Elginkan Vakfı ile yapılacak kreşi Silivri Belediyesi işletemeyecek

Başkan Volkan Yılmaz, bugün gerçekleştirilen Mayıs ayı Meclisi 2. Birleşiminde, “Elginkan Vakfı ile yaptığımız protokolde amacımız; yetim, öksüz ve evine tek asgari ücret giren 100 öğrencinin ücretsiz faydalanacağı, 100 tanesinin de çok düşük bir bedelle eğitim göreceği ve Silivri Belediyesi tarafından işletilen bir eğitim kurumu yapmaktı. Ama önümüze şöyle bir engel çıktı; Türkiye’nin birçok yerinde bu tarz kurumlar inşa eden Elginkan Vakfı yaptığı bütün okulları KDV muafiyeti alarak yapıyor. İşletmesini belediyemizin yapacağı bir anaokulunda bakanlığın bir KDV muafiyeti vermesi söz konusu değil. Ama Silivri’yi de 10 derslikli bir okuldan mahrum bırakamazdık bu nedenle kurumun işletmesini Milli Eğitim Bakanlığına mecburen bırakmak zorunda kaldık” açıklamasında bulundu.

Elginkan Vakfı ile yapılacak kreşi Silivri Belediyesi işletemeyecek
Editör: Yaz Dostum
21 Mayıs 2021 - 20:32 - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 - 20:35

Silivri Belediye Meclisinin 2021 yılı Mayıs ayı 2. Birleşiminde, “Mülkiyeti belediyemize ait Silivri, Cumhuriyet Mahallesi, 2029 ada, 5 parsel sayılı taşınmazın Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu” görüşüldü. Elginkan Vakfı ile yapılacak kreşin işletilmesi noktasında “KDV muafiyeti” engeli ile karşılaştıklarını söyleyen Başkan Volkan Yılmaz, “Belediyemizin işletmesinde olacak bir kreş için başka bir hayırseverle görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

“KREŞİ ÖNÜMÜZE ÇIKAN KDV MUAFİYETİ ENGELİ NEDENİYLE MİLLİ EĞİTİM İŞLETECEK”

Raporun okunmasının ardından konu hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Elginkan Vakfı ile yaptığımız protokolde amacımız; yetim, öksüz ve evine tek asgari ücret giren 100 öğrencinin ücretsiz faydalanacağı, 100 tanesinin de çok düşük bir bedelle eğitim göreceği ve Silivri Belediyesi tarafından işletilen bir eğitim kurumu yapmaktı. Ama önümüze şöyle bir engel çıktı; Türkiye’nin birçok yerinde bu tarz kurumlar inşa eden Elginkan Vakfı yaptığı bütün okulları KDV muafiyeti alarak yapıyor. İşletmesini belediyemizin yapacağı bir anaokulunda bakanlığın bir KDV muafiyeti vermesi söz konusu değil. Ama Silivri’yi de 10 derslikli bir okuldan mahrum bırakamazdık bu nedenle kurumun işletmesini Milli Eğitim Bakanlığına mecburen bırakmak zorunda kaldık. Belediyemizin işletmesinde olacak bir kreş için de başka bir hayırseverle görüşmelerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum