Korsan: "Kavaklı'daki Arsaya Sanayi Yapılması Bir Cinayettir!"

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Kavaklı Mahallesi 3310 parselde bulunan 172 dönüm arazinin Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine tahsisiyle alakalı açıklama yayımladı. “Bu arsaya sanayi yapılması bir cinayettir” diyen Korsan, “Bir an önce bu yanlıştan vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Korsan: "Kavaklı'daki Arsaya Sanayi Yapılması Bir Cinayettir!"
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 23:04 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 23:07

Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan günlerdir ulusal camiada ve ilçe bazında tartışmalara konu olan Kavaklı Mahallesi 3310 parselde bulunan 172 dönüm arazinin Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine tahsisiyle alakalı açıklama yayımladı. Yerleşim yeri içerisinde olan bir arsaya fabrika yapılmasının bir cinayet olduğunu ileri süren Korsan, “Bu arsayı beton yığınlarına ve sanayiye kurban etmeyin” dedi.

Korsan, açıklamalarında şunları kaydetti:

“14.07.2007 Yoğurt Festivalinde Yapılan Yağlı ğüreşlerden bazı kareler, bu etkinlikler ilçemizde her yıl yapılmakta bu alan küçük kaldığından dolayı, Kavaklı Mahallesinde bulunan 172 dönümlük spor alanında yapılmaktaydı. Bu spor ve festivallerin yapıldığı 172 dönümlük spor alanını Ethem Sancak’ın yeğenine tahsis ediliyor. Fabrika yapılması için böyle bir yerleşim içinde bu arsaya fabrika yapılması bir cinayettir.

“BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN”

Yerel yönetim yerleşim alanı içindeki sanayileri yerleşim alanı dışına çıkartıyoruz, büyük şehir belediyesi yapmış olduğu 100 binlik şehir planları nereye sanayilerin nereye konutları, neresi sosyal donatı alanları olması neresi yeşil alan olmasının planlarını yapmış. Yapmayın arkadaşlar bu arsaya sanayi yapılması bir cinayettir. Bir an önce bu yanlıştan vazgeçin diyoruz. Bu arsayı beton yığınlarına ve sanayiye kurban etmeyin

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum