Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Başkanı Gürkan Coşkun, Kale Parkı Gezdi

Silivri Belediyesi tarafından Kale Park Sosyal Tesislerinde yapılan bakım ve yenileme çalışmalarını incelemek üzere İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Gürkan Coşkun, ilçemize geldi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın rehberliğinde tesisi dolaşan Coşkun, gözlemlerde bulunarak ekiplerin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Başkanı Gürkan Coşkun, Kale Parkı Gezdi
Editör: Yaz Dostum
14 Ağustos 2020 - 17:55 - Güncelleme: 14 Ağustos 2020 - 18:00
İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Gürkan Coşkun, Kurul Müdürü Erol Köse ve kurul üyeleri Fatih Elçil, Funda Böke, Mehmet Demiröz ve Derviş Gökbörü Aksoy ile birlikte bugün Silivri Belediyesi tarafından Kale Park Sosyal Tesislerinde yapılan bakım ve yenileme çalışmalarını incelemek üzere ilçemize geldi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın rehberliğinde tesisi gezen Coşkun ve beraberindeki isimler, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgiler alarak gözlemlerde bulundular.



TARİHİ DOKUNUN KORUNMASI ÖNEMLİ

Değerlendirmelerini Başkan Yılmaz ile paylaşan Coşkun, tarihi dokunun korunması adına hassasiyetin son derece önemli olduğunun altını çizdi.



Kale Park Sosyal Tesislerinde yürütülen çalışmalar ise şöyle;

Manzarası ve tarihi dokusuyla Silivri’nin en değerli yerlerinden biri olan Kale Park Sosyal Tesisleri’nin yeni dönem işletmesi Silivri Belediyesi tarafından yapılacak. Başkan Yılmaz’ın talimatı ile tesiste ilk olarak zemin iyileştirme çalışmaları yapıldı. Restoran, açık hava müze alanları ve mevcut sahne bölümlerinde yenileme çalışmaları başlatıldı. Yepyeni bir görünüme kavuşacak olan tesiste; güvenlik görevlisi de bulundurulacak. Yeşillendirme, ağaçlarda budama, boyama ve aydınlatma çalışmalarından sonra tesis kısa süre içerisinde tüm vatandaşların hizmetine açılacak.

Haber : Batuhan Güçlü




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum