Mezun öğrencilerimizin mesleki yolculukları

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesinde mezun öğrencilerinden Onur Akgül, Çağatay Akgül, Dilara Alasulu, Okan Turan, Yelda Kahraman ve Deniz Doruk Yüksel’in mesleki yolcuğunu paylaştı.

Mezun öğrencilerimizin mesleki yolculukları
Editör: Yaz Dostum
09 Aralık 2020 - 09:53
Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi yeni örneklerle sürüyor. Okulumuz mezun öğrencilerinden Onur Akgül, Çağatay Akgül, Dilara Alasulu, Okan Turan, Yelda Kahraman ve Deniz Doruk Yüksel’in iş hayatındaki gelişmeleri paylaştı.

ONUR AKGÜL

Onur Akgül, okumuzdan  2012 yılında mezun oldu.
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümünü 2016 yılında bitirdi. 2017 Nisan ayı itibariyle Profesyonel Turist Rehberi olarak mesleğine başladı. Meslek hayatı devam ederken Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevde bulundu. 2020 Ağustos ayında Balıkesir Üniversitesi Turizm Rehberliği bölümü tezli yüksek lisans programından mezun oldu. Turist rehberliği alanında akademik çalışmaları yayımlandı. Şuanda da Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünde doktora eğitimine devam etmekte ve Anafarta dergisinde köşe yazarlığı yapıyor.

ÇAĞATAY AKGÜL

Çağatay Akgül, okulumuzdan 2014 yılında mezun oldu.
Wow Otel , D-Hotel Maris/Dream Restaurant, 2016-2017 LMK(Leman Kültür)Beylikdüzü – Chef de Party, 2018 Lujo Hotel Bodrum/Pastry and Chocolate Departmanı /italian restoran Demi Chef de Party,  2018-2019 Un Pò Ristorente Italiano Karaköy’ de pastane, makarna ve pizza chef de partie de çalıştı. Halen Varuna Gezgin Cafe Del Mundo’da  Executive Chef olarak görevine devam etmektedir. Ulusal ve Uluslararası bir çok yarışmada derece elde etmiştir. @sontabak isimli instagram sayfasında yaptığı çalışmaları sergilemektedir.  Aynı zamanda çalıştığı restoranın 12 şubesinde menü danışmanlığı ve mutfak eğitmenliği yapmaktadır.

DİLARA ALASULU

Dilara Alasulu, 2015 yılında okulumuz Aşçılık Dalından mezun oldu.
Beykent Üniversitesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümünü 2019 yılında bitirdi. Şu anda gastronomide geniş alanlara açılabilmek adına Anadolu Üniversitesi Tarım Bölümünde okumakta. 2013 yılında ilk stajını Four Seasons Hotel Istanbul At Sultanahmet'te, 2014 yılında ikinci stajını Tüyap Palas Hotel'de, 2019 yılında üçüncü stajını St. Regis İstanbul'da yaptı.

2017-2019 yılları arasında Grandma's Wonderland' Otel & Restoranda, 2019 yılında mezun olduktan sonra comi olarak Maxx Royal Belek Golf Resort'ta çalıştı.

Dilara Alasulu, 2020 yılı Ocak ayından bu yana Silivri'de Burçin'in Fırını'nda pasta ustası olarak çalışmakta.

OKAN TURAN

Okan Turan, 2012 yılında okulumuz Servis Dalından mezun oldu. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Turizm Fakültesini 2017 yılında bitirdi.

Risus keops grubu, Malta pavilion, Four Seasons İstanbul Sultanahmet Oteli, Kolin Otel, Hayal kahvesi Çanakkale'de 3 yıl bartender olarak, OT Grup Çanakkale 2 yıl Bar süpervisior olarak çalıştı.

Üniversite mezuniyetinden sonra, Alancha Nişantaşı, Four Seasons İstanbul Sultanahmet Otel gibi işletmelerde çalışma fırsatı buldu. Halen Four Seasons İstanbul Beşiktaş Otelinde görevine devam etmekte. Eğitim hayatı boyunca birçok workshop ve sertifika programına katıldı. Dbc Masters Türkiye, World Class Türkiye gibi uluslararası yarışmalarda derece aldı.

YELDA KAHRAMAN

Yelda Kahraman, 2005 yılında okulumuz Aşçılık Dalından mezun oldu. Kaya Ramada İstanbul Otelinde stajını tamamladı. Beykent Aşçılık bölümünde eğitimine devam ederken 1 yıl süre ile Kaya Ramada Oteli Pastane bölümünde kadrolu olarak çalıştı. Daha sonra World Point Yaşam Merkezinde organizasyon yöneticisi olarak çalıştı. 2018 yılında Arel Üniversitesi Diyetisyenlik bölümünü kazandı. Cerrahpaşa'da ve Esenyurt Belediyesinde Diyetisyen yanında staj eğitimini tamamladı. Esenyurt Belediyesi Kültür ve Spor Merkezi'nde diyetisyen olarak çalışmak üzere anlaşma imzaladı.

DENİZ DORUK YÜKSEL

Deniz Doruk Yüksel, okulumuzdan 2015 yılında mezun oldu. Eğitim dönemindeki iki stajını Best Western Otel ve Wow İstanbul Cobvention Otel'de yaptı. 2019 yılında Gelişim Üniversitesi Gastronomi bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimi süresince Portekiz'de Polytecnica of instute Guarda'da 6 aylık Erasmus programına katıldı. Alesta Restoran, Çırağan Palace Kempinski, Swissotel The Bosphorus'da ve 2019 Temmuz ayında İspanya'nın Bilbao kentine giderek Neura Guggenheim Restoran'da çalıştı. Apartman Yeniköy isimli Restoran'da çalışmaya devam etmekte.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, öğrencilerini tebrik ederek yaşamlarında sağlık, mesleki hayatlarında başarı dileğinde bulundu.

Haber : Batuhan Güçlü


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum