SEMDER'den Ticaret Bakanlığına müracaat!

Bünyesindeki üyelerinin mesleki hak ve çıkarlarını korumak, geliştirmek, taşınmaz ticareti ile ilgili yapılan düzenlemelerden doğan hakları takip etmek amacıyla faaliyet gösteren Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (SEMDER); Taşınmaz Ticareti Yönetmeliğine rağmen hala yetki belgesi olmadan satılık ya da kiralık gayrimenkul ilanları veren kayıt dışı ve ikinci iş olarak emlak komisyonculuğu yapanlar olduğunu ifade ederek, bu yasal düzenlemenin sağlıklı bir işleyişe kavuşturulması adına Ticaret Bakanlığına dilekçe ile başvuruda bulundu.

SEMDER'den Ticaret Bakanlığına müracaat!
Editör: Yaz Dostum
04 Ocak 2021 - 22:21 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 22:34

Üyelerinin ortak iktisadi menfaatlerini korumak ve geliştirmek için kurulan ve bu amaçla gerekli çalışmaları yapan Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (SEMDER), taşınmaz ticaretine ilişkin kural ve yükümlülükleri belirleyen yönetmeliğe rağmen “yetkisiz verilen ilanlar” olduğundan hareketle haksız rekabetin ortadan kaldırılması amacıyla Ticaret Bakanlığına müracaatta bulundu.

ALTINKÖK: “KAYIT DIŞI İŞ YAPANLAR SEKTÖRE ZARAR VERİYOR”

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (SEMDER) Başkanı Mustafa Altınkök, yönetim kurulu adına gerçekleştirdiği açıklamasında konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılması, haksız rekabetin ortadan kaldırılması ve kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla getirilen “kiralık ve satılık daire ilanı vermek isteyen emlakçıların mutlaka yetki belgesi olması” şartı ne yazık ki vergi kaydı, oda kaydı ve ofisi olmayan kişiler tarafından çiğneniyor. Bunlar sektörümüzdeki adil rekabet ortamına zarar veriyorlar.

“EMLAK SEKTÖRÜNÜ DAHA KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTURMAK ÜZERE GETİRİLEN YASAL DÜZENLEMELERİN, SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İŞLEMESİ ADINA BAKANLIĞA DİLEKÇE GÖNDERDİK”

Bu nedenle üyelerimiz ve yurdun çeşitli yerlerindeki meslektaşlarımız mağdur oluyor. Güvenilir, şeffaf, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması adına tedbirler alınması için Ticaret Bakanlığına dilekçemizi verdik. Üyelerimizin ve bu işi layığıyla yapan tüm meslektaşlarımızın hakkını ve hukukunu korumaya devam edeceğiz.”

- TİCARET BAKANLIĞINA GÖNDERİLEN DİLEKÇE -

Silivri Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (SEMDER) tarafından Ticaret Bakanlığına gönderilen dilekçede ise şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlığımız tarafından düzenlenip, 14 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Taşınmaz Ticareti Hakkındaki Revize Yönetmeliğe göre, “01.01.2021 tarihi itibariyle taşınmaz ticareti yetki belgesi olmadan ilan sitelerine ilan vermeyecektir” deniliyor fakat ilan sitelerine bireysel olarak başkasının gayrimenkulü dahi olsa ilan verilebiliyor.

Yanlış olan uygulamanın araştırılarak düzeltilmemesi, yetki belgesi olan meslektaşlarımızın haklarının korunmaması yönündedir, bu haksızlığın bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bahsettiğimiz konular, bizlerin “kaçak emlakçı” diye tabir ettiğimiz kişilerin haklarımızı yiyecekleri aşikardır.

Bakanlığımız tarafından ilan siteleriyle görüşülerek bizim yaşadığımız ve ileride yaşayacağımız sorunların giderilmesini istemekteyiz.

Gereğinin yapılarak sonuçlarının tarafımıza bilgi verilmesini arz ederiz.”

Haber : Hazal BAŞARAN



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum