Barlas, "İstanbul'un Mazisi Biberin Kırmızısı" Projesi'nde Fide Dağıtım Törenine Katıldı

AK Parti İBB Tarım Komisyonu Başkanı aynı zamanda Silivri Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Sami Barlas, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İstanbul'un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi kapsamında düzenlenen fide dağıtım törenine katıldı. 

Barlas, "İstanbul'un Mazisi Biberin Kırmızısı" Projesi'nde Fide Dağıtım Törenine Katıldı
Editör: Yaz Dostum
24 Mayıs 2023 - 19:36
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesinin alt projesi olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında hayata geçirilen İstanbul'un Mazisi Biberin Kırmızısı Projesi'nde fide dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törene, AK Parti İBB Tarım Komisyonu Başkanı aynı zamanda Silivri Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Sami Barlas'ın yanı sıra İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sayalar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ece ile birlikte çiftçiler katıldı.



Proje ile İlçemiz Sayalar, Danamandıra ve Çayırdere mahallelerinde yerel tohumlarla kurutmalık ve gıda sanayinde işlemeye uygun kırmızıbiber yetiştiriciliği yapacak olan çoğunluğu kadın 304 çiftçimize sağlıklı fide üretimi sağlanarak fide maliyetleri düşürüldü. 51 dekarlık alanda 178 bin 400 adet kırmızıbiber fidesinin dağıtımının yapıldığı proje için toplam 404 bin 968 TL bütçe ayrılırken, bunun yüzde 75'i olan 303 bin 450 TL'si Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılandı. 



Bu köylerimizde yetiştirilen kurutmalık biber fidelerinden elde edilen toz biber için coğrafi işaret alımı çalışmaları da başlatılacak.



Çalışma hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Sami Barlas, projenin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tüm çiftçilere hayırlı uğurlu olması konusunda temennilerde bulundu. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum