"Volkan Yılmaz'ın iddia ettiği 500 TL'lik İSKİ faturası, Kabataş olayına döndü!"

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’e bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında İBB Meclisi Kasım Ayı Toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz’ın, “Evimize 400 ile 500 TL arasında İSKİ faturası geliyor. Faturayı getireceğim söz” iddiası soruldu. “Volkan beyin su faturası olayı, camide içki içtiler (Kabataş) olayına döndü. Kaç Cuma geçti açıklanmadı” diyen CHP’li Esen, “Yayınlamamasının sebebini kamuoyuna bırakıyoruz. Yalancı demeyelim ama iddiasını ispatlamaya davet etmeyi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

"Volkan Yılmaz'ın iddia ettiği 500 TL'lik İSKİ faturası, Kabataş olayına döndü!"
Editör: Yaz Dostum
30 Mayıs 2022 - 19:42 - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 - 19:51
İBB Meclisi Kasım Ayı Toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, evine gelen fahiş İSKİ faturasından dert yanmıştı. “Bizim evimizde ekonominin patronu sevgili eşimdir. Dün akşam Ezgi hanıma, ‘Bize İSKİ faturası kaç lira geliyor?’ diye sordum. ‘400 ile 500 lira arasında aylara göre değişiyor’ dedi.” ifadelerinde bulunan Yılmaz, meclis kürsüsünden yükselen, “Sayın Başkan faturayı keşke getirseydiniz” sesi üzerine “Getireceğim söz” demişti.

Başkan Yılmaz, devamında ise, “Eşim, 1 ayda 10 damacana su tükettiğimizi söyledi yani bunun da hesabı 20 TL’den 200-250 TL arasında değişiyor. İSKİ Genel Müdürüne söylüyorum içme suyu akıtamadığınız için 400 TL’lik su maliyetim bana 650 TL’ye mal oluyor. İSKİ benim haneme %50 ek yük yüklüyor” şeklinde konuşmuştu.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, bugün CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyeleri Bora Balcıoğlu ve Melih Yıldız ile birlikte yerel ve genel gündemi değerlendirmek üzere basın toplantısı gerçekleştirdi. Esen’e merakla beklenen su faturası olayı hatırlatıldı.

“KAÇ CUMA GEÇTİ, SU FATURASINI GÖSTEREMEDİ”

Soru üzerine Başkan Esen, şunları söyledi:

Volkan beyin su faturası olayı, camide içki içtiler-Kabataş olayına döndü. Kaç Cuma geçti açıklanmadı. Biz kendisinden bekliyoruz.

“YALANCI DEMEK İSTEMİYORUM AMA BEKLENTİMİZ İDDİASINI İSPATLAMASI YÖNÜNDE”

Sonuçta Belediye Başkanlığı saygın bir makamdır. Yalancı demek istemem. Kendisi bir iddiada bulundu, faturasının o kadar geldiğini söyledi. Bizde iddia makamına, iddiasını ispatlamaya davet ettik. Çıksın evine gelen faturayı göstersin, bizde tamam deriz, aldığımız cevapla tatmin olalım. Ama faturayı yayınlamadı. Yayınlamamasının sebebini kamuoyuna bırakıyoruz. Yalancı demeyelim ama iddiasını ispatlamaya davet etmeyi sürdürüyoruz.”

Haber : Hazal BAŞARAN

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum