"Küçük ortak MHP'nin İlçe Başkanı, kardeşlik ortamının bozulmasına izin vermemeli!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, MHP Silivri’nin geçtiğimiz günlerde yapılan Adım Adım 2023 Anlatma ve Aydınlatma toplantısında konuşulanlara sert bir şekilde karşılık verdi. Toplantıda CHP ile bölücü terör örgütlerinin yan yana getirildiğini hayretler içerisinde basından takip ettiklerini ifade eden Başkan Esen, “CHP kimsenin karalama tahtası değildir. Unutmasınlar ki o toplantıyı gerçekleştirdikleri salonda CHP’ye oy vermiş muhtar da vardır, sivil toplum kuruluşu da vardır, dernekte vardır. Oy vermenin ötesinde o masada parti üyesi de vardır. Maalesef bu toplantıya katılan kişiler bu sıkıntılarını bize dile getirdiler. ‘Bizi topladılar, CHP’yi kötülediler. Biz onlardan başka şeyler duymak isterdik’ diye. Ankara’dan gelenler bu siyasi dili kullanabilir ama burada İlçe Başkanının ve orada bulunanların buna müsaade etmemesi gerekiyor. Kimse Silivri’deki bu kardeşlik ortamına bu sözlerle gölge getiremez. O yüzden bu sözleri kendilerine aynen iade ediyoruz!” dedi.

"Küçük ortak MHP'nin İlçe Başkanı, kardeşlik ortamının bozulmasına izin vermemeli!"
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2022 - 18:43 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 22:32
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bugün CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte yerel ve genel gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Esen, MHP Silivri’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı Adım Adım 2023 Anlatma ve Aydınlatma toplantısı hakkında değerlendirmeler kaydetti ve bu minvalde İlçe Başkanı Zafer Yalçın başta olmak üzere partililere uyarıda bulundu.

“KÜÇÜK ORTAK MHP, BÜYÜK ORTAĞIN SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMADIĞI İÇİN DEVREDE”

Başkan Esen, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde MHP’nin Adım Adım 2023 Anlatma ve Aydınlatma toplantısı oldu. Açıkçası ilk iki toplantılarını kaile almadık, dinlemedik ama sonuncu toplantıyı basın aracılığıyla neler konuşuluyor diye okuduk, takip ettik. Hayrete düştük. Küçük ortak, büyük ortağın söyleyecek sözü olmadığı için dernekleri, sivil toplum kuruluşlarını bir kahvaltı organizasyonunda topluyor.

“ÜLKENİN GERÇEK GÜNDEMLERİNİ BİR KENARA BIRAKIP CHP’Yİ KONUŞTULAR”

Ekonomiye dair nasıl bir çözüm önerisi getireceklerini, enflasyonla nasıl mücadele edeceklerini, işsizlikle, yoksullukla, yolsuzluğa karşı görüşlerini dile getirip getirmeyeceklerini merak ederken CHP aşağı CHP yukarı!

“MİLLETE KARŞI YÜZLERİ OLMADIĞINDAN CHP’YE İFTİRA ATIYORLAR”

CHP’yi bölücü terör örgütleri ile bir araya getiren bir konuşma yapıyorlar. Millete karşı yüzleri olmadığı için böyle karalama zihniyeti ile çamur at izi kalsın ile bu toplantılarda söz alıyorlar. CHP kimsenin karalama tahtası değildir. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Bugün ülkedeki kardeşliğin, barışın tesisini sağlayan, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir siyasi partidir. Bu anlamda CHP’yi bölücü terör örgütleri ile anmak ve aynı cümlede bir araya getirmek kabul edilemez bir durumdur. Aynen kendilerine iade ediyoruz. 

“O SALONDA CHP’LİLERİN DE OLDUĞUNU UNUTMAYIN”

Unutmasınlar ki o toplantıyı gerçekleştirdikleri salonda CHP’ye oy vermiş muhtar da vardır, sivil toplum kuruluşu da vardır, dernekte vardır. Oy vermenin ötesinde parti üyesi de vardır o masada. Maalesef bu toplantıya katılan kişiler bu sıkıntılarını bize dile getirdiler. ‘Bizi topladılar, CHP’yi kötülediler. Biz onlardan başka şeyler duymak isterdik’ diye.

“MHP SİLİVRİ İLÇE BAŞKANI, İLÇEMİZDEKİ KARDEŞLİK ORTAMININ BOZULMASINA İZİN VERMEMELİ”

Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ankara’dan gelenler bu siyasi dili kullanabilir ama burada İlçe Başkanının (Zafer Yalçın) ve orada bulunanların buna müsaade etmemesi gerekiyor. Kimse Silivri’deki bu kardeşlik ortamına bu sözlerle gölge getiremez. O yüzden bu sözleri kendilerine aynen iade ediyoruz.

“CHP’Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞDAŞTIRAN İTHAMLARINI AYNEN KENDİLERİNE İADE EDİYORUZ”

Bizim onlardan iktidar ortağı olarak beklentimiz; hayat pahalılığına, enflasyona, işsizliğe, yolsuzluğa, yoksulluğa çareler üretmeleri. Ya da 'Adım Adım 2023' diyorlar ya 2023’te nasıl bir Türkiye hayal ediyorlar, nasıl bir vizyon ortaya koyuyorlar bunları anlatmaları ama biz bunları beklerken hamaset yapıldı. Bu şekilde kimsenin CHP’yi hedef almasına müsaade etmeyiz.”

Haber : Hazal BAŞARAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum