Maşalacı Kreşi'nin Minikleri Yaz Okulu'nun Tadını Çıkarıyor

Mustang At Çiftliği, Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin öğrencilerini ağırladı.

Maşalacı Kreşi'nin Minikleri Yaz Okulu'nun Tadını Çıkarıyor
Editör: Yaz Dostum
14 Temmuz 2023 - 20:23 - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 - 20:36
“Sevgiyle Eğitimin Birleştiği Yer” mottosu ile kurulan ve bu doğrultuda uzun yıllardır bölgemizde faaliyet gösteren Maşalacı Kreş ve Gündüz Bakım Evi öğretmenleri, Yaz Okulu etkinlikleri kapsamında öğrencilerini Mustang At Çiftliği’ne götürdü.

Küçük çocuklar burada hem doğanın tadını çıkardı hem de ata binmenin keyfini yaşadı.



Kurum Koordinatörü Dilara Çapan, Yaz Okulu kapsamında öğrencilerle çok güzel vakit geçirdiklerini dile getirerek, "Onlara kolay kolay unutamayacağı anlar yaşatmak aynı zamanda hem hayvan sevgisini aşılamak hem de doğa ile iç içe olmalarını sağlamak istedik. Ata binmek, at ile bir bağ kurmak duygusal gelişim açısından oldukça önemlidir. Çocuklar ata dokunurken, atı yönlendirirken, ahır ve çiftlik ortamını keşfederken birçok farklı duyguyu aynı anda yaşadı. Heyecanlarını ve mutluluklarını gördükçe iyi ki böyle bir etkinlik yapmışız diyorum” dedi.



Ata binmenin dengeyi öğretip, kendinden büyük ve güçlü olan bir hayvanı yönlendirme davranışından dolayı çocuklara özgüven aşıladığını kaydeden Dilara Çapan, yaz boyunca birbirinden farklı etkinliklerle tatilin tadını doyasıya çıkaran çocukların dolu dolu geçen bir yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılına en verimli şekilde hazırlandığının da altını çizdi.
Haber : Batuhan GÜÇLÜ




















 

YORUMLAR

  • 0 Yorum