Melih Yıldız: Millet İttifakı İkinci Turda Silivri'de %60'ları Zorlayacak

CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız ile ikinci tura doğru giderken gerçekleştirdiğimiz söyleşide 14 Mayıs’ın kazananları ve kaybedenlerini mercek altına aldık. 14 Mayıs seçimlerinin AK Parti ve Erdoğan'a olan desteğin büyük düşüşte olduğunu gözler önüne serdiğini söyleyen Yıldız, “Bence ilk turda onlar başarısız. Milletvekili sayıları düştü. Oyları düştü. Biz parti oylarımızı artırdık. Milletvekili sayımızı da artırdık dolayısıyla ilk turun galibi aslında biziz” dedi ve ekledi: “Vatandaşlarımız teveccüh gösterdi ve ilk turda CHP-Millet İttifakı Silivri’de birinci parti çıktı. %55’i korumanın ötesinde ben Pazar günü burada %60’ları zorlayacağımızı düşünüyorum.”

Melih Yıldız: Millet İttifakı İkinci Turda Silivri'de %60'ları Zorlayacak
Editör: Yaz Dostum
23 Mayıs 2023 - 11:42 - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 21:03
CHP'li İBB Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız’a ikinci tura doğru giderken 14 Mayıs seçim sonuçlarının Silivri’de ve Türkiye’de bizlere ne anlattığını, cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi dinamiklerin etkili olacağını, genel seçimin yerele etkilerini sorduk.

“Silivri’de birleşe birleşe kazandık inşallah Türkiye’de de birleşe birleşe kazanacağız” diyen Melih Yıldız, değerlendirmesinde seçmenin ikinci turda değişimden yana tutum takınacağını vurguladı.

Sohbet sırasında sorduğumuz sorular ve aldığımız cevaplar şöyle:

“14 MAYIS’TA CHP-MİLLET İTTİFAKI SİLİVRİ’DE BİRİNCİ PARTİ ÇIKTI”

Hazal BAŞARAN: İlk turda Silivri’de yarışı Millet İttifakı önde tamamladı. Cumhur İttifakı karşısında aldığınız bu sandık sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Melih YILDIZ: Örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Silivri CHP çok çalışıyor. Gençlik Kolları, Kadın Kolları, Yönetim, Meclis Üyeleri şu an herkes sahada. İlk tura hazırlanırken de örgütün her kademesi aynı şekilde mücadele veriyordu. Kahvesinde pazarında, dükkanında esnafında Silivri'nin her yerinde varız. Bu çalışmaların da meyvesini 14 Mayıs’ta aldığımızı düşünüyoruz. “Vatandaş siyasilerin notunu sandıkta verir” diye kalıplaşmış bir söz vardır ya… Bizim notumuzu parti olarak vatandaş sandıkta 14 Mayıs’ta verdi. Vatandaşlarımız teveccüh gösterdi ve CHP-Millet İttifakı Silivri’de birinci parti çıktı. Bu önemli bir başarıdır.

“YEREL SEÇİMLERDE SİLİVRİ BELEDİYESİ’NE CHP’NİN BAYRAĞINI ÇEKECEĞİZ”

Hazal BAŞARAN: 2024 yerel seçimleri için önemli bir kazanım diyebilir misiniz?

Melih YILDIZ: Bu sonuçlar yerel seçimlere ayna tutabilir. Silivri için her şey çok güzel olmaya devam edecek. Bu seçim sonuçları yerelde bize ayrı bir motivasyon kattı.  Şunu da ifade edeyim, ilçemizden de iki tane Milletvekili Adayı (Doruk Bulut ve Ender Unutan Ersözlü) olması ayrı bir enerji yarattı. Örgütte apayrı bir etkisi oldu. Çalışma tempomuzu artırarak devam ettireceğiz. Önümüzdeki yerel seçimlerde inşallah Silivri Belediyesi’ne CHP’nin bayrağını çekeceğiz.

“28 MAYIS’TA YAPILACAK SEÇİMİN KADERİNİ, SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENLER BELİRLEYECEK”

Hazal BAŞARAN: Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini belirleyecek olan değişkenler sizce neler?

Melih YILDIZ: İkinci turda da kararsız seçmenleri veya sandığa gitmeyen seçmenleri sandığa götürebilirsek Kemal Kılıçdaroğlu’nun saat 18.00’da Cumhurbaşkanlığını ilan ederiz diye düşünüyorum. Sandığa gitmeyen 8 milyon seçmen var. Sandığa gitmeyen seçmenler önümüzdeki seçimin kaderini belirleyecek. İkili bir yarış olacak. Maç şu anda 0-0. Maç yeniden başlıyor dolayısıyla kimse bugünden "kazandım" diyerek kendini hazırlamasın. İnsanlar çok sağduyuluyu oy kullanıyorlar. “Meclis’te Cumhur, Başkanlıkta Millet olsun” diyebilirler. Böyle bir sonuç çıkabilir sandıktan.

“MECLİS ÇOĞUNLUĞUNUN VE CUMHURBAŞKANININ FARKLI İTTİFAKLARDAN OLMASI DURUMUNDA HİÇBİR SORUN OLMAZ”

Hazal BAŞARAN: Ekrem İmamoğlu da geçtiğimiz gün Silivri’de gerçekleştirdiği Halk Buluşması’nda bu konu üzerinde durdu. “Çoğunluk Cumhur İttifakı’nda olabilir. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçersek bu memleket adına büyük bir denge oluşturacağız. Birileri ülkenin tek sahibi gibi davranmayacak. Yeni yasa yapma yetkisi TBMM’de olacak ama yürütme, icra görevi de Kemal Kılıçdaroğlu'nda, Millet İttifakı'nda olacak. Biz denetlenebilir bir mekanizmayı koyacağız” dedi. İktidar kanadı, Meclis ve Başkanın farklı partilerden olması durumunda bir istikrarsızlığın oluşacağı görüşünü savunuyor, sizce siyasi sistem kilitlenir mi?

Melih YILDIZ: Şu anda İBB’de meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda fakat yönetim Millet İttifakı’nda. Ama İBB’nin Silivri’de 4 yıldır yaptığı hizmetleri görüyorsunuz… Meclisle alakalı zaman zaman tabi ki bazı sorunlar yaşadık ama bu yaşadığımız sorunlar Cumhur İttifakı’nın daha doğrusu 20 yıldır Türkiye’yi yöneten zihniyetin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı üslubundan kaynaklı oldu. Özcan Başkanın hep söylediği bir lafı vardı, “Uyumda bulamadığımız verimi, zıtlıkta buluruz” diye. Önümüzdeki seçimde TBMM’de dediğimiz gibi bir sonuç çıkarsa evet doğru bulabiliriz. Yeter ki iyi niyet olsun, yeter ki parlamentodaki, yönetimdeki arkadaşlar yapıcı olsun. Yeter ki herkesin ortak paydası Türkiye olsun. Yapılamayacak hiçbir şey yok. İşte İstanbul’da örneğini görüyoruz. Hiçbir sorun olmaz. Ve sandıktan da bu çıkabilir.

“SİLİVRİ’DE BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANDIK İNŞALLAH TÜRKİYE’DE DE BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

Hazal BAŞARAN: Millet İttifakı’nın içindeki diğer partilerin varlığı, Silivri’de seçim sürecini ve sonuçlarını nasıl etkiledi?

Melih YILDIZ: Millet İttifakı partilerinin İlçe Başkanları ile uyum içinde bir kampanya süreci yaşadık. Hiçbir sorun yaşamadık. Bu bence birlikteliğin, beraberliğin çok güzel bir mesajıydı topluma. Toplumda bu mesajı doğru almış ki sandıkta böyle bir sonuç çıktı. Cumhurbaşkanlığını kazandığımız takdirde de Millet İttifakı partileri uyum içinde ülkeyi yönetmeye devam ederler. Biz memnun olduk. Hep “Birleşe birleşe kazanacağız” diyorduk; Silivri’de birleşe birleşe kazandık inşallah 28 Mayıs’ta Türkiye’de de birleşe birleşe kazanacağız ittifak ortaklarımızla beraber.

“HUZUR, ADALET, DAHA İYİ BİR EKONOMİ, LİYAKAT İÇİN OYLAR KILIÇDAROĞLU’NA”

Hazal BAŞARAN: Seçmen iki aday arasında düşünmeye karar verdi. Kılıçdaroğlu neden kazanmalı?

Melih YILDIZ: 2018 yılından bugüne kadar Türkiye’nin içinde bulunduğu hali, durumu hepimiz yaşadık. Tek adam rejimi Türkiye’ye uymadı. Başarılı olunmadı. Ekonomiden tutun da sağlık, eğitim, terör her alanda bir başarısızlık aldı gidiyor. Hepimiz şahit olduk. Pandemi oldu, maske dağıtamadılar. Rusya-Ukrayna Savaşı’nı yaşadık. Ormanlarımız yandı, ormanları söndüremedik. Ekonomik kriz oldu. Faiz-Döviz aralığına sıkışmış bir ekonomik yapı söz konusu. “Faizi düşüreceğim” dedi, döviz aldı gitti. Dövizi indirmeye kalktı, faizi çıkardı. Yani neresinden tutarsan başarısız bir sistem bu Türkiye için. Bu sistemi değiştirmek adına toplum bu yetkiyi 28 Mayıs’ta Millet İttifakı’na verecektir.

“AK PARTİLİLERİ İKNA EDİN”

Hazal BAŞARAN: 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimi var. Sayılı günler kala “Ben ne yapabilirim?” diyerek değişim sürecine katkı sunmak isteyen vatandaşlar için nasıl bir öneride bulunursunuz?

Melih YILDIZ: Her CHP’li bir tane AK Partiliyi ikna ederse Pazar günü bu seçim kazanılır. İkincisi kararsız seçmen ve sandığa gitmeyen seçmeni sandığa götürmenin yollarını aramalıyız. Verdiğimiz mesajlarla Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu gözler önüne sererek sandığa gitmeyen seçmeni sandığa getirmeliyiz. Böyle çalışmalıyız.

“İLK TURDA BU İŞİ BİTİREMEDİLER”

Hazal BAŞARAN: 14 Mayıs'ta kim kazandı, kim kaybetti? İkinci turu Erdoğan mı kazanır, Kılıçdaroğlu mu?

Melih YILDIZ: İlk turda insanlar Millet İttifakı’nın kazanabileceğine inanmadılar ama şimdi inanıyorlar çünkü aradaki fark çok az. Hatta Cumhur İttifakı insanları, “İlk turda ben bu işi bitirir geçerim” düşüncesine inandırmıştı. Ama olmadı. Bence ilk turda onlar başarısız. Milletvekili sayıları düştü. Oyları düştü.

“İLK TURUN GALİBİ ASLINDA BİZİZ”

Biz parti oylarımızı artırdık. Milletvekili sayımızı da artırdık. İlk turda kazanamadılar ve parlamentoda sandalye sayıları düştü dolayısıyla ilk turun galibi aslında biziz. Ama hiçbir aday, yüzde 50 + 1 oy alamadı. Seçim, ikinci tura kaldı. İkinci turda Millet İttifakı’nın rahatlıkla kazanabileceğini düşünüyorum.

“SEÇMEN 2. TUR İÇİN UMUTLU”

Hazal BAŞARAN: Seçim atmosferi nasıl Silivri’de? 

Melih YILDIZ: Silivri’de atmosfer çok iyi. Ben geçtiğimiz süreçte Milletvekili Adayımız Doruk bey ile 3. Bölge’deki Küçükçekmece, Bahçelievler, Avcılar gibi birkaç ilçeyi gezdim. O günkü atmosfer ile şu anki atmosfer çok farklı. Siyasetçiler kendi yaşadığı bölgedeki insanlarla haşır neşir olduğu zaman, çalışmalarını kendi bölgelerinde yaptıkları zaman daha faydalı oluyor. Bizler 10 günden beri Silivri’de sahada çalışıyoruz. Köyleri geziyoruz. Hem milletvekilliği seçimleri ile ilgili teşekkür ediyoruz hem de Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili hemşerilerimizin Genel Başkanımıza desteklerini talep ediyoruz. Milletvekili Adayımız da vaktinin çoğunu burada geçiriyor. Yani bu alanda yapılan çalışmaların daha faydalı olduğunu ve bunun sandığa yansıyacağını öngörüyoruz.

“SİLİVRİ YİNE BÜYÜK BİR KARARLILIKLA KILIÇDAROĞLU DİYECEK”

Hazal BAŞARAN: %55 Cumhurbaşkanlığı için Silivri’de Kılıçdaroğlu dedi. İkinci turda Millet İttifakı oylarını korur mu?

Melih YILDIZ: %55’ü korumanın ötesinde ben Pazar günü %60’ları zorlayacağımızı düşünüyorum burada.

YORUMLAR

  • 0 Yorum