ: KAZI İŞLERİNİN ÖNCEDEN İBB TAHSİLATINI YAPIYORDU ARTIK İLÇE BELEDİYELERİ TARAFINDAN YAPILACAK

Başkan Volkan Yılmaz, raporun görüşülmesi sırasında şu açıklamalarda bulundu:

“Daha önce kazı işleri İBB’nin Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü tarafından takip edilip tahsilatı yapılıyordu bu artık ilçe belediyeleri tarafından yapılacak. İlçe belediyelerine bu yetkinin verilmesi çok önemli benim için. Önceden belediye olarak özene bezene yaptığımız çalışmalara, isim vermiyorum ‘X’ bir kurum Silivri Belediyesine danışmadan, bizlerle istişare etmeden giriyor. Yaptığı kazılarla o imalatı bozuyor ve geriye aynı şekilde yapmadan çekip gidiyordu. Belediyemiz kontrolünde yapacağımız işlerle Silivri’yi daha güzel bir kent haline getireceğimizi düşünüyorum. Silivri’ye katkısı olacak her kararın yanında ve arkasında olmaya devam edeceğim.”

YILDIZ: HÜKÜMETİN CHP’NİN YEREL SEÇİMLERDEKİ BAŞARISININ ARDINDAN BU UYGULAMAYA GEÇMESİNİ MANİDAR BULUYORUM

Konuyla ilgili görüş bildiren CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ise şunları söyledi:

“Ücret bedellerinin ilçe belediyesince tahsil edilmesi noktasında doğru bir karar alındığını düşünüyoruz. Bu konuda bizde sizinle aynı fikirdeyiz. Fakat son yapılan yerel seçimlerde birçok büyük şehrin CHP tarafından kazanılmasından sonra hükümetin böyle bir karar alarak uygulamaya geçilmesinin manidar olduğunu ifade etmeliyim.”

YILMAZ: BÜYÜKŞEHİR'İN GELİRLERİNDE CİDDİ DÜŞÜŞLER YAŞATMAZ

CHP’li Yıldız'a cevap veren Başkan Yılmaz, “Buradan gelecek gelirler, Büyükşehir Belediyesi’nin gelirlerinde çok ciddi düşüşler yaşatacak bir şeyler değil” diyerek Melih Yıldız’a katılmadığını söyledi.

Gündem maddesi konuşmaların ardından oy birliği ile kabul edildi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum