Mertcan Kaya davasında ilk duruşma 22 Eylül'de!

Silivri'de tartıştığı kişiler tarafından kalbinden, dalağından ve böbreğinden bıçaklanarak öldürülen, kardeşi de ağır yaralanan Mertcan Kaya’nın cinayetine ilişkin davanın duruşması 22 Eylül’de Silivri Adliyesi’nde görülecek.

Mertcan Kaya davasında ilk duruşma 22 Eylül'de!
Editör: Yaz Dostum
18 Eylül 2021 - 00:38 - Güncelleme: 18 Eylül 2021 - 00:45
Silivri’de sahilde yürürken bir grubun saldırısına uğrayan iki kardeşten biri ağır yaralanırken diğeri yaşamını yitirmişti.

Edilen bilgiye göre, Silivri’de 17 Mayıs günü, Metehan Kaya ağabeyi Mertcan Kaya ile buluşmak üzere sahilde yürürken bir grubun sözlü tacizine ve saldırısına maruz kaldı. Bu sırada kardeşinin darp edildiğini gören ağabeyi Mertcan Kaya da olay yerine geldi ancak çıkan kavgada her iki kardeş de birçok yerinden bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis kavgaya karışanları gözaltına alırken, yaralı kardeşler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bıçak darbeleriyle kalbinden, dalağından ve böbreğinden yaralanan Mertcan Kaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Genç yaşta toprağa verilen Mertcan Kaya’nın cinayetine ilişkin ilk duruşma 22 Eylül Çarşamba günü Silivri Adliyesi’nde yapılacak. Ailesi olayda şüphelileri olan ve olay anında kamera görüntüsünde saldırıyı gerçekleştirdikleri belli olan herkesin adalet önünde hesap vermesini istiyor.

“Duruşmaya Çağrı” paylaşımında bulunan acılı aile, hiçbir ayrım yapmadan tüm STK’ları Silivri Adliyesi önünde toplanmaya ve Mertcan Kaya'nın yalnız olmadığını göstermeye çağırıyor.

Tarih: 22 Eylül
Toplanma Saati : 08:00
Yer: Silivri Adliyesi Önü

#MERTCANKAYAİCİNADALET


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum