Koçer: "Esnafımız en azından 3 ay rahat edecek"

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesinin almış olduğu kararlar doğrultusunda pandemi döneminde zor zamanlar geçiren esnaflar için müjdelenen destek uygulamalarıyla alakalı duygu ve düşüncelerini ifade ederek teşekkür temennilerinde bulundu.

Koçer: "Esnafımız en azından 3 ay rahat edecek"
Editör: Yaz Dostum
15 Aralık 2020 - 13:09 - Güncelleme: 15 Aralık 2020 - 13:26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yeni destek paketini duyurdu. Buna göre kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen bazı esnaflara 3 ay süreyle ayda 1000 TL hibe verilecek, büyükşehirlerde aylık 750, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak, iş yeri kiralamada KDV oranı ve gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranı indirimlerinin süresi uzatılacak.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, İmtiyaz Sahibimiz Batuhan Güçlü ile telefonla görüşerek konu hakkındaki duygu ve düşüncelerini aktardı.

Esnafa verilecek desteklerinden dolayı Erdoğan ve kabine üyelerine teşekkür temennilerini ileten Koçer, yapmış olduğu açıklamalarında, “Esnaflarımız bu süreçte çok kan kaybettiler. Her türlü desteğe ihtiyaçları var.” dedi.

“HİBE DESTEĞİ ESNAFIMIZA İLAÇ GİBİ GELECEK”

Koçer, şunları kaydetti:

“Esnafımızın ihtiyacı olan can suyunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği kabine toplantısı sonrası verdi. Bu güzel haberi almaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Pandemi döneminde zor zamanlar geçiren esnaflarımız en azından 3 ay boyunca rahat nefes alabilecekler. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen lokantacı, pastaneci, kadın-erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş ve düğün salonu işletmecileri gibi kesimler hibe olarak ayda bin lira ile desteklenecekler. Bu güzel gelişme oldu. 

“İNDİRİMLER ESNAFIMIZA MERHEM OLACAK”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirilen kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzattı. Aynı zamanda yüzde 18'den 8'e indirilen kiralama hizmetlerindeki KDV oranının da 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edileceğini belirtti. Alınan bu kararların ben esnaflarımıza merhem sağlayacağı düşüncesindeyim. Doğru bir adım oldu.

KOÇER’DEN ERDOĞAN VE KABİNE ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Öte yandan, Erdoğan’ın yapmış olduğu bilgilendirmelerine göre büyükşehirlerdeki esnaflara aylık 750 lira, diğer şehirlerdekilerdeki esnaflar için de 500 lira kira desteği verileceği ifade edildi. Basit usul vergi mükelleflerinin faydalana bileceği bu uygulamalardan yararlanabilecek tüm esnaf kardeşlerime, arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu süreçte çok kan kaybettiler. Her türlü desteğe ihtiyaçları var. Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabine üyelerine teşekkür ederim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum