Melih Yıldız'dan "Yatırımın Destekçisiyiz Ancak Yer Yanlış!" Vurgusu

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün yapılan Aralık ayı meclis toplantısında Kavaklı Mahallesi 3310 parselde bulunan 172 dönüm arazinin Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine tahsisiyle alakalı konuştu. Yıldız, “Yapılacak bu yatırımın yerinin doğru olmadığını defalarca ifade ettik, yine ediyorum. Yapılmasın mı yapılsın. Daha uygun yerler mevcut” dedi.

Melih Yıldız'dan "Yatırımın Destekçisiyiz Ancak Yer Yanlış!" Vurgusu
Editör: Yaz Dostum
07 Aralık 2020 - 19:14
CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, bugün kaydedilen Aralık ayı meclis toplantısında Kavaklı Mahallesi 3310 parselde bulunan 172 dönüm arazinin Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine tahsisiyle alakalı açıklama yaptı. Melih Yıldız, Silivri’ye gelecek her türlü doğru yatırımın destekçisi olduklarını bir kez daha ifade ederken; Kavaklı için planlanan yatırımın yerinin yanlış olduğunun altını çizdi ve tüm meclise itiraz çağrısında bulundu.

“SİLİVRİ’YE KATMA DEĞER SAĞLAYACAK HER TÜRLÜ YATIRIMIN DESTEKÇİSİYİZ”

Melih Yıldız, konuyla ilgili şunları söyledi: “MHP Grup Başkan Vekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili arkadaşımız bu konuyu savunuyor. Biz Silivri’ye gelecek her türlü yatırımın, istihdam sağlayacak, katma değeri artıracak, Silivri’ye sizin ifade ettiğiniz gibi marka değeri yaratacak yatırımların hepsinde sizinle hemfikiriz.

“KAVAKLI’NIN ORTASINA BÖYLE BİR YATIRIM YAPILMASI DOĞRU DEĞİL”

Fakat yapılacak bu yatırımın yerinin doğru olmadığını defalarca ifade ettik, yine ediyorum. Sizlerin de benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Tabi ki siyaset gereği söyleyemiyor olabilirsiniz ama Kavaklı’da yerleşim yerinin ortasına böyle bir yatırım yapılması doğru değil. Gelin 31 meclis üyesi ve belediye başkanımızla beraber bu işe karşı çıkalım, itiraz edelim.

“DAHA UYGUN YERLER VAR”

Yapılmasın mı yapılsın… Belediyeye sorulabilirdi. Belediyenin elindeki mevcut alanlardan tahsis sağlanabilirdi. İstihdam sağlayacak söylüyorsunuz çok güzel istihdam yaratsın… Ne kadar istihdam sağlanacağının ayrıntılarını çok henüz bilmiyoruz ama… Daha uygun sanayi bölgelerimizde yerler mevcut. Bu yerler bu yatırıma tahsis edilebilirdi.

“BİR AN ÖNCE YANLIŞTAN DÖNÜLMESİ İÇİN GELİN BİRLİKTE BU İŞE İTİRAZ EDELİM”

Bir diğer konu da şu; şimdi buranın tahsisine ses çıkarmıyorsunuz, yarın bir gün aynı zihniyet ‘Cumhuriyet Parkı’nı da, Tuzla Merasını da tahsis edeceğim’ derse, ona da mı karşı çıkmayacaksınız? Cumhuriyet Parkı, Tuzla Merası Silivri merkez için neyse, tartıştığımız alanda Kavaklı Mahallesi için aynı şey. Lütfen hep bir ağızdan bu işe itiraz edelim ve bu yanlış karardan bir an önce dönelim.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum